'ARTURO Uİ'NİN ÖNLENEBİLİR TIRMANIŞI'NA ÖDÜL İLGİSİ

0

19. Sadri Alışık Ödülleri, 18. Afife Tiyatro Ödülleri, Savaş Dinçel Tiyatro Ödülleri, Uluslararası Lions Konfederasyonu tarafından yedi dalda ödüle değer bulunan Tiyatroadam’ın sahnelediği Bertolt Brecht’in ‘Arturo Ui’nin Önlenilebilir Tırmanışı’ seyirci ilgisi nedeniyle oyun sayısını artırdı.

Brecht’in Hitler’in iktidara yürüyüş öyküsü ile Chicago’lu gangster Al Capone’un öyküsünü örtüştürdüğü oyunda, günübirlik çıkarlar uğruna iktidar ve sermaye sahiplerinin yasaları çiğneyerek işbirliği yaptığında; ülke siyasetinin, toplumsal düzenin onarılmaz ve geri dönülemez bir baskı rejimine dönüşebileceği gerçeği gözler önüne seriliyor.

‘Arturo Ui’nin Önlenilebilir Tırmanışı’ 13 Mayıs Salı 20:30’da Trump Gösteri ve Kültür Merkezi’nde, 15 Mayıs Perşembe 20:30’da, 18 Mayıs Pazar 18:00’de, 22 Mayıs Perşembe 20:30’da Ortaköy Afife Jale Sahnesi’nde görülebilecek.

Ümit Aydoğdu tarafından Epik Tiyatro’nun özüne uygun, çağdaş bir yorumla sahneye konan oyunda Aşkın Şenol, Ayça Koyunoğlu, Berk Yaygın, Çetin Kaya, Deniz Özmen, Fatih Koyunoğlu, Gökhan Azlağ ve Neslihan Arslan 36 farklı kişiyi dönüşümlü bir şekilde oynuyorlar. Oyuncular tarafından, akapella (insan sesiyle) sunulan müzikler Oktay Köseoğlu’na, ışık tasarımı Yüksel Aymaz’a, dekor ve kostüm tasarımı ise Barış Dinçel’e ait.

 

Gecenin en çok ödül alan tiyatrosu ' Arturo Ui'nin Önelenebilir Tırmanışı' ile Tiyatro Adam
Gecenin en çok ödül alan tiyatrosu ‘ Arturo Ui’nin Önelenebilir Tırmanışı’ ile Tiyatro Adam

ÖDÜLLERİ:

19. SADRİ ALIŞIK TİYATRO VE SİNEMA ÖDÜLLERİ

Anadolu Efes Ösel Ödülü

 

18. AFİFE TİYATRO ÖDÜLLERİ

Yılın En Başarılı Prodüksiyonu: Tiyatroadam

Yılın En Başarılı Yönetmeni: Ümit Aydoğdu

Yılın En Başarılı Sahne Müziği: Oktay Köseoğlu

Yılın En Başarılı Sahne Tasarımı: Barış Dinçel

 

LİONS TİYATRO ÖDÜLLERİ

Yılın en iyi oyunu

 

SAVAŞ DİNÇEL ÖDÜLLERİ

En İyi Yönetmen: Ümit Aydoğdu

 

EKİN YAZIN DOSTLARI TİYATRO ÖDÜLLERİ

Yılın En İyi Oyunu

 

Bilgi: www.tiyatroadam.com

Bilet:  0507 116 18 18 // www.biletix.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.