GALATAPERFOM'DAN 'AŞK VE FAŞİZM'

0

Galataperform’un Genel Sanat Yönetmeni, yazar/yönetmen Yeşim Özsoy Gülan’ın 19. İstanbul Tiyatro Festivali için özel olarak tasarladığı projesi ‘Aşk ve Faşizm’ 21 ve 22 Mayıs günleri saat 20:30’da Kadıköy Moda Sahnesi’nde sunuluyor. Daha önce Galataperform’un Yeni Metin Yeni Tiyatro projesinde yer alan yazarlardan Gianina Cărbunariu (Romanya), Linda McLean (İskoçya) ve Helena Tornero (İspanya) ve Yeşim Özsoy Gülan’ın birbirleriyle Skype üzerinden gerçekleştirdiği sohbetlerle kendi hayatları üzerinden gerçeklere dayanarak oluşturduğu metinler Yeşim Özsoy Gülan tek bir oyun olarak sahneye taşındı. Yeşim Özsoy Gülan oyunda karanlık/aydınlık, kapalılık/açıklık, örtü/örtüsüzlük kavramlarıyla ışık, hareket ve metni birlikte işleyerek günümüz faşizmine öznel ve eleştirel bir yorum getirmeyi amaçladığını vurguluyor.

Linda Mclean
Gianina Carbunariu’

Sahnede sadece kadınlardan oluşan bir kadronun tercih edildiği ve kadın/erkek rollerini de yine kadınların gözünden yorumlayan ‘Aşk ve Faşizm’, Linda McLean’in ‘Ten Tarafından Muhafaza Edilmiş (Contained by Skin)’, Gianina Carbunariu’nin ‘Her Yerde Metro (Metro Everywhere)’, Yeşim Özsoy Gülan’ın ‘Kurtlarla Yürüyen Kadınlar (Women Who Walk With Wolves)’, Helena Tornero’nun ‘Kedi Gibi (Kittenish)’ başlıklı metinlerinden oluşuyor.

90  dakika süren oyunda Sezin Bozacı, İncinur Daşdemir, Evrim Doğan, Burcu Halaçoğlu, Sanem Öge, Özlem Saraç, Elif Ürse, Selin Zafertepe rol alıyor. Dramaturgisini Ferdi Çetin’in, ışık ve mekân tasarımını Yüksel Aymaz’ın, hareket danışmanlığını Ilgın Abelyn’in üstlendiği ‘Aşk ve Faşizm’de metinleri Semra Selim (Romence), Ferdi Çetin (İngilizce) ve Pınar Savaş (İspanyolca) dilimize aktarıyor.

İstanbul Cervantes Enstitüsü, Dimitri Cantemir Romanya Kültür Merkezi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen oyun sonrasında yazarlar bir söyleşi gerçekleştirerek tiyatro severlerin sorularını yanıtlayacak.

 

Bilgi için: GalataPerform

0212 243 9991 – 0530 2602524

http://www.galataperform.com

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.