FATOŞ DİLBER: NİSA SEREZLİ İLE BİR ANI

0

NİSA SEREZLİ

1970’li yılların birinde istanbul’dan Londra uçağına bindim. Uçaktan inip terminal binasına yürürken yanıma telaş içinde bir kadın yanaştı. Bir yandan da üstünü başını koklayarak, “bir de siz beni koklayın”, dedi. Şaşkınlıkla dediğini yaptım ve bir şey kokmuyor dedim.

“İyi o zaman”, diye karşılık verdi.

“Uçaktan inerken yanımdaki viski şişesi düştü ve kırıldı da ondan”. Dedi . Polis başıma iş açmasın. Çok neşeli ve eğlenceli biriydi. Valizerimizi alınca terminalin önünde bekleyen otobüse bindik. Üste kata çıkalım, bir sigara içelim dedi. Konuşmaya başladık. Ben ingilizcemi ilerletmek için kurslara katılacağımdan söz ettim. Otellerimize yerleştikten sonra yemeğe çıktık. Ve Dostluğumuz başladı. Hatta o kadar ileri gitti ki bana, “sen buradan yalnızsın, kaydını yaptırırken, bakalım ne menem bişeymiş”. Dedi ve geldi

FATOŞ DİLBER
FATOŞ DİLBER

. Tüm sınıfların kayıtlarını açarak tam bir afacan çocuk gibi inceledi sonunda kursa kaydını yaptırabileceğime karar verdi. Birkaç gün sonra da kocası bize katıldı. Pansiyondaki yerim açılıncaya denk onların oteline taşınmam için ısrar ettiler. Bende hiç duraksamadan kabul ettim. Hepbirlikte tiyatrolara gitmeye başladık. Ünlü aktör james Steward’ın baş rolünü oynadığı ‘Harvey’ adlı oyununa bayıldık. Ve bu enerji küpü çıtı pıtı kadın o oyunu “Caniko” diye Türkçe’ye kıyaslarak oynadı ve büyük bir başarı kazandı. 1976 yılında da filmi çekildi.

Evet Nisa Serezli ile Tolga Aşkıner’den söz ediyrum. Anlayıp anlamayacağımdan emin olmadığım için oyunlara gitmeye bir türlü cesaret edemiyordum. O günlere değin. İlkkez onlarla ingilizce oyun izlemeye başladım. Ve bu konu da beni yüreklendirdikleri için her ikisine de minnettarım. Nisa Serezli tiyatromuzun önemli isimilerinden biridir. Yaşamının büyük bir bölümünü tiyatroya ve sinemaya ayıran Nisa Serezli, içtenliği ve yapmacıksız tavrı ile izleyicinin kalbinde taht kurmuş bir sanatçıydı. Vefatının 22. Yılında onu rahmet sevgi ve özlemle anıyoruz.

FATOŞ DİLBER

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.