23.AKBANK CAZ FESTİVALİ "ŞEHRİN CAZ HALİ DEVAM EDİYOR"

0

                                                                                                         Caz Dünyasının Yıldızları

                                                                                                          23. Akbank Caz Festivali’nde Buluşuyor

 

Enrico Rava Tribe featuring Gianluca Petrella Festivalin en önemli isimlerinden biri olan Enrico Rava, Enrico Rava Tribe projesiyle Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda dinleyicilerle buluşacak. Enrico Rava, bir lider olarak kariyerinin başından beri caz ustalarının sıklıkla tercih ettiği bir yol izlemiştir. Düzenli olarak yeni yetenekleri, genç müzisyenleri ekibine katarak yeni fikirlerden beslenmiş ve müziğini yeni bir forma kavuşturmuştur. Bunun en özel örneği İtalyan duayenin öncülüğünde ortaya çıkan Rava Tribe projesidir. Musica Jazz dergisi tarafından En İyi Yetenek Ödülü’ne layık görülmüş olan piyanist Giovanni Guidi ve genç bas sanatçısı Gabriele Evangelista,  Enrico Rava’nın projesine dahil ettiği son isimlerdir. Zengin bir estetik anlayışıyla müzikal bir mozaik sunmak isteyen Rava’ya bu konserde baterist Fabrizio Sferra ve dünyanın en iyi trombon sanatçılarından Gianluca Petrella da eşlik edecek.  Enrico Rava: Trompet  Giovanni Guidi: Piyano  Gabriele Evangelista: Bas Fabrizio Sferra: Davul  Gianluca Petrella: Trombon
Enrico Rava Tribe featuring Gianluca Petrella
Festivalin en önemli isimlerinden biri olan Enrico Rava, Enrico Rava Tribe projesiyle Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda dinleyicilerle buluşacak. Enrico Rava, bir lider olarak kariyerinin başından beri caz ustalarının sıklıkla tercih ettiği bir yol izlemiştir. Düzenli olarak yeni yetenekleri, genç müzisyenleri ekibine katarak yeni fikirlerden beslenmiş ve müziğini yeni bir forma kavuşturmuştur. Bunun en özel örneği İtalyan duayenin öncülüğünde ortaya çıkan Rava Tribe projesidir. Musica Jazz dergisi tarafından En İyi Yetenek Ödülü’ne layık görülmüş olan piyanist Giovanni Guidi ve genç bas sanatçısı Gabriele Evangelista, Enrico Rava’nın projesine dahil ettiği son isimlerdir. Zengin bir estetik anlayışıyla müzikal bir mozaik sunmak isteyen Rava’ya bu konserde baterist Fabrizio Sferra ve dünyanın en iyi trombon sanatçılarından Gianluca Petrella da eşlik edecek.
Enrico Rava: Trompet
Giovanni Guidi: Piyano
Gabriele Evangelista: Bas
Fabrizio Sferra: Davul
Gianluca Petrella: Trombon

Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Akbank Caz Festivali, 23. yılında                         25 Eylül – 12 Ekim 2013 tarihleri arasında üç hafta boyunca şehri cazın farklı renkleriyle kucaklayacak. Festival boyunca aralarında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Merkezi,             Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Akbank Sanat, Babylon, Babylon Lounge, Nardis, GarajIstanbul, Pera Palace Hotel Jumeirah ve Caddebostan Kültür Merkezi’nin bulunduğu                 45 ayrı mekanda 50 konser, 3 panel, 6 atölye gerçekleştirilecek ve 280 müzisyen ağırlanacak.

