14.ALTIN SAFRAN ÖDÜLLERİ "SADIK" HİKAYESİNE GİTTİ

0

Hikayesiyle Herkesi Derinden Etkileyen


14.altınsafran belgesel film festivali“Sadık”a Bir Haftada 2 Ödül!

Geçtiğimiz günlerde aralarında ünlü belgesel yönetmenleri Ertuğrul Karslıoğlu ve Hasan Özgen’in de bulunduğu jüri tarafından Datça Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali 3. Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda birinciliğe layık görülen belgesel film “Sadık”, Safranbolu’da gerçekleştirilen Altın Safran Uluslararası Belgesel Film Festivali’nden de “En İyi Belgesel Film” ödülüyle döndü. Yönetmenliğini Burcu Ayşe Esenç ve Cantekin Cantez’in yaptığı film, oğlu 20 yıl önce Van’daki bir çatışmada şehit olan, Kastamonu’nun Ulualan köyünde eşiyle yaşayan 80 yaşındaki Sadık Tokat’ın etkileyici hikayesini anlatıyor. Yıllar önce herkesin terk ettiği köyünü, mezarı evinin bahçesinde olan şehit oğlunu yalnız bırakmamak için terk etmeyen yaşlı adam, günlerini, bir yandan doğayla mücadele ederek, bir yandan da 200 yıllık köyünün şenlikli zamanlarını düşünerek geçiriyor. Karadeniz’in bir dağ köyünde geçen ve  mükemmel doğa görüntülerinin de yansıdığı film, Sadık’ın duygusal sözleriyle izleyenleri derinden etkiliyor. Filmle ilgili daha detaylı bilgiye www.sadikbelgeseli.com web sitesinden ulaşılabiliyor.

ödülü
14. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali 06 Eylül’de başladı. Festivalde ön elemeyi geçen belgeseller izleyicilerle buluşmayı sürdürüyor.14. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında profesyonel ile amatör yarışma dalında ön elemeyi geçen belgeseller
hafta boyunca sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.Profesyonel dalda elemeyi geçen Servet Somuncuoğlu’nun Tamgalar – Dengizli,  Özlem Sarıyıldız / Osman Şişman’ın İşte Böyle, Yaşar Oktay’ın Suriye’li Gelinler, Cemil Oğuz’un Mazgal,  Kemal Sevimli / Onur Kök’ün Bosna’da Gönlüm Sonbahar,  Erhan Cerrahoğlu’nun İskoçya’dan Gelen Arma, Murat Aytaş’ın Oturak, Fatih Sezgin’in Sufi ile amatör branşta ön elemeyi geçen Refika, Bekleyiş, Sarı – Oy, Kefenin Cebi, Kovan, Arda Kalanlar, Gölün Kıyısında, Demir Uçurtma, Sırlarla Dolu Mezar Taşları, Code 34, Sadık ve Cervel-i İstanbul isimli belgesellerin gösterimi başladı. 

Jürinin değerlendirmesi sonucunda 07 Eylül’de dereceye girenler açıklanıp, ödülleri verilecek.

Ayrıca festival kapsamında “Fotoğraf Yarışması Seçme Sergisi”, “Cemil Belder Fotoğraf Sergisi” gerçekleştirilecek; “Tapu Senedimiz: Mezartaşları” isimli bir de panel düzenlenecek.

14. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali

Türkiye’nin en köklü belgesel film festivallerinden olanUluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, bu yıl 06 – 08 Eylül 2013 tarihleri arasında 14. kez Safranbolu’da belgeselseverlere kapılarını açıyor. Bu yıl festival kapsamında düzenlenecek Belgesel Film Yarışması’nın teması ‘Kültürel Miras ve Korumacılık’ olarak belirlendi. Amatör ve profesyonel dalda düzenlenecek Belgesel Film Yarışması’nın son başvuru tarihi 26 Ağustos 2013 olarak belirlendi.Festival kapsamında, kenti kadar mezarlıkları da derin tarihe sahip Safranbolu’daki tarihi mezar taşları tespit edilerek, temizlenip okutularak restore edilecek.