40 TİYATRO 85 OYUN

0
Eylülde başlayacak tiyatro sezonu öncesi 40 tiyatronun, 85 yeni oyununun yer aldığı bir rehber hazırladık. Bolca Shakespeare yorumu, yerli edebiyat uyarlamaları, klasikler, genç yazarların tekstleri ve Gezi’ye dair oyunların da yer aldığı onlarca seçenek gün sayıyor…

BUYUKSEHIR-BELEDIYESI-SEHIR-TIYATROSU-REIS-BEY-OYUNU-5

ODA SAHNESİ
Geçen yıl Oyun Atölyesi’nden ayrılan grup kışı ve yazı çalışarak geçirdi. Kadıköy’de üç salonlu bir tiyatro –ve kültür- mekânı yaratmak için inşaat da yaptılar, prova da… Ekimde sezonu Kemal Aydoğan’ın yönettiği üç oyunla açıyorlar: Hamlet, Bütün Çılgınlar Sever Beni ve çocuk oyunu Paylançolar Okulu. İlkinde ‘Hamlet’ olarak Onur Ünsal’ı izleyeceğiz. Stefan Tsanev imzalı ‘Bütün Çılgınlar Sever Beni’de ise sahnede Mert Fırat, Volkan Yosunlu ve Aslı Tandoğan olacak.
İKİNCİ KAT
Ekibin sahneleyeceği toplam 10 oyunun yedisi yeni yapım. Sami Berat Marçalı’nın yazdığı ‘Sürpriz’, ‘Küçük’, ‘Altı Buçuk’; Murat Mahmutyazıcıoğlu imzalı ‘Fü’ ve Firuze Engin’in kaleme aldığı ‘Lokanta’nın yanı sıra Stephen Adly Guirgis’ten ‘Şapkalı O***** Çocuğu’ ve Emrah Serbes’in aynı adlı öyküsünden uyarlanan ‘Üst Kattaki Terörist’ sezona dağılacak. Grup ayrıca; İstiklal Caddesi’ndeki mekânlarına ek olarak bir sahne de Karaköy de açıyor.
TİYATRO KEDİ
Sezonun en popüler işlerinden biri olacağını tahmin etmek güç değil: Tiyatro sahnelerinin iki ‘ustası’ Yıldız Kenter ve Haldun Dormen ilk kez aynı sahneyi paylaşacak. Altı yıl Dormen Tiyatrosu’nda birlikte çalışmalarına rağmen ilk kez aynı oyunla sahneye çıkacak ‘Yıldız’ ile ‘Harun’, Fellini’nin 1986 yapımı filmi ‘Ginger ve Fred’den uyarlama bir oyunla karşımızda olacak. Tanıtım metni, ikilinin eski oyunlarından unutulmaz sahnelerin de oyuna dahil olacağını yazıyor. Kasımdan itibaren, Zorlu Center’da…
ALTIDAN SONRAEkip 15. Yılı geride bırakıyor olma şerefine repertuvardaki tüm oyunları seyirciyle buluşturmaya devam edecek. Ayrıca altı yeni oyun var..
Çinka: Alman ekip Theater an der Ruhr’la partnerlik kapsamında üretilen, Karadeniz Bölgesi’nin doğası ve bu doğanın buradaki insanların sesini, tavrını, yaşamını nasıl etkilediği üzerine bir oyun. Müzik araştırmacısı Birol Topaloğlu’nun da dahil olduğu yapımı, yönetmen ve yazar Yiğit Sertdemir kurguluyor. Koreograf İlyas Odman ve tasarımcı Candan Seda Balaban’ın katılımıyla bir müzik tiyatrosu olarak şekillenen oyunda, Laz mitolojisinin önemli karakterlerinden ‘Çinka’ bu yolculuğun ana kılavuzlarından biri.
Tık…Tıkıdı…Tıkılap: Geçen sezondan devam eden ‘6 Üstü Oyun’ projesinin üçüncüsü. Ayşe Bayramoğlu yazdı, İlyas Odman yönetti, Nihal Koldaş oynuyor. Projenin ilk iki oyunuyla birlikte, kalan üç oyununu -Mirza Metin, Yeşim Özsoy Gülan ve Yiğit Sertdemir yazdı- da sezonda sahnelenecek.
Ekip ayrıca Yaman Ömer Erzurumlu’nun yönetiminde beyaz yakalıları konu alan bir oyun hazırlıyor. Son oyun ise Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’ne hazırlanan sürpriz iş…