John Surman
John Surman
John Surman, İngiltere’nin caz dünyasına kazandırdığı en değerli saksofoncularından biri olarak gösteriliyor. 1960’lardan günümüze uzanan kariyerinde atmosferik renkler taşıyan melodileriyle kendine has bir tarz yakalamayı başaran John Surman başta Devonian Mike Westbrook olmak üzere Graham Collier, Mike Gibbs, Dave Holland, Chris McGregor gibi Avrupa caz sahnesinin birçok önemli ismi ile aynı sahneyi paylaştı. John Surman, Deram, Futura, Dawn ve Island plak şirketleri üzerinden sayısız başarılı kayıt yayınladıktan sonra cazın önemli plak şirketlerinden ECM etiketiyle çok sayıda albüm çıkardı. Sanatçı geçtiğimiz yıl yayınlamış olduğu Saltash Bells albümü ile Jazz FM tarafından En İyi Albüm ödülüne layık görüldü.
John Surman: Bariton ve Soprano Saksofon, Alto Klarnet
Dinleyin! Saltash Bells / The Spaces In Between
Kaçırmayın! Enrico Rava Tribe feat. Gianluca Petrella / Testimoni (Martin Fondse & Eric Vloeimans)

 

23. Akbank Caz Festivali Ekim Programından Seçmeler

 

  •                          01 Ekim 2013, Salı

 

Berklee School of Music’de okurken Gary Burton tarafından keşfedilen, sıklıkla Pat Metheny ve John Scofield ile karşılaştırılan ünlü gitarist Kurt Rosenwinkel, 01 Ekim 2013, Salı günü Babylon’da sahne alacak. Geçtiğimiz yıl Aaron Parks, Eric Revis ve Justin Faulkner’la birlikte son albümü Star of Jupiter’i yayınlayan sanatçıya konserde yine aynı kadro eşlik edecek.

 

1 Ekim 2013, Salı günü Akbank Sanat’ta gösterilecek olan ve yakın zamanda kaybettiğimiz ünlü müzisyen Butch Morris anısına çekilen ‘Black February’ adlı belgesel film bu senenin süpriz etkinlikleri arasında yer alıyor. Vipal Monga’nın ilk uzun metraj çalışması olan belgesel, Butch Morris önderliğinde 28 günde 85 farklı müzisyenle gerçekleşen 44 performansı konu alıyor. Morris’i daha yakından tanımak isteyen ve cazda devrim yaratan canlı yaratıcı performans ve yaratıcı yöntemlerine odaklanan belgesel, müzikseverler için festivalin kaçırılmaması gereken bir etkinliklerinden biri olacak.

 

Mare Nostrum: Paolo FRESU- Richard GALLIANO- Jan LUNDGREN Mare Nostrum, Avrupa caz sahnesinin saygı duyulan müzisyenleri, İtalyan trompetçi Paolo Fresu, Fransız akordeon sanatçısı Richard Galliano ve İsveçli piyanist Jan Lundgren tarafından hayata geçirilen bir projedir. Bir araya getirdikleri enstrümanlarıyla alışılageldik caz triolarının bir adım ötesinde duran Mare Nostrum’un yakaladığı başarı aslında hiç de sürpriz değil. Grubun başarısı ustalık ve zerafetle yaratıkları müziğin yanı sıra müzisyenlerin arasındaki güven ve uyumda gizlidir. Paolo Fresu:  Trompet   Richard Galliano: Akordeon   Jan Lundgren: Piyano
Mare Nostrum: Paolo FRESU- Richard GALLIANO- Jan LUNDGREN
Mare Nostrum, Avrupa caz sahnesinin saygı duyulan müzisyenleri, İtalyan trompetçi Paolo Fresu, Fransız akordeon sanatçısı Richard Galliano ve İsveçli piyanist Jan Lundgren tarafından hayata geçirilen bir projedir. Bir araya getirdikleri enstrümanlarıyla alışılageldik caz triolarının bir adım ötesinde duran Mare Nostrum’un yakaladığı başarı aslında hiç de sürpriz değil. Grubun başarısı ustalık ve zerafetle yaratıkları müziğin yanı sıra müzisyenlerin arasındaki güven ve uyumda gizlidir.
Paolo Fresu: Trompet
Richard Galliano: Akordeon
Jan Lundgren: Piyano

02 Ekim 2013, Çarşamba

Günümüzün en yetenekli müzisyenlerinden biri olarak gösterilen, Grammy ödüllü trompetçi Nicholas Payton, 23. Akbank Caz Festivali kapsamında 02 Ekim 2013, Çarşamba günü Babylon’da bir konser verecek. Belirli bir türe sadık kalmayan, her konserinde farklı tarzları bir araya getiren Payton, konserinde müzikseverlere, beslendiği zengin geçmişinden günümüze uzanan bir müzikal ziyafet sunacak.

