EDİNBURGH 2014 FESTİVALİ'NDE GAZ MASKELİ SAVAŞ

0

Edinburgh Festival-2014 Gaz maskeli ve piyanolar eşliğinde geçmiş tarihlerdeki savaşlar sorgulandı. Yönetmenliğini Vladimir Pankov’un yaptığı oyun I.Dünya Savaşı’nın 100. yılının değerlendirmesini Rus tiyatrosu ile sahneye taşıyor. Oyun yönetmeni Pankov amacının bir piskodrama yöntemi ile birinci dünya savaşını anlatmak olduğunu belirtiyor.

edinburg festivali1

Gaz maskeleri sessizliği ve isyanı simgeliyor. Piyanonun arkada oyuncular tarafından çalınmaya başlaması ile de isyan başlar.

The War

Moskova’da drama yönetmeni olan Pankov, Müzik, metin,koreografi ve savaş öğelerini kullanarak bir tür tiyatro mozaiğini oluşturuyor. İzleyenlere tam 150 dakika bir karışım sunuyor.

ed-3

işitsel ve görsel öğeleri birleştirerek Pankov yönetmeliğin zirvesine çıkıyor.

ed-4

Oyunun müzikleri Artyom Kim ve Sergey Rodyukov tarafından yapıldı. Sahnede 19 sanatçı, gerçekleşmesi güç koreografları yaparken şarkıları da seslendirdiler.

The War

Pankov dram oynanan oyunda; müzik,şiir,şarkı,dans,ve nesneleri kullarak seyircileri savaşın karmaşası içine çekmeyi başardı.

ed-6

Teknik ustalıkların zirvede olduğu oyun festivale aynı zamanda uluslarası olma değerini kazandırıyor.

The War

Olaylar savaşı engellemeye çalışan bir sanatçı grubu ile 1913 yılında Paris’de başlar.

ed-8

Savaşta hayatını kaybeden bir ingiliz ressamın yakınlarının duyduğu üzüntüyü hafifletmek için piskodrama alması ile devam eder.

The War

Pankov “Savaşların sona erdirmek için değil aksine savaşların üretilmeya çalışıldığı” vurgusunu yapıyor.

ed-10

 

Sonuçta savaş ve intikam bir tiyatro ve sanatla birleşiyor.

www.dirensanat.com

Fotoğraflar :Guardian Murdo MacLeod

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.