AKBANK SANAT PİYANO GÜNLERİ

0

 

 Akbank Sanat, 12-28 Kasım tarihleri arasında düzenleyeceği  “Akbank Sanat Piyano Günleri” kapsamında kapılarını piyanonun usta isimlerine açıyor.

 “Akbank Sanat Piyano Günleri” Nikolaj Hess ile Başlıyor

 Nikolaj Hess
Nikolaj Hess

Akbank Sanat Piyano Günleri, Danimarkalı piyanist, besteci, prodüktör ve aranjör  Nikolaj Hess’in 12 Kasım 2012, Salı  günü gerçekleştireceği konser ile başlıyor. Zamanının yarısını New York’ta, yarısını Kopenhag’da geçiren Nikolaj Hess, 2011 yılında yönetmen Lars Von Trier’in yönettiği başrollerini Kirsten DunstCharlotte Gainsbourg ve Kiefer Sutherland’ın paylaştığı  Melankoli (Melancholia) filmi için yazdığı müzikle adını duyurdu.  Danimarka’nın prestijli tiyatro ödüllerinden Reumert’e aday gösterilen “Love Songs” adlı gösterinin müzikal direktörlüğünü yapan çok yönlü sanatçı,  solo, trio ve kuartet çalışmalarının yanı sıra Spacelab, Hess is More, Global Motion gibi topluluklarla birlikte sahne alıyor, kabare sanatçısı                   Caroline Henderson’un albüm ve gösterilerinin müzik direktörlüğünü yapıyor. Nikolaj Hess,    12 Kasım 2012, Salı  günü Akbank Sanat’ta gerçekleştireceği konserinde son dönem eserlerinden oluşan bir repertuar seslendirecek. Nikolaj Hess, aynı gün gerçekleştireceği masterclass çalışmasında ise müzikseverlerle bir araya gelerek hem deneyimlerini paylaşacak, hem de sorularını yanıtlayacak.

  AKBANK SANAT PİYANO GÜNLERİ – Nikolaj Hess

Tarih:        12 Kasım 2013, Salı  Saat:       20.00 Yer:        Akbank Sanat

 Masterclass/ Tarih:        21 Kasım 2013, Perşembe / Saat:       15.00/ Yer:        Akbank Sanat

 Ödüllü Genç Yetenek Orçun Yıldıran “Akbank Sanat Piyano Günleri”nde

Orçun Yıldıran
Orçun Yıldıran

Geçtiğimiz yıl Avusturya Mozart Üniversitesi Salzburg Müzik Okulu sınavlarını birincilikle kazanarak Prof. Claudius Tanski’nin öğrencisi olan ve halen Avusturya’da müzik eğitimine devam eden 1994 doğumlu genç piyanist Orçun Yıldıran, 19 Kasım 2013, Salı günü Akbank Sanat Piyano Günleri kapsamında müzikseverlerle buluşacak. 2008 yılında Trakya Üniversitesi tarafından düzenlenen Ulusal Piyano yarışmasında ikincilik ödülü, 2009 yılında Bulgaristan’da düzenlenen Uluslararası  Genç Müzisyenler Piyano Yarışması’nda  üçüncülük ödülü, 2009 yılında Pera  Müzik Festivali kapsamında düzenlenen Uluslararası Piyano Yarışması’nda birincilik ödülü kazanan genç piyanist, konserde klasik müzik repertuarının seçkin eserlerini seslendirdi.

 

 

    AKBANK SANAT PİYANO GÜNLERİ – Orçun Yıldıran

Tarih:        19 Kasım 2013, Salı  Saat:       20.00  Yer:        Akbank Sanat

 