DOT
Ekimde Makas Oyunları ile başlıyorlar. Bu, İngiltere’de 2011’de başlayan ünlü oyun yazarlarının yazdığı güncel ve politik kısa oyunlardan oluşan bir ‘Theatre Uncut’ adlı bir kısa oyunlar projesi. İlk turda Mark Ravenhill, David Greig, Anders Lustgarten ve Dennis Kelly’nin oyunları yer alacak…
TALİMHANE TİYATROSUBir merak uyandıran iş de Talimhane Tiyatrosu’ndan: Taksim Meydanı Müzikali. Mehmet Ergen’in metnini ve şarkı sözlerini yazdığı ve yönettiği müzikalde müzikler Can Erdoğan Sus, Çiğdem Erken, Nazan Öncel ve Yiğit Özatalay’dan. Nazım Hikmet’in, Çarşı’nın, direnişçilerin, Boğaziçi Caz Korosu’nun da katkısıyla… Berlin’den Neuköllner Oper ile Talimhane Tiyatrosu ortak yapımı olan müzikal, Gezi Direnişi’ni sahneye taşıyor. Prömiyeri ağustosta Berlin’de yapılmıştı.
OYUN ATÖLYESİ
Geçen sezonu kadrosundaki ayrılık haberiyle kapatan Oyun Atölyesi bu sene iki yeni oyunla çıkacak müdavimlerinin karşısına. Jez Butterworth imzalı Nehir’i Haluk Bilginer yönetiyor. Aşka ve ilişkilere eğilen oyunda sahnede Bilginer, Ayça Bingöl ve Canan Ergüder olacak. Edward Albee’nin klasik mertebesindeki metni Kim Korkar Hain Kurttan? ise genç bir isme, -Zerrin&Çetin Tekindor’un oğlu olarak tanıdığımız- Hira Tekindor’a emanet edilmiş. Sahnede Zerrin Tekindor, Tardu Flordun, Şükrü Özyıldız ve Nilperi Şahinkaya olacak.
KENTER TİYATROSU
Sezonun yenisi Shakespeare’in 450’nci yaşı şerefine Anne-Marie McDonald’ın yazdığı İyi Geceler Desdemona, Günaydın Juliet. Kadriye Kenter’in yöneteceği oyun Shakespeare’in en iyi bilinen iki tragedyası ‘Romeo ve Juliet’ ile ‘Othello’yu birer komedi olarak yeniden kurguluyor. Kadriye Kenter ve Defne Halman’ın rol aldığı ‘Toplu Hikâyeler devam ediyor.
DESTAR TİYATRO
Kürtçe tiyatro yapan topluluk 1 Ekim’de açacağı sezona dört yeni prodüksiyon hazırlıyor.
Gor/Mezar: AltFest’13 kapsamında, 7 Ekim’de prömiyer yapacak Mirza Metin’in yazıp yönettiği oyun bir mezarın içinde geçiyor. Bedenleri çürüyene kadar bedenlerinin yanında kalmak zorunda olan ruhlar ve gidecekleri zamana dair bir şeyler geveleyen ölülerin anlatacaklarıyla karşılaşacağız.
Reşê Şevê /Karabasan: Ekibin tekrar sahneye koyacağı oyun köyden kente travmalarla göçmüş ve kentte kâğıt toplayarak yaşamını sürdüren Gulîzar adında bir kadının traji-komik hikâyesini konu alıyor.
Grup ikinci yarıda yola yine Metin’in yazdığı ‘Qijika Reş/Kara Karga’ ile devam edecek. Dördüncü oyun ise İspanya’nın Galisya özerk bölgesinden Sechu Sende’nin Kürtçe ve Türkçe’ye de çevrilen ‘Rüyalarımda Bile Dilimi Unutmayacağım’ adlı öykü kitabından uyarlama olacak. Oyunun anadil üzerine Kürtçe ve Türkçe bir oyun olması planlanıyor.
TİYATRO HAL
Kıs Biraz: Özer Arslan’ın yazdığı oyun direniş sırasında polis şiddetinden kaçan dört kişinin bir ağacın gölgesinde soluklanmasıyla başlar, böyle devam eder ve böyle de biter. Eylülde Londra’da Tristan Bates Tiyatrosu’nda İngilizce sergilenecek oyun yeni sezonda sahneHâL’de…
