ŞEHİR TİYATROLARI 3 EKİM’DE PERDELERİNİ AÇIYOR

0

 Şehir Tiyatroları  Müdürü  Salih Efiloğlu son aylarda tartışılan konulara da açıklık getirdi.

 

IMG_3677
İstanbul Büyükşehir Belesiyesi Şehir Genel sanat Yönetmeni Hilmi Zafer Şahin 2013-2014 Tiyatro sezonunda Beşiktaş Malta küşkünde düzenledikleri basın toplantısında oyunlar hakkında bilgi verdi.

İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Hilmi Zafer Şahin, İBB Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu, Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sanat Yönetmeni Yardımcısı Savaş Barutçu, Yönetim Kurulu Üyesi ve Sahne Yöneticisi Süeda Çil, Başdramaturg Zuhal Ergen’in katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda öncelikle geçen yılın değerlendirmesi yapıldı. Ardından 2013-2014 sezonu repertuarında yer alacak yeni oyunlar tanıtıldı.

Şehir Tiyatroları’nın 100. yılı vesilesiyle Aralık ayından sonra ayrıca bir basın toplantısı düzenleneceği belirtilerek, bu kapsamda gerçekleştirilecek projeler, sergi ve yayınlar hakkında bilgi verildi.

 

Genel sanat  Yönetmeni Hilmi Zafer Şahin: Şehir Tiyatroları’nın perdeyi 3 oyunla açtıklarını  belirtti: Aristophanes’in yazdığı  Kemal Kocatürk’ün yönettiği o  Lysistrata ( Kadınlar Savaşırsa) ilk kez Makedonya’da  “Uluslararası Stobi Antik Drama Festivali'”nde  seyirci karşısına çıktı. Necip Fazıl Kısakürek’in yazdığı Engin Gürmen’in yönettiği “Para”  Nazım Hikmet’in yazdığı, Yıldırım Fikret Urağ’ın yönettiği ” Yolcu”  Bu oyunların repertuara büyük katkı olacağını belirterek diğer oyunların tanıtımına devam etti.

Konuşmanın videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

 

 

Neden diğer yıllara nazaran daha az sayıda (3 yeni oyun) ile perde açılışı yaptınız?

Şehir Tiyatroları’nın yönetim krizi yani yönetmelik sorunu çözüldü mü? Haldun Taner Sahnesi’nin geleceği ne olacak? İstanbul’da gerçek bir tiyatro salonu yapılması düşünülüyor mu? gibi soruları cevaplandırdı.  Şehir Tiyatroları gazetelerin yeteri kadar sanata yer vermediklerini  eskiden günlük  verirken günümüzde hafta bir ya da iki kez hatta hafta sonları ekinde yer verdiklerinden yakınması üzerine bir  muhabir ” Cumhuriyet Gazetesi olarak her gün iki sayfayı kültür sanata ayırdıklarını bir hafta sonu eklerini çıkardıklarını belirtti. Başka bir b muhabirin ” Günlük Müstehcen Sırlar” ve “Zengin Mutfağı”nın oynanıp oynanmayacağını sorması üzerine Zafer Şahin ” Bizim oyunlarla bir problemimiz yok.  Bazı oyunlar program sıklığına göre ya da oyuncuların sağlık durumlarına göre, salonda uzun süre seyirci bulup bulunmamasına göre uzun süre oynanır ya da kısa sürede salonlarda yer bulabilir. Zengin Mutfağı’nın bu yıl  repertuarlarında olduğunu söyledi.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.