20. SADRİ ALIŞIK SİNEMA VE TİYATRO OYUNCU ÖDÜLLERİ VİDEO

0

  • Türkiye’de tiyatro ve sinema dallarında oyuncu ödülleri veren tek organizasyon olan “Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri”nin 20.’si Anadolu Efes, HDI Sigorta ve Beşiktaş Belediyesi’nin katkılarıyla, CNN Türk’ün  medya sponsorluğunda  MKM Attila İlhan Salonu’nda sahiplerini buldu. İşte kazananlar :Müzikal ya da komedi dalında,Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Gupse Özay (Deliha)
    En Başarılı Erkek Oyuncu: Engin Günaydın (İçimdeki Ses)
    Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu:  Füsun Demirel (İçimdeki Ses)
    Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu:  Çağlar Çorumlu (Pek Yakında)Dram dalındaYılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Nurgül Yeşilçay (Gece)
    Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Serkan Keskin (İtirazım Var)
    Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Vildan Atasever (Gece)
    Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Settar Tanrıöğen (Nergis Hanım)Ayhan Işık Özel Ödülü:
    Engin Hepileri (Çalsın Sazlar/ Yağmur Kıyamet Çiçeği)

    “Ekrem Bora Umut Veren Oyuncu Ödülü”ne “Mavi Dalga” filminin oyuncuları Albina Özden, Ayris Alptekin, Begüm Akkaya ve Nazlı Bulum ile “Sivas” filmindeki rolüyle Doğan İzci değer bulundu.

    “20. Yıl Sinema Seçici Kurul Üstün Performans Ödülü” Nuri Bilge Ceylan’ın “Kış Uykusu” filmi oyuncuları Ayberk Pekcan, Demet Akbağ, Haluk Bilginer, Melisa Sözen, Nadir Sarıbacak, Nejat İşler, Serhat Mustafa Kılıç ve Tamer Levent’e verildi.

  • Levent üzümcü Selfi ile Törene  Renk kattı
    Levent üzümcü Selfi ile Törene Renk kattı
  • TİYATRO KATEGORİSİNİN KAZANANLARI
  • Tiyatro ödüllerinde, “Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” ödülü Melisa Sözen’e, “Yılın En Başarılı Erkek Oyuncu” ödülü Rıza Kocaoğlu’na, “Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” ödülü Aslı Yılmaz’a, “Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu” ödülü ise Ushan Çakır’a verildi.Komedi, müzikli oyun ya da müzikal dalında “Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” ödülü Ayça Koyunoğlu’nun, “Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu” ödülü Levent Üzümcü’nün, “Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” ödülü Selen Uçer’in, “Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu” ödülü ise Arda Aydın’ın oldu.
    Melisa Sözen
    Melisa Sözen


  • Değerlendirme sonucu, “Onur Ödülü”ne layık görülen Selma Güneri ve Yusuf Sezgin’e de ödülleri Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar tarafından verildi.

    “Çolpan İlhan Sanata Değer Katan Kadınlar Ödülü”ne Ayla Algan, “Anadolu Efes Özel Ödülü”ne Tiyatro Öteki Hayatlar, “Seçici Kurul Umut Veren Oyuncu Ödülü”ne Özlem Öçalmaz, “Seçici Kurul Drama Özel Ödülü”ne Salih Bademci ve Güneş Sayın, “Seçici Kurul Komedi, Müzikli Oyun ya da Müzikal Özel Ödülü”ne Tuğrul Tülek ve Gizem Erdem, “Seçici Kurul Üstün Performans Ödülü”ne Genco Erkal, “Onur Ödülü”ne ise Işık Yenersu değer bulundu.

  • Işıl Yenersu
    Işıl Yenersu
  •  

    Törende, Türk sinemasının hayatını kaybeden önemli isimlerinin fotoğraflarının yer aldığı bir sunum yapıldı. Sadri Alışık ve Çolpan İlhan’ın birlikte oynadıkları filmlerden oluşturulmuş bir videonun da gösterildiği geceye, çok sayıda oyuncu ve yönetmen katıldı.

  • www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.