 

Yeteneği ve müziğiyle kendisine yeni bir müzik oyun alanı yaratan, kompozisyon, doğaçlama, diyalog gibi müziğin farklı bileşenlerini dengeli bir şekilde harmanlayan Martin Fondse, Hollandalı bir diğer sanatçı Eric Vloeimans’ın trompetiyle katıldığı ‘Testimoni’ projesi ile Festival’e renk katıyor. Yayınladıkları albümle 2012’de Edison Caz Ödülü’nü kazanan ikili,                  02 Ekim 2013, Çarşamba gecesi Akbank Sanat’taki performanslarıyla oyunun kurallarını değiştirecek.“Çingene usulü caz” olarak adlandırdıkları kendilerine has müzikleri ile klasik pop parçalarını bambaşka bir formda yorumlayan Kanadalı sıra dışı topluluk The Lost Fingers, enerjisi yüksek ve eğlenceli konseriyle 02 Ekim 2013, Çarşamba günü Garajistanbul’da müzikseverlerle buluşacak.

 

  • 03 Ekim 2013, Perşembe

 

The Guardian tarafından Laura Marling, Beth Orton ve Björk’ün bir sentezi olarak tanıtılan folk-rock sanatçısı İsviçreli genç şarkıcı ve söz yazarı Sophie Hunger,  bu yıl yayınlanan ‘The Danger of Light’ adlı albümününün dünya turnesi kapsamında 03 Ekim 2013, Perşembe günü Babylon’da gitarı ve buğulu sesiyle festivalcileri büyüleyecek.

 

High Ku, SLY ve Zé Mateo tarafından kurulan bağımsız bir Fransız rap kolektifi olan Chinese Man, dub, reggae, hip hop, caz ve funk gibi stilleri kullanarak insanları sahnede etkilemesi, kendi propagandasını (Make music, not war) yapması ile tanınıyor. Chinese Man, 03 Ekim 2013, Perşembe günü Garajistanbul’da izleyenlerine büyük bir görsel şölen sunacak.

 

Avrupa’nın en köklü caz oluşumlarından biri olan Hot Jazz Band, 1920, 1930 ve 1940’ları kapsayan repertuvarıyla 03 Ekim 2013, Perşembe ve 04 Ekim 2013 Cuma günü festivalcileri geçmişten günümüze uzanan müzikal bir yolculuğa çıkaracak. Pera Palace Hotel Jumeırah’ın retro motiflere sahip Grand Pera Salonu’ndaki gece, White Mink’in electro-swing arşivi ve İstanbul Lindy Hoppers dans grubunun swing atölyesi ile başlayacak ve Festival’in en özel gecelerinden biri olacak.

 

 

  • 04 Ekim 2013, Cuma

 

House müzikte yepyeni bir konsept yaratan Tortured Soul, heyecan verici sahne performansıyla   04 Ekim 2013, Cuma günü Babylon sahnesinde olacak. Kulüp müziğini afro-beat ve samba ile birleştiren, caz, funk ve soul’u harmanlayarak yepyeni bir titreşim oluşturan Tortured Soul, soul, elektronika ve house müziği bir arada sunduğu yüksek tempolu performansıyla caz tutkunlarını coşturacak.

 

  • 05 Ekim 2013, Cumartesi

 

Caz dünyası tarafından Ethio-Jazz türünün yaratıcısı olarak kabul edilen yaşayan müzik efsanesi Etiyopyalı Mulatu Astatke, 5 Ekim 2013, Cumartesi günü İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda müzik tutkunlarını unutulmaz bir yolculuğa çıkaracak. Geleneksel Etiyopya müziğini, klasik caz ve Latin müziğiyle birleştireceği bu performansında sanatçıya, Hüsnü Şenlendirici ve Mısırlı Ahmet eşlik edecek.

