YAHYA KEMAL ORATORYOSU KADIKÖY SÜREYYA’DA

0

Yahya Kemal Beyatlı Oratoryosu’ Mayıs ayında izleyici karşısına çıkıyor. İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından dünyadaki ilk seslendirilişi yapılacak olan ‘Yahya Kemal Beyatlı Oratoryosu’ 2, 5 ve 6 Mayıs tarihlerinde, saat 20:00’da Kadıköy Belediyesi Süreyya Sahnesi’nde izlenebilecek. İDOB sanatçısı piyanist Aydın Karlıbel’in bestelediği eser; dört solist, Türk sazları, koro ve orkestrayı büyük bir uyum içinde bir araya getiriyor, gelenekselle çağdaşı birleştiriyor.

yaha kemal Özgecan Gençer, Nesrin Gönüldağ, Bülent Külekçi ve Caner Akgün’ün solist olarak yer aldığı oratoryonun orkestra şefi Serdar Yalçın; koroyu Arda Agoşyan hazırladı. Besteci Aydın Karlıbel, 2008 yılında, şairin vefatının 50. yıldönümünde tamamladığı oratoryo için; “Şairin ‘Kökü mazide olan ati’ düşüncesinin ışığında, konu olarak Türk tarihini ve İstanbul’u işleyen on beş bölümlük oratoryo, eski şairlerimizden Fuzuli, Baki ve Piri Reis’ten seçmeleri içermekte, gelenekselle çağdaşı birleştirmektedir. Mütareke dönemi ve İstiklal Savaşı yıllarında Milli Mücadele’nin ateşli bir destekçisi olan şair Yahya Kemal’in ismini taşıyan oratoryonun bölümlerinde hatıraları terennüm edilen, Çanakkale Zaferimiz’in 100. yılında kahraman şehitlerimizin ve Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatıralarını sonsuz rahmet, şükran ve saygıyla anıyoruz” dedi.

www.dirensanat.com

Sabit Doğan

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.