ENKA'NIN YAZ PROGRAMINDA 10 FİLM, 5 OYUN,4 KONSER, 1 SERGİ

0

Bu yıl ‘Sanat uzun hayat kısa’ sloganıyla yola çıkan ENKA Kültür Sanat Buluşmaları, 1 Temmuz ile 11 Ağustos tarihleri arasında Eşref Denizhan Açıkhava Sahnesi’nde gerçekleştiriliyor. Programda her hafta ayrı bir oyun olmak üzere beş oyun, 10 film, dört konser, bir fotoğraf sergisi var. 26. Yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları, 20 etkinlikte, 143 sanatçı ve 157 kişilik ekiple toplam 17442 seyirciyle bir araya gelmeyi amaçlıyor.

 

ENKA Kültür Sanat Buluşmaları, 1 Temmuz 2014 akşamı, bir sergi ve bir oyunla başlıyor. ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu’nda ‘Buluşmalar’ın tüm bir yılına tanıklık eden Erhan Yüksel ve Emre Mollaoğlu’nun fotoğraf çalışmalarının yer alacağı ‘Yaz’dan Yaz’a’ sergisi etkinlikler süresince gürülebilecek.

Selamun Kavlen Karakolu

TİYATRO

1 Temmuz’da sergi açılışının sonrasında, Studio Oyuncuları’nın performatif çağdaş komedi eseri ‘Gergedanlaşma’ sahnelenecek. Şahika Tekand’ın 1994’te kaleme aldığı oyun, Studio Oyuncuları’nın 25. yılı için yenilenen yorumuyla, ENKA seyircisiyle buluşacak.

tiyatro eseri ENKA seyircisiyle buluşacak.

Ankara Sanat Tiyatrosu bu yıl büyük ilgi gören ve ödüller alan oyunu Aziz Nesin’in öyküsünden Yücel Erten tarafından oyunlaştırılan sosyal taşlama ‘Selamün Kavlen Karakolu’nu 7 Temmuz akşamı sahneliyor.

Baba ile oğlunun Ahmet Say ve Fazıl Say’ın ortak çalışması ‘7000 Yıllık Halıya Ters Binen Hırcar’yıl içinde göremeyenler Yücel Erten’in yönetimiyle bu kez Tiyatro Kumpanyası’ndan izleyebilecekler.

 

Galatasaray Üniversitesi Tiyatro Topluluğu kökenli olan Tiyatro Öteki Hayatlar’ın sahneye koyduğu ‘Üç Yapraklı Yonca’ 21 Temmuz’da… Genç kuşak tiyatro yazarlarından H. Can Utku’nun bir aşk ilişkisi ekseninde gençliğini 1980’li yıllarda yaşayan kuşağın inişli çıkışlı kendini bulma, tanıma serüvenini anlattığı bu iki kişilik oylunu yine kendisi yönetiyor.

???????????????????????????????

Tiyatro Medresesi’nin Türkiye, Yunanistan, Almanya işbirliğiyle hazırladığı ‘Troyalı Kadınlar’ 11 Ağustos’ta… ENKA Kültür Sanat’ın mekân sponsorluğunu üstlendiği oyunda Euripides yabancılık, önyargı, savaşın neden ve sonuçları gibi konuları kadın perspektifinden ele alıyor.

 

SİNEMA

Sanat Buluşmalarından bu yılın ilgi gören filmleri bir açıkhava sineması ortamında gösteriliyor: ‘The Monuments Men/Hazine Avcıları’ 2 Temmuz’da, ‘The Secret Life of Walter Mitty/Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı’ 3 Temmuz’da, ‘American Hustle/Düzenbaz’ 8 Temmuz’da, ‘The Grand Budapest Hotel/Büyük Budapeşte Oteli’ 9 Temmuz’da, ‘August: Osage Country/August: Aile Sırları’ 11 Temmuz’da, ‘Captain Phillips/Kaptan Phillips’ 16 Temmuz’da, ‘Saving Mr. Banks/Mr. Banks’ 17 Temmuz’da, ‘The Hobbit: The Desolation of Samug/Hobbit: Smaug’un Çorak Toprakları’ 18 Temmuz’da, ‘Her/Aşk’ 23 Temmuz’da, ‘Non-Stop’ 24 Temmuz’da gösteriliyor.

 

MÜZİK

Gelenekselden çağdaşa tüm müzik türlerinin ünlü temsilcileri Sanat Buluşmaları’na katılıyor: Romantik bir yaz akşamı konseriyle Yalın 4 Temmuz’da, ENKA’nın daimi sanatçısı Fazıl Say 10 Temmuz’da, akustik performansıyla Teoman 22 Temmuz’da, halk müziğinin büyük isimleri Arif Sağ ve Erdal Erzincan’a eşlik edecek 20 kişilik Bağlama Orkestrası 25 Temmuz’da Eşref Denizhan Açıkhava Sahnesi’nde.

Etkinlikler 21:15’te başlıyor

Programsabit doğan

www.dirensanat.com

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.