 

90’lı yıllardan bu yana soul müziğe damgasını vuran Chris Dave and the Drumhedz, Türkiye’ye ilk kez gelecek olan Mos Def ve MF Doom ile seyirciyi cazdan hip-hop’a uzanan bir yolculuğa davet ediyor. İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda 5 Ekim 2013, Cumartesi günü gerçekleşecek Festival programındaki farklı tarzda projelerden biri olan bu konserle müzikte sınırların nasıl kalktığına şahit olacaksınız.

 

Bir caz piyanisti olarak kendini farklılaştırmayı başarırken, değişik müzik türleri arasındaki sınırları genişletmekten hiçbir zaman çekinmeyen Helge Lien, Frode Berg ve Knut Aalefjær’dan oluşan, 2008’de yayınladıkları ‘Hello Troll’ albümüyle Norveç Grammy ödülünü kazanan Helge Lien Trio, Festival kapsamında 05 Ekim 2013, Cumartesi günü Akbank Sanat’ta  sahne alacak.

 

Yenilikçi tarzıyla son dönemde İngiltere’den çıkan en önemli müzikal oluşumlardan biri olarak gösterilen Submotion Orchestra, Nujazz, Soul, Ambient ögelerini Ruby Wood’un değişken ve kırılgan sesiyle buluşturan performansları ile 05 Ekim 2013, Cumartesi günü Babylon’da.

 

Yeraltı müzik sahnesinin en taze oluşumlardan biri olan ve 2012 yılında kurdukları Davulun Sesi

projesiyle birçok başarılı enstrümantal hip nop prodüktörünü bir araya getiren Tektosag Records, 05 Ekim 2013, Cumartesi gecesi Babylon Lounge’da Festival’in en hareketli gecelerinden birine imza atacak.

Samimi performansları ve başarılı doğaçlamalarıyla birçok müzik dinleyicisine blues’u sevdiren Fötr Blues Band, 05 Ekim 2013, Cuma günü Jazz Company’de gerçekleştirecekleri konser ile 1930’lu yılların Delta Blues’undan 2000’li yılların caz ve funk ögeler içeren modern  yaklaşımına müzikleri ile blues coşkusunu yaşatacaklar.

 

Atölye Dans’ta 5 Ekim 2013, Cumartesi günü canlı piyano eşliğinde gerçekleştirilecek “Tap Away” atölye çalışmasında, katılımcılar, 19. yüzyılda ABD’de ortaya çıkan ve daha sonra tüm dünyaya yayılan tap dansının tüm inceliklerini eğitmenlerle beraber pratik etme şansı yakalayacak. Etkinlik ile tap dansının çeşitli  kombinasyonlarından faydalanarak, katılımcıların günlük hayatın stresinden kurtulmaları ve “Singing in the Rain” gibi  eski  müzikallerde hissedilen neşeli atmosferin günümüzün zor şehir hayatında yeniden yakalanması amaçlanıyor.

 

Orrf Yaklaşımı’na dayalı olarak 5 Ekim 2013, Cumartesi günü Akbank Sanat’ta yapılacak “Çocuklarla Caz” atölye çalışmasında, en temel caz ritmi olan swing, beden perküsyonu, tekerlemeler ve oyunlarla çocuklara tanıtılacak. Bu ritmin üzerine Orff Çalgıları kullanılarak çocuklarla beraber melodik doğaçlamalar yapılacak ve çocuklardan renkli bir caz orkestrası oluşturulacak.

 

Bu yıl aramızdan ayrılan usta caz müzisyeni Lawrence D. “Butch” Morris, Festival kapsamında                5 Ekim 2013, Cumartesi günü Akbank Sanat’ta gerçekleşecek özel söyleşi ile bir kez daha anılıyor. Morris’in cazda devrim yaratan canlı performansları, anıları ve müzik dünyasına bıraktığı miras dostları Mehmet Uluğ, Sevin Okyay, Hülya Tunçağ ve Festival’de sahne alacak Harriet Tubman’ın gitaristi Brandon Ross tarafından caz tutkunları ile paylaşılacak.

 

Akbank Sanat Kafe’nin 5 Ekim 2013, Cumartesi günleri evsahipliği yapacağı “Akbank Sanat Kafe’de Akşam Üstü Caz” kapsamında Jazz Matiz’in caz, blues ve bossa şarkılarından seçtikleri repertuvarları ile kendinizi caza bırakıp günün yorgunluğunu atabilirsiniz.

