'TERSİNE GECE' FİLMİNİN YÖNETMENİ DURRINGER FIRANSIZ KÜLTÜR'DE

0

Fransız çağdaş oyun yazarı ve yönetmen XavierDurringer, GalataPerform ve Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle Yeni Metin Yeni Tiyatro projesi kapsamında İstanbul’a geliyor.

Durringer’nin “Tersine Gece” oyunu, 7 Şubat Cuma akşamı saat 20.00′de Fransız Kültür Merkezi’nde okuma tiyatrosu olarak izleyici ile buluşacak.

2366_xavier-durringer__2__1389950254

“Tersine Gece” (“La nuit à l’envers”)

Yazan: Xavier Durringer
Çeviren: Ezgi Düzenli
Yöneten: Okan Urun
Oyuncular: Sevinç Erbulak, Mark Levitas

Bir kadın, bir adam, bir gece ve bir yatak. Zavallı bir odada para üzerine kurulu olan ilişki, gece ilerledikçe bambaşka bir yöne doğru ilerler. Gerçekçi bir kadın olan Lola ile kendi hayal dünyasında yaşayan Jean arasında görünürde hiç ortak nokta yoktur. Fakat ikisi de kendilerine has derin bir yalnızlık içerisindedirler. İki kişi arasındaki güç ilişkilerini sürekli sorgulayan “tersine” bir gece…

Okumanın ardından yazar Xavier Durringer ile bir söyleşinin gerçekleştirileceği etkinlik ücretsizdir.

Ayrıca Xavier Durringer, 8 Şubat Cumartesi günü 13.00-17.00 saatleri arasında GalataPerform’da “Tiyatro ve Sinema Arasında Yazın” üzerine katılıma açık bir atölye gerçekleştirecektir

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.