ERHAN YAZICIOĞLU : GEREKİRSE KAPISINDA YATACAĞIM

0

Erhan Yazıcıoğlu 20. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro oyuncu ödüllerinde onur ödülünü vermek için çıktığı sahnede Tiyatroların kapatılmaması için gerekirse kapısında yatacağını her türlü mücadeleyi vereceğini belirtti. Erhan Yazıcıoğlu’nun Ödül törenindeki konuşması şöyle:

48 yıllık sanat hayayatımda son sekiz ayda yediğim gol kadar hiçbir ayda bu kadar gol yemedim. Sadri babanın Çolpan ablanın yarattığı ortaklığı kuramayanlar tiyatroya el atmaya çalıştılar.  Biz herşeye rağmen Sadri baba ve Çolpan ablanın ortaklığını sürdürmeye çalıştık. Onlar Sinema ve Tiyatroyu birleştirirken, bu ikisinin bir arada olması gerçekten çok anlamlı. Bu ikisi düşman kardeşler gibi gözükür ama Sinema tiyatrosuz tiyatro da sinemasız yapamaz.

ERHAN YAZICIOĞLU

Bir figüran olarak geldiğim şehir tiyatrolarında bir figüran olarak emekli olacağım. Ama şunu elde etmeden gitmeyeceğim. Çünkü burda gördüğüm gençlerin enerjisi beni bir bu kadar daha yaşamaya itiyor.

Çünkü gençlerimiz çocuklarımız lütfen gitmeyin biz kadro falan istemiyoruz dedikleri için o tiyatronun kapısında yatacağım. o tiyatroyu kapattırmayacağım. Bunun için burdayım sürekli opsaytten gol yiyorum.

Biraz insanlar hadlerini bilmeli. Verilen sözlerin tutulması için bütün gençlerin dediği gibi umudumu içimden taşıyorum. ve sonuna kadar da direnmeye kararlıyım. Çünkü demokrasiler de sanat yaşadığı sürece demokrasi bir anlam kazanır.

ONUR ÖDÜLÜ: IŞIK YENERSU
ONUR ÖDÜLÜ: IŞIK YENERSU

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.