İSTANBUL DEVLET TİYATROLARI 1 EKİM’DE PERDE AÇTI

0

 

Lutfen K_z_mla Evlenir Misiniz-2

İstanbul Devlet Tiyatrosu, 2013-2014 sezonu Ekim ayında 4 yeni oyunla seyircilerinin karşısına çıkıyor. Muzaffer İzgü’nün yazıp Mutlu Güney’in yönettiği “Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?” adlı oyun 01 Ekim 2013’te Küçük Sahne’de prömiyer yapacak olup, Tuncer Cücenoğlu’nun yazdığı, Galip Erdal’ın yönettiği “Kızılırmak” ise 16 Ekim 2013’te Cevahir-1 sahnesinde izleyicilerle buluşacaktır. 22 Ekim 2013 tarihinde, Cevahir-2 sahnesinde ise Özcan Özer’in yazıp Murat Sarı’nın yönettiği “Son Tango” ilk kez izleyicilerin beğenisine sunulacak olup, Üsküdar Stüdyo sahnesinde, Ali Cüneyd Kılcıoğlu’nun yazıp Elif Erdal’ın yönettiği “İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı” adlı oyunun prömiyer tarihi ise 24 Ekim 2013’tür.

 

 

Muzaffer İzgü’nün yazdığı “Lütfen Kızımla Evlenir Misiniz?” adlı oyunun yönetmeni Mutlu Güney’dir. 01 Ekim 2013’te Küçük Sahne’de prömiyer yapacak oyunun yönetmen yardımcılığı Ahmet Dizdaroğlu’na, dekor tasarımı Suat Şeylan’a,  kostüm tasarımı Mihriban Oran’a,  ışık tasarımı Serhat Akın ’a, müzik Nurettin Özşuca’ya, koreografi Ercan Kazbek’e aittir.

Lutfen K_z_mla Evlenir Misiniz-3

 

Oyunda rol alan sanatçılar; Hanife Şahin, Hülya Çelik Kalebayır, Ali Ersin Yenar, Ahmet Dizdaroğlu ve Mustafa Lebip Gökhan.

Eşini kaybetmiş ve tüm gayesi gözlerini kapatmadan önce kızını evlendirmek olan bir anne ve hayatın sıradanlığına kendini bırakmış mutsuz, umutsuz bir kadın. Ismarlama evliliklerin dayatılmasıyla kendisine karşı daha da hırçın davranan kızıyla annesinin komik öyküsünün anlatıldığı oyun, aynı zamanda “evlilik” meselesinin toplumsal hayattaki yerini de komik bir dille sorgulayıp bu noktadaki çarpıklıkları gözler önüne seriyor.

Oyun Tarihleri:1-13 Ekim tarihleri arasında Beyoğlu Küçük Sahne’de, 24-27 Ekim tarihleri arasında Küçük çekmece Cennet Kültür Merkezi Sahne’sinde…

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.