 

 

  • 06 Ekim 2013, Pazar
HARRIET TUBMAN featuring CASSANDRA WILSON present "BLACK SUN" Grammy ödüllü Cassandra Wilson ve yenilikçi caz topluluğu Harriet Tubman, festival kapsamında çok özel bir gece için buluşuyor. Adını köleliğe karşı direnişin simge isimlerinden Harriet Tubman’dan alan topluluk, Brandon Ross, Melvin Gibbs ve JT Lewis’in bir araya gelmesiyle kuruldu. Bünyesindeki müzisyenlerin yetenekleri ve müzikal özgürlükleriyle cazda yeni alanlar keşfeden Harriet Tubman grubuna bu gecede  cazın buğulu seslerinden Cassandra Wilson da katılıyor. Son yirmi yılın soul ve caz müzik dünyasının en çok ses getiren isimlerinden biri olan Cassandra Wilson’ın eşsiz vokaliyle yer aldığı proje Black Sun ismini taşıyor.  Mississippi'nin müzikal ve kültürel köklerini yeniden gün yüzüne çıkaracak olan bu buluşma hiç şüphesiz festivalin en parlak performanslarından biri olacak.  Cassandra Wilson: Vokal  Brandon Ross: Gitar, Banjo, Vokal  Melvin Gibbs: Bas  JT Lewis: Davul
HARRIET TUBMAN featuring CASSANDRA WILSON present “BLACK SUN”
Grammy ödüllü Cassandra Wilson ve yenilikçi caz topluluğu Harriet Tubman, festival kapsamında çok özel bir gece için buluşuyor. Adını köleliğe karşı direnişin simge isimlerinden Harriet Tubman’dan alan topluluk, Brandon Ross, Melvin Gibbs ve JT Lewis’in bir araya gelmesiyle kuruldu. Bünyesindeki müzisyenlerin yetenekleri ve müzikal özgürlükleriyle cazda yeni alanlar keşfeden Harriet Tubman grubuna bu gecede cazın buğulu seslerinden Cassandra Wilson da katılıyor. Son yirmi yılın soul ve caz müzik dünyasının en çok ses getiren isimlerinden biri olan Cassandra Wilson’ın eşsiz vokaliyle yer aldığı proje Black Sun ismini taşıyor. Mississippi’nin müzikal ve kültürel köklerini yeniden gün yüzüne çıkaracak olan bu buluşma hiç şüphesiz festivalin en parlak performanslarından biri olacak.
Cassandra Wilson: Vokal
Brandon Ross: Gitar, Banjo, Vokal
Melvin Gibbs: Bas
JT Lewis: Davul

 

Grammy ödüllü Cassandra Wilson ve yenilikçi caz topluluğu Harriet Tubman, 23. Akbank Caz Festivali kapsamında çok özel bir konser için biraraya geliyor. Müzikal özgürlükleriyle cazda yeni alanlar keşfeden Brandon Ross, Melvin Gibbs ve JT Lewis’dan oluşan Harriet Tubman’a,                son 20 yılın soul ve caz dünyasının ses getiren isimlerinden biri olan Cassandra Wilson’ın vokaliyle eşlik edeceği konser, 6 Ekim 2013, Pazar günü İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek. Adeta bir yıldızlar geçidine dönüşecek konser, Festival’in en gözde performanslarından biri olacak.

 

Cecil Taylor, Ornette Coleman, John Cage gibi, avant-garde müziğin önde gelen üstadlarıyla çalışan ve “sound-based” serbest doğaçlama müziğe yeni bir boyut getiren Şenol Küçükyıldırım,  müziğin ustalarından, gitarist Şevket Akıncı ve bas gitarda Murat Çopur’un yer aldığı ‘WeeD’ adını taşıyan yeni grubu ile 06 Ekim 2013, Pazar günü Babylon’da sahne alacak.

