İSTANBUL ONUNCU KEZ BACH'I AĞIRLIYOR

0
Alexandru-Tomescu
Alexandru Tomescu

Klasik batı müziğinin büyük bestecisi Bach’ın yapıtlarını İstanbal’ın tarihi mekânlarında seslendirildiği ‘Bach İstanbul’da konserleri bu yıl onuncu yılında. 10 Ekim’de başlayan konser dizisi 28 Ekim Pazartesi akşamı St. Antuan Kilisesi’nde ünlü Romen kemancı Alexandru Tomescu’nun Bach’ın solo sonat ve partitalarını seslendireceği konserle sürüyor.

Biletix’ten veya konser öncesi kapıdan temin edilebilecek olan biletler tam 90-70-50 TL, öğrenci 25 TL. Konserler saat 20:30’da başlıyor.

BACH GÜNLERI PROGRAMI:

28 EKIM: Alexandru Tomescu, St. Antuan Kilisesi. Concertgebaouw (Amsterdam), Theathre des Champs Elysees (Paris), Carnegie Hall (New York) gibi dünyaca ünlü konser salonlarında resitaller veren Romen kemancı Alexandru Tomescu, Bach’ın solo sonat ve partitalarını seslendirecek.

konstantin_lifschitz2
Konstantin Lifschitz

29 EKIM: Konstantin Lifschitz, The Seed/Sakıp Sabancı Müzesi. Moskova Virtüözlerine de şeflik yapmış olan Rus piyanist Konstantin Lifschitz ‘Goldberg Varyasyonları’nı klasik piyanoyla seslendirecek. Sanatçının Türkiye’deki ilk konserini dinlemeye gelecek olanlar SSM‘deki Anish Kapoor sergisini de gezebilecek.

30 EKIM: Thomas Gabriel Trio Caz Konseri, St. Antuan Kilisesi. ‘Günler’e ikinci kez katılan Trio konserinde Bach’ı caz ile buluşturacak.

31 EKIM: Alexander Rudin – Hüseyin Sermet, Aya İrini. Bu konserde müzikseverler sanatçıları ilk kez  birarada dinleyecek.

2 KASIM: Barocco Sempre Giovane ve Jiri Barta, Nazlı Erdoğan, Aya irini. Kapanış konserinde Nazlı Erdoğan, Telemann’ın ‘Viyola Konçertosu’nu, Çek viyolonselci Jiri Barta Hindemit ve Haydn’ın viyolonsel konçertolarını yorumlayacak.

www.dogansanat.com

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.