ÜSTÜN AKMEN: “DEFNE HALMAN SANATIMIZIN BAĞBANLARINDANDIR.”

0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce Rumelihisarı’ndaki Boğazkesen Mescidi olarak bilinen ve Açıkhava Tiyatrosunun bulunduğu bölgede başlatılan yıkık mescidin rekonstrüksiyonuna (yeniden inşa) karşı çıkan tiyatro oyucusu Defne Halman ile ilgili olarak: “Siz kimin bağından kimi kovuyorsunuz” diye tepki gösteren Cumhurbaşkanı’na, Sahne Sanatları Eleştirmeni ve Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Eski Başkanı Üstün Akmen: “Defne Halman sanatın bağbanlarındandır. Asıl siz kimin bağından kimi kovuyorsunuz” diye sordu.

 

DEFNE HALMAN SADRİ ALIŞIK ÖDÜLLERİ KONUŞMASI
DEFNE HALMAN SADRİ ALIŞIK ÖDÜLLERİ KONUŞMASI

Bu konuda Defne Halman’ın yanında olduğunu ve sonuna kadar destekçisi olacağını ifade eden Üstün Akmen, tarihsel eserlere dinsel amaçlarla yaklaşıldığını söyledi.  “Yahu, Rumelihisarı’nın birkaç adım ötesinde 18. yüzyıldan kalma bir mescit var. Tiyatro sahnesi olarak kullanılan alana mescit yapmak da nereden çıktı? Cumhurbaşkanı alenen siyasal amaçlı davranmayı bu konuda da sürdürüyor. Ayıptır, günahtır. Burçların gerekli onarılması dururken, taze mescit yapmak aklı başında hiç kimsenin kabulleneceği bir davranış biçimi değildir” dedi. Cumhurbaşkanı ve siyasi iktidarın müzeleri de ibadet yeri olarak kullanılması yoluyla dayatmacı tutumunu artırdığını söyleyen Üstün Akmen: “Cumhurbaşkanı Defne Halman’ı bizim bağımızda yakma girişimi başlatıyor. Yağma yok! Bağcıyı dövmek uğruna sanat üzümlerini din tüccarlarına yedirmeyeceğiz” dedi.  

 

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.