 

Nefes kesen boğaz manzarası ile bu yıl ikinci kez Cazlı Brunch’a ev sahipliği yapacak olan Hilton ParkSA ise 6 Ekim 2013, Pazar günü gerçekleştirilecek brunch’ta JazzMatiz’in müziği ve lezzetli açık büfesi ile misafirlerine unutulmaz bir Pazar sabahı yaşatacak.

 

 

  • 08 Ekim 2013, Salı

 

“Caz ve Sinema” adını taşıyan bölümünün bir diğer etkinliği ise; Steven Bernstein önderliğindeki Sex Mob, Grammy adayı Sexotica albümünün üzerinden geçen yedi yılın ardından hazırladığı ‘Cinema, Circus & Spaghetti – Sex Mob Plays Fellini: The Music of Nino Rota’ projesi. Federico Fellini’nin filmlerinin vazgeçilmezi İtalyan besteci Nino Rota’nın eserlerinden yola çıkarak yaratıcılığın sınırlarını zorlayan New Yorklu topluluk, filmlerinde sinema, sirk ve spagettiden, yani yaşamının her anından esinlenen ünlü yönetmenin izinden korkusuzca ilerliyor. Babylon’da 08 Ekim 2013, Salı günü gerçekleştirilecek etkinliğe cazseverler, kendilerine has doğaçlama saykodelik melodileriyle dinleyenleri geçmişten günümüze uzanan gerçeküstü ritimlerle buluşturan Sex Mob’un müzik kurallarını alt üst eden performansıyla Festival’in kaçırılmaması gereken gecelerinden birine tanıklık edecek.

 

Türkiye’nin yetiştirdiği en özel seslerden biri olan, sesi ve zarafetiyle hüznü çekilebilir kılan ender

sanatçılardan Birsen Tezer, Festival kapsamında 08 Ekim  2013, Salı günü Caddebostan Kültür Merkezi’ndeki konseriyle müzik tutkunlarıyla birlikte olacak.

 

  • 09 Ekim 2013, Çarşamba

 

Jehan Barbur ve İlhan Erşahin, 23. Akbank Caz Festivali kapsamında özel bir performans için bir araya geliyor. Günümüz Türk caz sahnesinin en önemli şarkıcı ve bestecilerinden biri olarak gösterilen, hikâye odaklı masalsı şarkıları ile çağdaş kadın ozan geleneğini günümüzde de sürdürmeyi başaran Jehan Barbur ve İlhan Erşahin’in 09 Ekim 2013, Çarşamba günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecekleri performanslarında Çağrı Sertel de  konuk sanatçısı olarak yer alacak.

 

İlhan Erşahin, İstanbul’un eklektik ruhunu kendi tarzında tercüme ederken caz, rock ve dans müziğinin ögelerini bir araya getirdiği ‘İstanbul Sessions’ projesiyle 09 Ekim 2013, Çarşamba günü Babylon’da sahne alacak.

 

Teknoloji daima cazın lehine mi işledi yoksa bazı uygulamalarda ruhunu mu öldürdü? Deneyimli radyo programcısı ve müzik yazarı Hülya Tunçağ’ın ev sahipliğinde 9 Ekim 2013, Çarşamba günü Akbank Sanat’ta düzenlenecek “Caz ve Teknoloji” başlıklı panel caz ve teknoloji arasındaki ilişkiye odaklanacak.

 

 

  • 10 Ekim 2013, Perşembe

 

Rova Saxophone Quartet, bu yıl aramızdan ayrılan caz üstadı Butch Morris’in anısına,                     23. Akbank Caz Festivali’nin en özel gecelerinden birine imza atacak. Butch Morris’in canlı performanslarıyla yakaladığı ruhu yansıtmak için 10 Ekim 2013, Perşembe günü Babylon’da düzenlenecek ‘Rova Plus presents: No Favorites! (for Lawrence Butch Morris)’ gecesinde sahne alacak San Francisco’lu topluluğa, bu özel performanslarında, yerli ve yabancı pek çok sürpriz isim eşlik edecek.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Farklı disiplinlerden ve eğitim süreçlerinden geçen Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli caz sanatçılarından Önder Foçan, Kerem Görsev ve Ferit Odman, Hakan Tüfekçi moderatörlüğünde 10 Ekim 2013, Perşembe günü Akbank Sanat’ta gerçekleşecek “Caz Müziğinde Üç Farklı Yetişme Tarzı” başlıklı panelde, sanatçılar caz müziğinde eğitimin öneminden ve yetişme tarzlarının geçmişten günümüze uzanan katkıları anlatacaklar.