Örümcek Kadının Öpücüğü: Arjantinli yazar Manuel Puig’in politik psikolojik romanının Oğuz Utku Güneş eliyle sahneye uyarlaması olan oyun 70’ler Arjantini fonunda, birbirine her açıdan zıt iki mahkûmun öyküsü…
Kırık Merdiven: Prömiyerini AltFest’13 kapsamında yapacak Sabahattin Yakut imzalı oyun, SahneHâl’in ‘Merdiven Hikâyeleri’ projesi için yazıldı. İki adamın tüm insanlığın sorduğu belli başlı birkaç soruya cevap aramasını, bir merdiven üzerindeki yolculuklarında anlatıyor.
TİYATRO ARTI
80’lerde Lubunya Olmak: En genci bugün 50’sinde olan dört trans bireyden Türkiye ’de lubunya olmanın genel ve özel tarihini dinleyeceğiz. Memleketin eşcinsel/trans bireyler için en acılı dönemlerinden birini, 80’lerden bir pavyon atmosferinde izleyeceğiz. Oyun İzmir’deki Pembe Siyah Üçgen Derneği’nin aynı adlı kitabından Ufuk Tan Altunkaya tarafından uyarlandı. Ekimde…
Şahmeran’ın Bacakları: Murathan Mungan’ın aynı adlı öyküsünden uyarlanan oyun, seyirciyi bir masala davet ediyor… Aşk, ihanet, özgürlük, yalnızlık, varoluş, kader ve insanoğlu üzerine bir hikâye…
Kalem: Ekibin Şiddet Üçlemesi’nin üçüncüsü, fikre yönelik şiddete odaklanıyor.
CRAFT TİYATRO
Geçen sezon ‘Kabin’ ile adını duyuran genç yazar Kemal Hamamcıoğlu bu sefer İpek Bilgin’in yönettiği ve Enis Arıkan ile Güven Murat Akpınar’ın rol alacağı Garaj ile seyirci karşısında. ‘Kabin’ üçlemesinin ikinci oyunu olacak ‘Garaj’da, bir yılbaşı gecesi İstanbul’un bir garajında karşılaşan iki kişinin öykülerine kulak vereceğiz. Üçlemenin ilki ‘Kabin’de olduğu gibi burada da birbirlerinin hayatına dokunacak iki yabancıyla baş başa olacağız. Ekim ortasından itibaren… Ekibin bir diğer oyunu ise İbrahim Halaçoğlu imzalı Benim Bütün Arkadaşlarım Süperkahraman. Yönetim Çağ Çalışkur’da.
TİYATRO BOĞAZİÇİ
Ekip 2009’da başlattığı Moliere, Shakespeare ve Musahipzade Celal ile süren gençlik tiyatrosu serisine Federico Garcia Lorca’nın hayat hikâyesiyle devam edecek. 2014 ortalarında prömiyer yapacak ve ‘toplumsal barış’ı konu edinen ikinci oyun ise Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu bünyesinde çalışan dansçı, tiyatrocu ve müzisyenlerin ortak çalışması ile şekillenecek.
GALATAPERFORM
Dil: Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali’nde okuması yapılan, Şenay Tanrıvermiş’in ilk oyunu. Orta sınıf bir ailenin şehir merkezindeki yaşamı, tüketim dışında her şeyi ötekileştirdiği ortamları üzerine gündelik dille, pop kültür dilini, tüketim dilini ve politik dili melezleyen bir oyun.
Aşk&Faşizm üzerine: Yeşim Özsoy Gülan’ın ‘aşk ve faşizm’ üzerine yazdığı oyun mayısa hazırlanacak…
Tanıklıklar: Aralık 2013’te Rusya’daki teatr.doc adlı tiyatroda okuması yapılacak oyun, Yeni Metin Yeni Tiyatro oyun yazarlarının kendi Gezi Direnişi tanıklıkları üzerine olacak. 2014’te de İstanbul’da izlenebilecek.