Akbank Sanat “Piyano Günleri” Norveçli Piyanist ve Besteci Jon Balke İle Devam Ediyor

jun balkeNorveç cazının önde gelen sanatçılarından piyanist ve besteci Jon Balke, 21 Kasım 2013, Perşembe günü Akbank Sanat Piyano Günleri’nde. 1993 yılında Norveç’te “Yılın Caz Müzisyeni” seçilen, 2000’de Edvard Ödülü’nü, 2008’de Gammleg Ödülü’nü kazanan Jon Balke, JØKLEBA (Audun Kleive ve Per Jørgensen ile), MAGNETIC NORTH ORCHESTRA (Oda Topluluğu), BATAGRAF (Vurmalı Sazlar Topluluğu), SIWAN (Amina Aaloui ve Jon Hasell ve daha sonra Kamilya Jubran ile) gibi pek çok projeye imza attı. Radka Toneff, Sidsel Endresen, John Surman, Enrico Rava, George Russel, Paolo Fresu, Nguyen Le, Marilyn Mazur, Jon Hassell gibi pek çok müzisyene eşlik eden Jon Balke, konser öncesi düzenleyeceği masterclass çalışmasında müzikseverlerle bir araya gelerek hem deneyimlerini paylaşacak, hem de sorularını yanıtlayacak.

 

Etkinlik:        AKBANK SANAT PİYANO GÜNLERİ – Jon Balke

Tarih:        21 Kasım 2013, Perşembe

Saat:       20.00

Yer:        Akbank Sanat

 

Masterclass

Tarih:        21 Kasım 2013, Perşembe

Saat:       15.00

Yer:        Akbank Sanat

Grammy Adayı Jan Gunnar Hoff Akbank Sanat’ta

Jan Gunnar Hoff er nå i Los Angeles for å overvære Grammy Awards 2013 der han er en del av nominasjonen for "Quiet Winter Night". Foto: Helge Grønmo
Jan Gunnar Hoff er nå i Los Angeles for å overvære Grammy Awards 2013 der han er en del av nominasjonen for “Quiet Winter Night”. Foto: Helge Grønmo

 

 

“Quiet Winter Night” albümü ile 2013 yılında “Best Surround Sound Album” kategorisinde Grammy’e aday gösterilen Norveçli ünlü piyanist ve besteci Jan Gunnar Hoff, 26 Kasım 2013, Salı günü Akbank Sanat Piyano Günleri’ne konuk oluyor. Bu yıl Nisan ayında yayınladığı ve Avrupa caz sahnesinde büyük ilgi gören son albümü “Living”in dünya turnesi kapsamında sahne alacak olan ünlü piyanist,  konser öncesi düzenleyeceği masterclass çalışmasında müzikseverlerle bir araya gelerek sorularını yanıtlayacak.

 

 

AKBANK SANAT PİYANO GÜNLERİ – Jan Gunnar Hoff

arih:        26 Kasım 2013, Salı Saat:       20.00   Yer:        Akbank Sanat

Masterclass Tarih:        26 Kasım 2013, Salı   Saat:       15.00  Yer:        Akbank Sanat

 

Akbank Sanat “Piyano Günleri” Harmen Fraanje Trio İle Son Buluyor

Harmen Fraanje Trio  28 Kasım 2013, Perşembe  günü Harmen Fraanje Trio ile sona erecek. Piyanoda Hollanda’nın son dönem en yetenekli piyanistleri arasında gösterilen Harmen Fraanje, kontrabasta Clemens van der Feen ve davulda André Pallemaerts’den oluşan ve 2010 yılında About Jazz Dergisi tarafından “2010’un en iyi canlı performansı” olarak seçilen Harmen Fraanje Trio, Akbank Sanat Piyano Günleri kapsamındaki konserlerinde caz ve klasik müziği harmanlayan notalarıyla müzikseverlere unutulmaz dakikalar yaşatacak. Harmen Fraanje Trio, konser öncesi düzenlenecek atölye çalışmasında müzikseverlerle bir araya gelerek hem deneyimlerini paylaşacak.

 

Etkinlik:        AKBANK SANAT PİYANO GÜNLERİ – Harmen Fraanje Trio

Harmen Fraanje,  piyano

Clemens van der Feen,kontrabas

André Pallemaerts – davul

 

Tarih:        28 Kasım 2013, Perşembe

Saat:       20.00

Yer:        Akbank Sanat

 

Workshop

Tarih: 28 Kasım 2013, Perşembe

Saat: 17.00

Yer:        Akbank Sanat

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.