Merve Engin’in tek kişilik oyunu Kesit son oyununu oynuyor

0


15 Nisan 2015 Çarşamba günü saat 21:00’de sekinizcikat tiyatro’da son defa sahne alacak olan Kesit oyunumuzda sizi de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

  

2006 ‘da Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olup tiyatro eğitimine 2007 yılında Scuola İnternatzionale Comico Attore’ de devam eden Merve EnginAntonio Fava’ nın yazıp yönettiği Pulcinella’s Waradlı oyunda Fava’nın partnerliğini yapmaya başladı ve birçok farklı ülkede sahneye çıktı. Türkiye’nin ilk ve tek kadın Commedia Dell’arte sanatçısı olan uzun yıllar sahne alan Merve Engin, “Kıyıya Oturmanın

Böylesi”, “Kaplumbağalar Şişmanlamaz Çünkü Kabukları Vardır”, “Sinekler Sevişirken”, “İntihar Mı Cinayet mi?” gibi solo performanslarıyla seyircinin beğenisini topladı. Merve Engin, şimdi de, gündelik hale gelen kadın şiddetini, bir kadın olarak hayata tutunmanın zorluklarını işlediği yeni solo performansı “Kesit” ile karşımıza çıkıyor.

KESİT;

“küçük bir an olsun kendimizle buluşabiliyorsak, sobeleniyorsak, yaramızı sarmaya bir adım daha yakınızdır”

 Her yıl tek kişilik oyunlarıyla adından söz ettiren Merve Engin, bu yıl da bizi bir dramın içine sürüklüyor. 

 Gizem; aldığı rol teklifi ile, kendini, kadını, insanı ve erkeğin insanlıkla ilişkisini sorgularken, rol karakteri Semra ile çıktığı yolculukta bize kadının yaşamından kesitler sunuyor. 

 Kadının yaşamdaki yerini, sorgulayan oyunda Merve Engin, alıştığımız komedi oyunlarının dışında bir dünya yaratarak seyircinin göğsüne oturtan bir oyunculukla karşımıza çıkıyor. 

 Oyun; sonunda alkışı tercih etmeyerek, işlenen sorunsalla bizi bir nebze olsun başbaşa bırakmayı hedefleyerek tüm bu yaşananları sadece oyun kişisi ile bağdaştırmamayı tercih ediyor.

 
Yazan & Yöneten : Birim Ömer EROL 

Yönetmen Yardımcısı : Melis ÖZ 

Oyuncu : Merve ENGİN

Müzik :Kıvılcım URAL & Ceren SEFEROĞLU 

Fotoğraf : Ceren SANER & Tuğberk ONUR 

Grafik Tasarım : TUBİ CREATİVE

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.