 

 

  • 12 Ekim 2013, Cumartesi

 

Atölye Dans’ta 12 Ekim 2013, Cumartesi günü canlı piyano eşliğinde gerçekleştirilecek “Tap Away” atölye çalışmasında, katılımcılar, 19. yüzyılda ABD’de ortaya çıkan ve daha sonra tüm dünyaya yayılan tap dansının tüm inceliklerini eğitmenlerle beraber pratik etme şansı yakalayacak. Etkinlik ile tap dansının çeşitli  kombinasyonlarından faydalanarak, katılımcıların günlük hayatın stresinden kurtulmaları ve “Singing in the Rain” gibi  eski  müzikallerde hissedilen neşeli atmosferin günümüzün zor şehir hayatında yeniden yakalanması amaçlanıyor.

23.AKBANK CAZ FESTİVALİ
25 Eylül – 12 Ekim 2013
İSTANBUL LÜTFİ KIRDAR ULUSLARARASI KONGRE VE SERGİ SARAYI
5 Ekim, Cumartesi 18:00 Mulatu Astatke – Konuklar ; Hüsnü Şenlendirici & Mısırlı Ahmet
5 Ekim, Cumartesi 21:00 Chris Dave and the Drumhedz featuring Yasiin Bey (aka Mos Def) and MF DOOM
6 Ekim,Pazar     20:30 HARRIET TUBMAN featuring CASSANDRA WILSON present “BLACK SUN
           
