TİYATRO PERA ŞUBAT 2015 PROGRAMI

0

Tiyatro Pera’nın 2015 Şubat ayı oyun programı belirlendi.

. Şubat ayında geçen sezondan  İsmet Küntay Yılın Yapımı ve Yönetmen ödülleri dahil toplamda beş ödül alan Nesrin Kazankaya’nın yazıp yönettiği “Ah Smyrna’m, Güzel İzmir’im”, W.Shakespeare’in “Kısasa Kısas” ve yeni oyunumuz “Annem Oğlum ve Ben” siz sanatseverlerle buluşacak. Oyunlarımız hakkında ayrıntılı bilgiyi www.tiyatropera.com adresinde oyunlar bölümünden edinebilirsiniz.

“Ah Smyrna’m, Güzel İzmir’im” görev alan sanatçılar: Aysan Sümercan, Muhammet Uzuner, Nesrin Kazankaya, Defne Halman, Başak Meşe, Emre Çakman, Linda Çandır, İlker Yiğen, Doğan Akdoğan, Selin Sevdar, Asır Akkaya.

Oyun 1923 yılında İzmir’de geçer. Savaş bitmiş, Rum ve Türk topluluklarının karşılıklı göç etmesini zorunlu kılan “Mübadele Yasası” çıkartılmıştır. Köklü bir geleneğe ve kültüre sahip, zengin Rum ailesi Vlasto’lar, İzmir-Bornova’daki  konaklarında göç hazırlığı içindedirler. Yıllardır Vlastolar’la bir aile gibi bir arada yaşayan Türk yardımcıları da, bu göçün hüzünlü tanıklarıdır.

W.Shakespeare’in 450.doğum yıldönümü kapsamında sahnelenen “Kısas Kısas” adlı oyunu  Nesrin Kazankaya çevirip yönetti.  “Kısasa Kısas” ın dramaturgisi Şafak Eruyar’a, yönetmen yardımcılığı Zeynep Özden’e, kostüm Fatma Öztürk’e, Dekor Hüseyin Çamur ve Tolga Gündoğdu’ya ait. Oyunda görev alan sanatçılar: Uğur Aslan, Nesrin Kazankaya, Emre Çakman, Gamze İpek, Can Yılmaz, Erdinç Anaz, Başak Meşe, Volkan Aktan, Zeynep Özden, Bahar Karaoğlu, Oğuz İşçi.

unnamedimage004

“Yoksa despotluk iktidarın doğası mı?…”

Kentte yükselen adi suçlar ve ahlaki çöküş Dük’ün yönetimini tehdit etmektedir. Dük, keskin bir ahlak politikasıyla durumu düzeltme görevini, yeğeni ve vekili Angelo’ya verir. Sert ve otoriter bir yönetici olan Angelo, uykuya yatırılmış yasaları devreye sokar. İlk kurban da kentin soylularından, evlilik öncesi ilişkisi yüzünden yakalanıp idama mahkum edilen Claudio’dur. Claudio’nun kız kardeşi İsabella, ağabeyinin affedilmesi için Angelo’ya gider. Yasaları acımasızca uygulayan Angelo’nun arzularıyla çelişen ilkeleri sarsıntıya uğrar. İsabella  ise iffetiyle sınanacaktır. Bu arada Dük kimlik değiştirerek iktidarın icraatını ve halkın yeni yönetime olan tepkisini gizlice denetlemektedir.

Komedi ve trajedinin iç içe geçtiği oyunda adalet, suç, merhamet, ahlak gibi kavramlar çevresinde, “Yasalar insan için mi devlet için mi vardır?”

 

Nesrin Kazankaya’nın yazıp yönettiği “Annem Oğlum ve Ben” 23 Ocak Cuma 2015 tarihinde prömiyer yapıyor. Oyunda görev alan sanatçılar: Serpil Tamur, Nesrin Kazankaya, Emre Çakman. Oyunda olaylar, bir ailenin üç kuşak üyelerinin bir arada yaşadığı bir yılbaşı arifesinde gelişir. Ahsen, dul ve mutsuz kızı Handan ve Asperger sendromlu(Otizmin bir türü) torunu Bülent ile birlikte yaşamaktadır. Ahsen’in zengin, şaşaalı bir geçmişi vardır. Dört kez evlenmiş, ilk kocasından olan oğlu bir kazada ölmüştür. Handan ise kocası tarafından terk edilmiş, sevmediği bir kurumda çalışmakta ve tüm yaşamını otistik oğlunun tedavi ve terapisine vakfetmiş kendi halinde bir kadındır. Bülent sosyal etkileşim ve iletişim bozukluğu yüzünden evde anneanne ile vakit geçirmektedir. Birbirinden başka tutunacak kimsesi olmayan üç farklı kimliğin uzlaşmaz zorunlu birliktelikleri, zaman zaman çatışmaları da beraberinde getirir. Geçmişin unutulmak istenen anıları, kırık yaşam öyküleri ve psikolojik sorunlar bir yılbaşı akşamını kaosa döndürür.

Tiyatro Pera 2015 Şubat Oyun Programı

23 Ocak Cuma           Saat 20.00       “Annem Oğlum ve Ben” Prömiyer

24 Ocak Cumartesi     Saat 20.00       “Annem Oğlum ve Ben”

25 Ocak Pazar           Saat 18.30       “Annem Oğlum ve Ben”

30 Ocak Cuma           Saat 20.00       “Annem Oğlum ve Ben”

31 Ocak Cumartesi     Saat 20.00       “Annem Oğlum ve Ben”

1 Şubat Pazar              Saat 18.30       “Annem Oğlum ve Ben”

6 Şubat Cuma             Saat 20.00       “Ah Smyrna’m Güzel İzmir’im

7 Şubat Cumartesi      Saat 20.00       “Ah Smyrna’m Güzel İzmir’im

8 Şubat Pazar              Saat 18.30       “Ah Smyrna’m Güzel İzmir’im

13 Şubat Cuma           Saat 20.00       “Kısasa Kısas

14 Şubat Cumartesi    Saat 20.00       “Kısasa Kısas

15 Şubat Pazar           Saat 18.30       “Kısasa Kısas

20 Şubat Cuma           Saat 20.00       “Kısasa Kısas

21 Şubat Cumartesi    Saat 20.00       “Kısasa Kısas

22 Şubat Pazar           Saat 18.30       “Kısasa Kısas

24 Şubat Salı              Saat 20.30       “Annem Oğlum ve Ben” Caddebostan Kültür Merkezi

27 Şubat Cuma           Saat 20.00       “Annem Oğlum ve Ben”

28 Şubat Cumartesi    Saat 20.00       “Annem Oğlum ve Ben”

1 Mart Pazar               Saat 18.30       “Annem Oğlum ve Ben”

Tiyatro Pera

Tel: 0212 245 44 60

pera@tiyatropera.com

www.tiyatropera.com

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.