'LYSISTRATA' BAŞLIYOR

0


Lysistrata-3 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Lysistrata “Kadınlar da Savaşırsa” adlı müzikli oyunla Ekim ayında seyirciyi selamlıyor. Aristophanes’in yazdığı Kemal Kocatürk’ün yönettiği Lysistrata “Kadınlar da Savaşırsa” ilk kez 2012-2013 sezonu sonunda Makedonya’da “Uluslararası Stobi Antik Drama Festivali”nde seyirci karşısına çıktı ve orada En İyi Kadın Oyuncu (Nazan Yatgın), Sahne Görsel Efekt Tasarımı (Kemal Kocatürk, Sırrı Topraktepe) ödüllerine layık görüldü.

Lysistrata “Kadınlar da Savaşırsa” Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde, 2-6 Ekim 2013 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde ise 18-20 Ekim 2013 tarihleri arasında sahnelenecek.Lysistrata “Kadınlar da Savaşırsa” “savaş” ve “kadının toplumdaki yeri” temalarını işliyor. Oyunda savaşlardan bıkıp usanan kadınların eşlerini kaybetmemek ve daha güzel bir gelecek için Antik Atina’daki yönetim merkezi Akropolis’i işgal etmeleri ve erkeklerin savaşa katılmaları durumunda kadınlıklarını öne çıkarmaları anlatılıyor.Çevirisini Azra Erhat ve Sabahattin Eyüboğlu’nun, müziğini Mertol Şalt’ın, koreografisini Salima Sökmen’in, sahne tasarımını Kemal Kocatürk’ün, kostüm tasarımını Canan Göknil’in, ışık tasarımını Murat İşçi’nin, efekt tasarımını Hidayet Öztürk’ün dekor uygulamasını Sırrı Topraktepe’nin yaptığı oyunda; Berrin Akdeniz, Hülya Arslan, Murat Bavli, Demet Bozyaka Şalt, Ayşen Çetiner, Gökhan Eğilmezbaş, Bensu Orhunöz, Çağrı Ö. Hün, Irmak Örnek, Selçuk Soğukçay, İbrahim Ulutaş, Çağatay Palabıyık, Nazan Yatgın, Çağlar Yiğitoğulları rol alıyor.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.