10. AKBANK KISA FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

0

Akbank’ın bu yıl onuncusunu düzenlediği ‘Kısa Film Festivali’ 10 Mart Pazartesi günü başlıyor. 20 mart’a kadar sürecek olan festivalda film gösterilerinin yanı sıra atölye çalışmaları ve söyleşiler de yer alıyor. Festivale bu yıl 309 film başvurdu. ‘Uluslararası Bölüm’de Japonya, İran, İspanya, Finlandiya, Lübnan, Hindistan, Fransa, İzlanda, Avustralya, ABD ve Polonya filmlerinden oluşan bir seçkinin yanı sıra Cannes, Venedik, Rotterdam, Clermont Ferrand gibi festivallerde gösterilen ve ödül alan kısa filmler de görülebilecek.

‘Kısadan Uzuna’ bölümünün konuğu, yönetmen Mehmet Eryılmaz, uzun metraj filmi ‘Hazan Mevsimi’, Nuri Bilge Ceylan’ın başrol oyuncusu olduğu ‘Seviyorum Ergo Sum’ ve ‘Sessiz’ kısa filmleri ve kısa filmin kitleleri etkileyici yönünü göstermek adına kamu spotu çalışmaları ve bir söyleşi ile festivale katılıyor.

Belgesel Sinema’ bölümünün konuğu Derviş Zaim, Panicos Chrysanthou ile birlikte yönettiği ‘Paralel Yolculuklar’ filmi ve ‘Belgesel Sinema’ söyleşisiyle sinemaseverlerle buluşacak.

Deneyimler’ bölümüne, Fransa ve Amerika’da film danışmanlığı yapan Hayet Benkara konuk olacak. Cannes, Rotterdam, Berlin, Toronto ve Dubai Film Festivallerinde çalışmaları bulunan Benkara’nın danışmanlığını yaptığı üç kısa film gösterilecek. Katılacağı söyleşide mesleki deneyimlerini izleyicilerle paylaşacak.

kısa film-1

Canlandırma Kısalar’ bölümünde Türkiye’den 11 film, ‘En İyi Canlandırma Film’ ödülü için yarışacak. Aynı bölümde dünyadan örnekler de yer alıyor.

‘Deneysel Kısalar’da bölümünde ise beş film bulunuyor.

‘Özel Gösterim’in konuğu Mehmet Güleryüz’ün ‘Sessizlerin Sesi: Orhan Kemal’ isimli belgeseli. Bu bölümde ayrıca ilk Akbank Kısa Film Festivali’nden dokuzuncusuna kadar belgesel ve kurmaca dalında ödül alan tüm filmler gösterilecek.

SÖYLEŞİLER:

Bir Filmi Kurgulamak’ başlıklı söyleşiye film editörü Çiçek Kahraman, renk düzeltimi uzmanı ve film editörü Bora Gökşingöl ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Theron Patterson katılıyor. ‘Türkiye’de Film Eleştirmenliği’ söyleşisinin katılımcıları: gazeteci ve sinema yazarıBurçak Evren, sinema yazarı ve eleştirmen Kerem Akça, sinema yazarı ve eleştirmen Engin Ertan. Sinema sektörünün farklı iki alanı da festivalin söyleşilerinde tartışılıyor. ‘Cast Direktörleri ve Oyuncu Seçim Kriterleri’ söyleşisine cast direktörü ve menajer Nimet Atasoy, cast direktörü Başar Dengiz, oyuncu koçu Bahar Kerimoğlu katılıyor. ‘Alternatif Dağıtım ve Fonlama’ söyleşisinin konuşmacıları: Crowdfun kurucusu Savaş Ünsal, yapımcı Zeynep Özbatur Atakan, yapımcı Enis Köstepen.

1836599_670059973035708_1670823301_o

Festival boyunca Akbank Sanat’ın üçüncü katında ‘Ümit Çırak ile Oyunculuk Atölyesi’, ‘Feza Çaldıran ile Görüntü Yönetmenliği Atölyesi’, ‘Burak Göral ile Senaryo Atölyesi’, ‘Yrd. Doç. Dr. Güven Çatak ile Film Jeneriği Tasarımı Atölyesi’ gerçekleştirilecek.

Seçici kurullar tarafından ‘Kurmaca’, ‘Belgesel’ ve ‘Canlandırma’ kategorilerinde yapılan değerlendirmelerde belirlenen ‘en iyi’ler 20 Mart’ta düzenlenecek ödül gecesinde açıklanacak ve Akbank Sanat tarafından 8 bin lira ile ödüllendirilecek.

16 ülkeden 98 film, 21 seans, 11 söyleşi ve atölye çalışması, sinema dünyasından 19 konuğu ile Akbank 10. Kısa Film Festivali’nin kapıları 10 gün boyunca herkese açık olacak ve tüm etkinlikler ücretsiz olarak Akbank Sanat’ta gerçekleştirilecek. Seanslara geç kalanlar için film gösterimleri, Akbank Sanat’ın kafesinde de eş zamanlı olarak gösterilecek.

 

Festivalin gösterim programları ve ayrıntılı bilgi ‘www.akbankkisafilm.com’ ve ‘www.akbanksanat.com’ adreslerinden alınabilecek.

www.dirensanat.com

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.