MAYA / CÜNEYT TÜREL SAHNESİ'NDE MART OYUNLARI

0
Beyoğlu’nun en merkezi noktası olan İstiklal Caddesi üzerinde yer alan Maya Cüneyt Türel Sahnesi, Kasım 2013 tarihinden itibaren tiyatrogerçek’in ev sahipliğinde tiyatro, müzik ve çağdaş gösteri sanatları alanında üretilen çalışmaların sergilendiği bir mekân olarak sanatçı ve grupların seyirci ile buluşmasına katkı sunmaya devam ediyor.
Mükemmel – Tiyatro Si’s
 
17 Mart ( Bugün ) , 31 Mart, 20.30
 
“Beş renk karışınca insan kör olur.”
 
Hayatta hiçbir şeyin mükemmel olmadığını, insanların mükemmeli ararken nasıl da renkleri, anlamları, kavramları birbirine karıştırdıklarını; Evilik, Aşk, Ahlak, Mantık, ve Seks balıklı birbirleriyle bağlantılı beş  kısa oyunla anlatıyor. 
Savunma – tiyatrogerçek
 
21, 25 Mart, 20.30 
“En büyük ödülüm, öfkeyi merhametle dengelemek, nefreti sevgiyle yenmek konusunda insanlığa ufak da olsa bir katkıda bulunduğumu bilmek olacaktır.”
 

Günümüze ışık tutan davalarıyla Clarence Darrow.
SAVUNMA’nın her cümlesi her geçen gün diriliyor gibi..
1900 Amerikası 2014 Türkiyesi…

 

Savunma , ünlü insan hakları savunucusu ve avukat Clarence Darrow’un Haymarket ayaklamasına verdiği destekle temeli atılan hak savunuculuğu göreviyle üstlendiği önemli davalar üzerinden, nefreti mantık ve akılla yenebileceğine inanan ve bu uğurda hayatını ortaya koyan Clarence Darrow’un yaşamına ışık tutuyor.

 

1911 yılına kadar üstlendiği radikal işçi davalarını takip eden, ırkçılık, savaş karşıtlığı temelli davalarda Edgar Lee Masters ile hazırladığı savunma metinlerinde Darrow , aynı zamanda hak ve nefret kavramlarını sorguluyor.

Üstü Kalsın – tiyatrogerçek
23 Mart, 16.00 
3. sezonunda yoğun ilgiyle devam eden bir gösteri;

Cemal Süreya’nın aşklarına,  yaşamında iz bırakan ânlara  dizeler’de eşlik edeceksiniz.

tiyatrogerçek tarafından sahnelenen, Cemal Süreya’nın şiirlerinden ve bazı düzyazı metinlerinden oluşan, müziğin şiirlere eşlik ettiği tek perdelik bir gösteri. Simgeler ve çağrışımlarla düzenlenmiş sahne atmosferinde Hakan Gerçek ve Tilbe Salim şairin büyüleyici şiirlerine hayat veriyor.

 

Fuaye’de ” Yazarlarla Edebiyata Yolculuk ” 
22 Mart,16.00
Şair ve akademisyen Emel Koşar’ın 22 Mart 2014’te “Fuayede”ki konuğu, günümüz şair ve yazarlarından Haydar Ergülen. Emel Koşar, Haydar Ergülen’le onun son kitabı Şiirdir, Geçer’le ilgili söyleşi yapacak.
Dans Flamenko Gri 
22 Mart, 20.30
 
İstanbul’da doğan bir flamenko hikayesi…
Işıl Reina Karaman’ın on beş yılı aşkın bir süredir sürdürdüğü flamenko sahne çalışmaları, ” Işıl Reina Dans ” adı altında yepyeni bir oluşumla 2013 yılında da flamenko yolculuğuna devam ediyor.
Bu Yol Cennete Gider –  Tiyatro İS
 
24 Mart, 20.30
 
Hangimiz seçerek geldik içinde yaşayacağımız bedeni, vatan diyeceğimiz toprağı, inanacağımız dini, konuşacağımız dili…
Hepimizin bedeni aynı prensiple çalışıyor. Hepimiz, kalbimizin kan pompalıyor olmasına bağlı bir takım bedensel sistematiğe sahip olduğumuz sürece hayattayız. Ölüm? İnsan? Yarattığımız vahşet…
 
Kıyıya Oturmanın Böylesi ( 100. Oyun )
27 Mart, 20. 30
 
11 Karakteri tek başına canlandıran Merve Engin, Kıyıya Oturmanın Böylesi ile tiyatroseverleri ağırlıyor.
Oyunda; Lelio ve Flaminia birbirlerine aşıktırlar. Lelio’nun çıkması gereken yolculuğunda gemisi kıyaya oturacak, orada Peri Zampilla ve onun uşağı korkutucu Satir Puzzone ile tanışacak. Kendisinden haber alamayan Flaminia ise sevgilisini bulmak için yollara düşecektir.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.