SALON'DA BU HAFTA 'SLEEP PARTY PEOPLE'

0

Sleep Party People: Rüya Gibi Rahatlatıcı, Bazen de Melankolik                     

2008 yılında multienstrümantalist Brian Batz‘in projesi olarak başlayan ve tavşan maskeleriyle sahne alan Danimarkalı grup Sleep Party PeopleGaranti Caz Yeşili kapsamında 6 Şubat Cuma akşamı 22.00’da, “rüyaların fon müzikleri”niSalon‘da dinleyicileriyle buluşturacak.

 

Korhan Futacı Ve Kara Orkestra: Kışkırtıcı Vokal ve Karanlık Tınılar

Söz yazarı, besteci ve saksofonist Korhan FutacıErdem Göymen (davul), Gökhan Şahinkaya (basgitar), Berke Can Özcan (perküsyon), Barlas Tan Özemek (gitar, geri vokal) ve Samad Kamali’nin (tuşlu çalgılar) eşlik ettiği KaraOrkestra’sıyla 7 Şubat Cumartesi günü yeniden Salon sahnesine geliyor. Karanlık altyapısını sert melodiler ve enerji dolu tempolarla süsleyen Korhan Futacı ve Kara Orkestra22.30‘da müzikseverlerle buluşacak.

 

Sleep Party People: Rüya Gibi Rahatlatıcı, Bazen de Melankolik                    

Müziklerini “rüyaların fon müziği” olarak tanımlayan Sleep Party People, Garanti Caz Yeşili kapsamında 6 Şubat Cuma akşamı 22.00’da, Salon‘da dinleyicileriyle buluşacak.

 

Danimarkalı grup Sleep Party People, 2008 yılında multienstrümantalist Brian Batz‘in projesi olarak başladı. Boards Of Canada, David Lynch ve Erik Satie‘nin çalışmalarından ilham alan grup, kendi adlarını taşıyan ilk albümlerini 2010 yılında yayımladı. 2012 yılında yayımladıkları ikinci albümleri We Were Drifting On a Sad Song‘un ardından Avrupa ve Asya turlarıyla dinleyici kitlesini genişleten Sleep Party People, son albümleri Floating‘i 2014’te dinleyicileriyle buluşturdu.

maxresdefault

Brian Batz, müziğe on üç yaşında akustik gitarıyla başladı. Çocukluk yıllarının Bob Dylan dinleyerek geçtiğini söyleyen Batz, ilk kaydı Elysium‘u on dört yaşında yaptı. Bir şarkıda en önemli şeyin sözler olduğunu vurgulayan Brian Batz, şarkı üretmeyi de çok özel ve farklı bir duygu olarak tanımlıyor. Şarkılarını genelde kendini daha rahat hissettiği Kopenhag’daki dairesinde ve yine burada yer alan stüdyosunda yaratmayı tercih ettiğini belirten Batz, bir şarkı yaratırken en önemli üç unsurun güven, sakinlik ve rahatlık olduğunu dile getiriyor. Performanslarında taktıkları tavşan maskelerinin Sleep Party People‘ın bir markası haline geldiğini söyleyen Batz, başlangıçta utangaç oldukları için kullandıkları maskelerin daha sonra konsere gelen dinleyiciler tarafından sevildiğini fark ettiklerini dile getiriyor. Herhangi bir türe ait olmayı sevmeyen, asıl önemli olanın ilhamın nereden ve nasıl geldiği olduğunu savunan Danimarkalı grup Sleep Party People, dinleyicilerine “rüya” gibi bir gece yaşatmak için Salon‘a geliyor.

sleep-party-people (10)

Korhan Futacı Ve Kara Orkestra: Kışkırtıcı Vokal ve Karanlık Tınılar

Söz yazarı, besteci ve saksofonist Korhan Futacı, Erdem Göymen (davul), Gökhan Şahinkaya (basgitar), Berke Can Özcan (perküsyon), Barlas Tan Özemek (gitar, geri vokal) ve Samad Kamali’nin (tuşlu çalgılar) eşlik ettiği Kara Orkestra’sıyla 7 Şubat Cumartesi günü yeniden Salon sahnesine geliyor. Karanlık altyapısını sert melodiler ve enerji dolu tempolarla süsleyen Korhan Futacı ve Kara Orkestra, 22.30‘da müzikseverlerle buluşacak.

 

Müziğe altı yaşında flüt çalarak başlayan Korhan Futacı, on dört yaşında alto saksafonla tanıştı. Futacı, 2001 yılında kurduğu Tamburada grubuyla verdiği konserlerle ve 2004 yılında grupla birlikte yayımladıkları Fantastik adlı albüm için yazdığı söz-besteler ile saksafon performanslarıyla tanındı. 2005 yılının yazında Tamburada’dan üç arkadaşıyla birlikte Dandadadan grubunu kurarak, “Yüxexes” yazarları tarafından “2006 yılının en iyi albümü” seçilen Sen Bana Birini Android‘i yayımlayan Korhan Futacı, 2010 yılında ise kendi solo projesi olan Kara Orkestra ile birlikte tüm söz ve bestelerin kendisine ait olduğu ilk albümünü yayımladı.

crop_crop_crop_kfko11

Pink Floyd ve David Gilmore ile tanınan ünlü kayıt dehası Andy Jackson ve daha önce de dünyanın önde gelen saksafon sanatçılarından biri olan Peter Brötzmann ile birlikte albüm kaydı yapan Korhan Futacı, yine pek çok uluslararası sanatçıyla aynı sahneyi paylaştı. Berlin Jazz Festival, Antwerp Rock Festival, Stutgart Now Festival ve İstanbul Caz Festivali ile Akbank Caz Festivali gibi önemli etkinliklerde başarılı performanslara imza attı., daha önce 2012’de yayımladığı ikinci albümü Pavurya’nın lansman konseri için Salon’a konuk olan Korhan Futacı, geçtiğimiz yıl 2014’te de, Salon’da hayranlarıyla buluştu.

 

Biletler nerede-ne kadar?

Sleep Party People konserinin biletleri ayakta 45 TL, öğrenci 25 TL; Korhan Futacı ve Kara Orkestra’nın biletleri ise ayakta 30 TL, öğrenci 20 TL olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden (pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında) temin edilebilir.

Salon’un tüm programı için: saloniksv.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.