TEKNOLOJİ DESTEKLİ 'KAPILARIN DIŞINDA' YOLCU TİYATRO'DA

0

resim

Yolcu Tiyatro çalışmalarına 2012 yılının ikinci yarısında başladı. Provalarına 2012 yılının son aylarında başlayan Yolcu Tiyatro’nun sahne üstü yaratıcı kadrosu, konservatuvar ve güzel sanatlar fakültelerinden mezun olmuş olan genç sanatçılardan oluşmaktadır.

 Yolcu Tiyatro seyircisi ile buluştuğu ilk oyun için, tiyatro tarihinin en güçlü savaş karşıtı oyunlarından biri olan, “Kapıların Dışında” oyununu, dijital 3D mapping teknolojisini kullanarak sahneliyor.
 “Kapıların Dışında” oyunu, dijital 3D mapping teknolojisi kullanılarak tasarlanmıştır. Animasyonlarla ve gerçek oyuncuların iç içe geçtiği oyunda, dijital teknoloji bir fon olarak değil, oyunun bir parçası olarak kullanılmaktadır.
9040-2
Oyuncuların, animasyonlar ile interaktif olarak sürekli iletişim halinde oldukları oyun, seyirciler için bugüne kadar tiyatro sahnesinde yaşamadıkları farklı bir deneyim oluşturacaktır. Oyundaki tüm görseller özel olarak tasarlanmakta ve 3D olarak modellenmektedir. Tüm çekimler yüksek çözünürlükte özel dijital greenbox ortamında gerçekleştirilmiştir.
Savaşın birey üzerindeki yıkıcı etkisinin anlatıldığı “Kapıların Dışında” oyununda, savaştan, ruhsal ve fiziksel yaralarla yurduna dönen bir askerin, döndüğünde hiçbir şeyi eskisi gibi bulamamasının hikayesi anlatılıyor.3D Animasyonlar,Sound Desing ve Post Production Effective Stüdyoları tarafından yapılmaktadır.
9040-3Yazan    : Wolfgang BORCHERT

Çeviren : Behçet NECATİGİL
Yöneten: Ersin Umut GÜLER

3D ANİMASYONLAR, SES TASARIMI, POST PRODUCTİON:Effective Stüdyoları

 

Kostüm Tasarımı : Ekip Çalışması
Işık Tasarımı         : Alev TOPAL
Makyaj Tasarımı : Alev GÜNDÜZ

Oynayanlar 

Beckmann, Öteki, Tek ayaklı Adam: Cenk Dost VERDİ

Ölüm, Elbe, Binbaşının Karısı, Bayan Kramer: Müzeyyen DURGUN
Tanrı, Kız, Binbaşının Kızı: Yasemin ERTORUN
Binbaşı, Direktör, General: Ersin Umut GÜLER

Afiş / Broşür Tasarımı : Şule ÖZTÜRK
Kostüm Uygulama         : Gaye KIZILIŞIK
Oyun Fotoğrafları           : Saygın SERDAROĞLU, Gürcan ÖZTÜRK

5 Ekim Cumartesi 20.30 ( Kozyatağı Kültür Merkezi – Kozzy AVM )

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.