VEDAT KOSAL MARTI OTEL’DE ANILIYOR

0

Romantik müziğin unutulmaz yorumcusu Vedat Kosal Martı Otel’de anılıyor

1384672379_Vedat_Kosal

Romantik müziğin en önemli yorumcularından olan, 2001’de aramızdan ayrılan piyanist Vedat Kosal, İstanbul Taksim’deki Martı Otel’in Klasik Müzik Akşamları kapsamında 27 Kasım’da anılıyor

Martı İstanbul Hotel, Balo Salonu’nda saat 20:00’de başlayacak olan Vedat Kosal’ın yakın arkadaşı Soprano Ece İdil’in yönetimindeki programa sanatçının yakın dostları piyanist Aydın Karlıbel, Seher TanrıyarEce Demirci ve Evren Büyükburçlu Erol katılacak ve sanatçının yorumlamayı çok sevdiği eserleri seslendirecek,  Kosal ile ilgili anılarını anlatacaklar. Yakın arkadaşı Mehmet Reşit Erol’un da katılacağı gecede, Chopin, LisztSchubertGershwin, Schumann’ın yanı sıra Kosal’ın hocası Cemal Reşid Rey’den de eserler seslendirilecek.

Müziğe 10 yaşında, Cemal Reşid Rey ile başlayan Vedat Kosal, dünyanın her yerinde verdiği başarılı konserlerinin yanı sıra, ‘1000 Steinway Sanatçısı’ ve İngiltere Cambridge Biographical Centre tarafından da ‘20. Yüzyılın Olağanüstü 2000 Müzisyeni’ arasına seçilmişti. Kosal, romantik müziğin önemli bir yorumcusu olarak tanınmakla birlikte, baroktan modern müziğe kadar uzanan geniş bir repertuara sahipti. Kosal, Türk bestecilerin eserleri ve Osmanlı Saray Müziği konularnıd ad araştırmalar yapmıştı.

Lila Müzik işbirliği ile  Martı Istanbul Hotel’in bir klasik müzik sanatçısının dinletisine  ve sonrasında klasik müzik sohbetlerine ev sahipliği yaptığı “Klasik Müzik Akşamları” serisi bu sezon, dünyaca ünlü keman virtüözü Ayla Erduran, arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu, keman virtüözü Suna Kan, piyanist Birsen Ulucan, keman sanatçısı Özcan Ulucan, klarnet sanatçısı Ayşegül Kirmanoğlı, flütist Sibel Kumru PenselBorusan Quartet ve Güher-Süher Pekinel ile Dünya Sahnelerinde Genç Yetenekler projesini müzikseverlerle buluşturacak.

Müzikseverler biletlerini Biletix aracılığıyla satın alabilecekler. Konserlerde, öğrenciler için %50 indirim uygulanacak. Ayrıca isteyen müzikseverler konser akşamı geçerli olacak şekilde biletleri ile Martı Istanbul Hotel’in içindeki BRASS Restaurant – Bar’da %25 indirim şansına sahip olacaklar.

www.dogansanat.com

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.