AYSA PRODÜKSİYON
Öldüğümüz Gece: Oyunun yazarı ve yönetmeni Özen Yula bizi kentsel dönüşüme uğrayan bir bölgenin tam karşısındaki eski apartmanların olduğu bölgeye götürecek. Birbirini tanımayan yedi komşunun çıkmaz sokakta buldukları kadın cesediyle Mersin’in bir kasabasında başlayan bir aşk hikâyesiyle günümüz İstanbul’unda yaşamaya çalışan insanların hikâyeleri iç içe geçecek. Aysa Prodüksiyon yapımı oyunu yazan-yöneten Özen Yula. Kadro iddialı: Ayşenil Şamlıoğlu Mustafa Uğurlu, Turgay Kantürk, Rıza Kocaoğlu, Beste Bereket, Begüm Birgören. Prömiyer kasımda Trump Towers Tiyatro Salonu’nda.
Huysuz: Engin Alkan’ın uyarlayıp yönettiği müzikalde Engin Alkan, Büşra Pekin, Deniz Uğur, Gamze Gözalan, Haki Biçici, Umut Temizaş ve Esra Akbaş rol alıyor. Müzikler Selim Atakan’dan.
Ay, Carmela: Vardiya Oyuncuları adıyla, Aysa Prodüksiyon yapımcılığında sahnelenecek José Sanchis Sinistera imzalı oyunda sahnede Vahide Gördüm ve Tuna Orhan var. Franco faşizmi altındaki İspanya’da iki varyete oyuncusunun öyküsü…
Şenlikli Limonata: Murat İpek’in yazıp yönettiği oyunda Günay Karacaoğlu ve Fırat Doğruloğlu rol alıyor.
TİYATRO KEYFİ
Uzun yıllar Devlet ve Şehir Tiyatroları ile özel kurumlar bünyesinde çalışan yönetmen Kemal Başar, epeydir niyetlendiği ve sanat yönetmeni de olduğu bağımsız tiyatrosunun açılışını bu sezon dört oyunla birden yapıyor. Grubun sabit mekânı Cihangir’deki Bo Sahne.
Yağmur Adam: Sinemadan sahneye Dan Gordon tarafından uyarlanan oyunda Devrim Evin, Reha Özcan, Tamer Levent gibi isimleri izleyeceğiz.
Shakespeare’in Bütün Eserleri Hafif Kısaltılmış: Adam Long, Daniel Singer ve Jess Winfield’in kaleme aldığı, içinden Shakespeare’in tüm eserlerinin geçtiği, üç oyunculu, parodi formundaki oyun mümkün mertebe açık alanlarda, parklarda sahnelenecek.
Hürrem: Kemal Başar imzalı oyun önce Dubai yolcusu…
Kuklalarla Romeo Juliet: Romanya’dan yönetmen Mihai Constantin Ranin’in öncülüğünde kuklalarla ‘Romeo Juliet’, çocuklar için…
TİYATRO BEREZE
Fil: Provaları Danimarka’da yapılan, Søren Ovesen imzalı gençlik oyunu. “Kendisini ‘Dünyanın En Büyük Sihirbazı’ olarak adlandıran bir adamın çok, çok, çok, çok, ama çok acıklı hikâyesi…”
Erkek akıl üstüne…: Oyun henüz isimsiz. Bir erkek yönetmenin (Erkan Uyanıksoy) erkek aklına bakışıyla, kadın oyuncular tarafından aralıkta performe edilecek.
STUDIO4 İSTANBUL
Ali ile Ramazan: Perihan Mağden’in ses getiren romanın sahne uyarlaması. 90’larda ve günümüzde Turkiye’de eşcinsel olmak üzerine… Ekimde garajistanbul’da.
Âşıklar: Amerikalı genç yazar Matt Wilson’ın metni, âşık olmanın farklı hallerine dair bir keşif..
Can’ın Videosu: Can’ın 2013 Haziran’ında İstanbul’da çektiği video bir grup arkadaşın eline geçer, gençler videonun sırlarını çözmeye çalışır. Politik soruları gizemle buluşuran bir video ve performans çalışması.

