TİYATRO PERA OCAK 2015 OYUN PROGRAMI

0

W.Shakespeare’in 450.doğum yıldönümü kapsamında sahnelenen oyun, adalet kavramını konu alır. Kentte yükselen adi suçlar ve ahlaki çöküş Dük’ün yönetimini tehdit etmektedir. Dük, durumu düzeltme görevini, yeğeni Angelo’ya verir. Sert önlemlerle keskin yasalar devreye girer ve ilk kurban evlilik öncesi ilişkisi yüzünden idama mahkum edilen Claudio olur. Kız kardeşi İsabella, ağabeyinin affedilmesi için gelince, Angelo’nun arzularıyla çelişen ilkeleri sarsıntıya uğrar. Dük kimlik değiştirerek olayları izler. Toplum, otoriter bir rejimle yeniden dizayn edilir. Komedi ve trajedinin iç içe geçtiği oyunda adalet, suç, merhamet, ahlak gibi kavramlar çevresinde, “Yasalar insan için mi devlet için mi vardır?” olgusu sorgulanır.

“Annem Oğlum ve Ben”

SERPİL TAMUR
SERPİL TAMUR

Nesrin Kazankaya’nın yazıp yönettiği

“Annem Oğlum ve Ben”

 23 Ocak Cuma 2015 tarihinde prömiyer yapıyor. Oyunda görev alan sanatçılar: Serpil Tamur, Nesrin Kazankaya, Emre Çakman. Oyunda olaylar, bir ailenin üç kuşak üyelerinin bir arada yaşadığı bir yılbaşı arifesinde gelişir. Ahsen, dul ve mutsuz kızı Handan ve Asperger sendromlu(Otizmin bir türü) torunu Bülent ile birlikte yaşamaktadır. Ahsen’in zengin, şaşaalı bir geçmişi vardır. Dört kez evlenmiş, ilk kocasından olan oğlu bir kazada ölmüştür. Handan ise kocası tarafından terk edilmiş, sevmediği bir kurumda çalışmakta ve tüm yaşamını otistik oğlunun tedavi ve terapisine vakfetmiş kendi halinde bir kadındır. Bülent sosyal etkileşim ve iletişim bozukluğu yüzünden evde anneanne ile vakit geçirmektedir. Birbirinden başka tutunacak kimsesi olmayan üç farklı kimliğin uzlaşmaz zorunlu birliktelikleri, zaman zaman çatışmaları da beraberinde getirir. Geçmişin unutulmak istenen anıları, kırık yaşam öyküleri ve psikolojik sorunlar bir yılbaşı akşamını kaosa döndürür.

 

Tiyatro Pera 2015 Ocak Oyun Programı

9 Ocak Cuma             Saat 20.00       “Kısasa Kısas

10 Ocak Cumartesi     Saat 20.00       “Kısasa Kısas

11 Ocak Pazar            Saat 18.30       “Kısasa Kısas

17 Ocak Cumartesi     Saat 20.30       “Kısasa Kısas” Caddebostan Kültür Merkezi

23 Ocak Cuma           Saat 20.00       “Annem Oğlum ve Ben” Prömiyer

24 Ocak Cumartesi     Saat 20.00       “Annem Oğlum ve Ben”

25 Ocak Pazar           Saat 18.30       “Annem Oğlum ve Ben”

30 Ocak Cuma           Saat 20.00       “Annem Oğlum ve Ben”

31 Ocak Cumartesi     Saat 20.00       “Annem Oğlum ve Ben”

1 Şubat Pazar            Saat 18.30       “Annem Oğlum ve Ben”

Tiyatro Pera           www.tiyatropera.com

Tel: 0212 245 44 60 pera@tiyatropera.com

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.