CEMAL REŞİT REY KONSER SALONU
27 Eylül, Cuma 20:30 Enrico Rava Tribe feat. Gianluca Petrella
28 Eylül, Cumartesi  18:00 John Surman
28 Eylül, Cumartesi 20:30 Mare Nostrum: Paolo FRESU- Richard GALLIANO- Jan LUNDGREN
AKBANK SANAT
25 Eylül, Çarşamba 19:00 Mattias Nilsson
26 Eylül, Perşembe 19:00 Tamer Temel Quartet
27 Eylül, Cuma 19:00 Ece Göksu & Neşet Ruacan Duo
28 Eylül, Cumartesi  14:00
16:00
Atölye: Mavi Loves Jazz
Atölye: Mavi Loves Jazz
28 Eylül, Cumartesi  19:00 Elina Duni Quartet: Matane Malit
29 Eylül, Pazar 16:00 Atölye: Elina Duni
1 Ekim, Salı    19:00 Black February Film Gösterimi
2 Ekim,Çarşamba 19:00 Testimoni (Martin Fondse & Eric Vloeimans)
4 Ekim, Cuma 16:00 Atölye: Helge Lien
5 Ekim, Cumartesi 14:00
16:00
Atölye : Çocuklarla Caz (Ezo Sunal)
Atölye : Çocuklarla Caz (Ezo Sunal)
5 Ekim, Cumartesi 16:00 Panel:  Butch Morris Anısına
5 Ekim, Cumartesi 19:00 Helge Lien Trio
8 Ekim, Salı 19:00 Black February Film Gösterimi
9 Ekim, Çarşamba 16:00 Panel: “Caz ve Teknoloji” (Artısıyla Eksisiyle Caz ve Teknoloji)
10 Ekim, Perşembe 19:00 Panel: “Caz Müziğinde 3 Farklı Yetişme Tarzı”
THE SEED
25 Eylül, Çarşamba 20:00 Malia Sings “Nina Simone”
BABYLON
25 Eylül, Çarşamba 21:30 David Lynch presents Chrysta Bell
26 Eylül, Perşembe 21:30 Natalia Mann Trio
27 Eylül, Cuma 22:30
23:30
Butterscotch
Alp Ersönmez  “Cereyanlı” featuring Butterscotch 
28 Eylül, Cumartesi 22:00
22:30
00:00
The Real Tuesday Weld
29 Eylül, Pazar 20:00 Evrim Demirel Ensemble
30 Eylül, Pazartesi 21:00 Cine-Concert George Melies
1 Ekim, Salı 21:30 Kurt Rosenwinkel Solo
2 Ekim, Çarşamba 21:30 Nicholas Payton XXX
3 Ekim, Perşembe 21:30 Sophie Hunger
4 Ekim, Cuma 23:30 Tortured Soul
5 Ekim, Cumartesi 22:00
22:30
01:00
Yakuza & Memo Garan
Submotion Orchestra
Yakuza & Memo Garan
6 Ekim, Pazar     18:30 WeeD
8 Ekim, Salı 21:30 CIRCUS, CINEMA and SPAGHETTI – SEXMOB plays Fellini: The Music of Nino Rota
9 Ekim, Çarşamba 22:30 İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions
10 Ekim Perşembe 21.30 Rova Plus presents: No Favorites! (for Lawrence Butch Morris)
18 Kasım, Pazartesi 20:00 JAmZZ
BABYLON LOUNGE
27 Eylül, Cuma 22:00 Electro Swing: Tobumusikizm
28 Eylül, Cumartesi 17:00 Atölye: Butterscotch
4 Ekim, Cuma 23:30 Electro Swing: White Mink
5 Ekim, Cumartesi 23:30 Davulun Sesi
GARAJISTANBUL
2 Ekim, Çarşamba 22:00 The Lost Fingers
3 Ekim, Perşembe 22:00 Chinese Man
CADDEBOSTAN KÜLTÜR MERKEZİ
08 Ekim, Salı 20:30 Birsen Tezer
09 Ekim, Çarşamba 20:30 Jehan Barbur featuring İlhan Erşahin
PERA PALACE HOTEL JUMEIRAH
3 Ekim, Perşembe 19:30 Atölye: İstanbul Lindy Hoppers
3 Ekim, Perşembe 20:30 White Mink
3 Ekim, Perşembe 21:30 Hot Jazz Band
4 Ekim, Cuma 19:30 Atölye: İstanbul Lindy Hoppers
4 Ekim, Cuma 20:30 White Mink
4 Ekim, Cuma 21:30 Hot Jazz Band
NARDİS
26 Eylül, Perşembe 21:30 Jim Rotondi Quintet
27 Eylül, Cuma 22:30 Jim Rotondi Quintet
JAZZ COMPANY (Elite World Istanbul Hotel)
28 Eylül, Cumartesi 22:00 For Ensemble
5 Ekim, Cumartesi 22:00 Fötr Blues Band
BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ
10 Ekim, Perşembe 19:30 İstanbul Gençlik Caz Orkestrası
KAMPÜSTE CAZ
Kampüste Caz (4 – 19 Kasım 2013)
AKBANK SANAT KAFE’DE AKŞAMÜSTÜ CAZ
28 Eylül, Cumartesi 18:00 – 19:00
5 Ekim, Cumartesi 18:00 – 19:00
CAZLI BRUNCH
29 Eylül, Pazar 10:30 Moda Teras
29 Eylül, Pazar 10:30 Mama Shelter
6 Ekim, Pazar 10:30 Hilton ParkSA
ATÖLYE DANS: TAP AWAY
28 Eylül, Cumartesi 15:00
5 Ekim, Cumartesi 15:00
12 Ekim Cumartesi 15:00
ATÖLYE: ŞAPKADAN CAZ ÇIKTI
25 Eylül, Çarşamba 14:00
26 Eylül Perşembe 14:00
LİSELERDE CAZ ATÖLYELERİ
Üsküdar Amerikan Lisesi     
30 Eylül Pazartesi
Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi
30 Eylül Pazartesi
Özel Şişli Terakki Lisesi 
1 Ekim Salı
Özel Enka Lisesi
1 Ekim Salı
Avusturya Lisesi
7 Ekim Pazartesi
Galatasaray Lisesi
7 Ekim Pazartesi
İstanbul Amerikan Robert Lisesi
8 Ekim Salı
Nişantaşı FMV Özel Işık Lisesi
8 Ekim Salı

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.