  • TİYATRO PERA

Akdeniz: Nesrin Kazankaya’nın yazıp yönettiği müzikalin müzik ve vokal direktörlüğü Ezgi Kasapoğlu’na ait. Aşk, ayrılık, hüzün, tutukluluk, sürgün, direniş, ölüm ve yaşam coşkusu gibi temalar, Akdenizlilik olgusunda ele alınıyor.
İki Oyun Bir Ülke: Hesap Benden, Cumhuriyet İstasyonu: Kazankaya’nın yazıp yönettiği, tek perdelik iki kısa oyun kasımda başlayacak. Bir totaliter sistem sorgulaması.
Ekip ayrıca bir Shakespeare oyunu hazırlığında.

  • SEMAVER KUMPANYA

Sezonu ekimde repertuvar oyunları ‘Metot’ ve ‘Bir İnfazın Portresi’ ile açacak Haliç’in öte yakasındaki ekip iki de yeni oyun çalışıyor:
Facts/Olanlar: Arthur Milner’ın üç kişilik oyunu İsrail-Filistin çatışması üzerinden önyargıları ve savaşı sorguluyor. Serkan Keskin yönetecek.
Shakespeare’in Tüm Eserleri Hafif Kısaltılmış: Volkan Sarıöz’ün yöneteceği metin sezonun ikinci yarısında sahnelenecek…

  • BAKIRKÖY BELEDİYETİYATROLARI

Sevgili Arsız Ölüm: Latife Tekin’in iç göçü etkileyici bir dille anlattığı romanı Serdar Biliş’in uyarlamasıyla sahnede olacak.
Azizce: Aziz Nesin’in kısa oyunlarından oluşan seçki Murat Karasu’nun yönetiminde sahnede…
Kaç Baba Kaç: Bir fars klasiği olan Ray Cooney imzalı oyunu Haldun Dormen yönetiyor.
Sokak Kızı Irma: Haldun Dormen bu efsane oyunu BBT için yeniden yazıp yönetti. İrma’yı genç oyuncu Füruzan Aydın oynayacak.
Kadınların İsyanı: Aristophanes’in Lysistrata’sından Nâzım Hikmet’in yaptığı uyarlama ‘Kadınlar İsyanı’nda reji Engin Alkan’a emanet.

  • DEVLET TİYATROLARI

Sezonu ekimde açacak, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun açıklaması programın netleşmediği yönünde. Öte yandan DT’nin yeni genel müdürü Mustafa Kurt’un AA’ya yaptığı açıklamayla kurumun bu sezon yerli ve tarihi oyunlara ağırlık vereceği malumumuz. Necip Fazıl Kısakürek, Tarık Buğra, Turan Oflazoğlu, Turgut Özakman, Recep Bilginer, Yaşar Kemal, Savaş Dinçel, Murathan Mungan, Necati Cumalı, Ali Berktay, Orhan Asena, Orhan Kemal ve Shakespeare, Çehov, Lorca, Brecht metinleri sahnelenecek…

  • KREK: Sezonu ekim ortası açmayı planlayan ekipten bu sene yeni oyun yok. Berkun Oya imzalı ‘Babamın Cesetleri’ ile Fuat Mete’nin yazdığı ‘Iska’ devam edecek.
  • DOSTLAR TİYATROSU: Sezonu eylülle birlikte açan ekip, Genco Erkal ve Tülay Günal’ın oynadığı ‘Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar’ ile 6 Eylülden itibaren Ali Paşa Hanı’nda.
  • ORTAOYUNCULAR: Sezonu ekimde açacak ekip ‘Ferhangi Şeyler’ ve ‘Masal Müfettişi’ne devam ediyor.
  • EKİP: ‘Largo Desolato’ ve ‘Parti’ ile rüştlerini ispatlayan EKİP, sezona AltFest’13 kapsamında, 10 Ekim’de, Cem Uslu’nun yazıp yönettiği ‘Öğüt’le başlayacak. Şebnem Sönmez, Erman Bağrı, Bahar Selvi, İsmail Sağır ve Engin Aydın’ın rol aldığı oyun temelde insanın bencilliği üzerine… Ekip kasımda Ömer Fırat Köker’in yöneteceği bir yeni oyunla daha izleyici karşısında olacak.
  • BİTİYATRO: Polat Niloğlu imzalı ‘Sandık Lekesi’ sezonun yenisi. Theater an der Ruhr ile ortak yapım olan, Exupery uyarlaması ‘Küçük Prens’ sahnelenecek.
  • TİYATRO GNLV: Turgay Doğan’ın yazıp ‘04.34’ 10 Ekim’de AltFest13’te prömiyer yapacak. Yollarda, otel koridorlarında, büfe önlerinde geçen bir yolculuk öyküsü.
  • TİYATRO FOBİ: Şirin Öten’in yazıp yönettiği, babalar ve oğullara dair oyun ‘Aile Mezarlığı 9 Ekim’de AltFest’13 kapsamında KaraKutu’da prömiyer yapacak.
  • VAGON: En yeni ekiplerden. Ekiple aynı adı taşıyan ve Noyan Ayturan’ın yazıp yönettiği oyun 7 Ekim’de AltFest kapsamında Mekân Artı’da prömiyer yapacak.
  • POV: Ekibin Yunus Emre Obut imzalı oyunu ‘Gerçeğin İlahi Anları’ 10 Ekim’de AltFest kapsamında Sahne Hal’de prömiyer yapacak.
  • TİYATRO GERÇEK: David Rintles ve Irwing Stone imzalı ‘Savunma’ ile kasımda Maya-Cüneyt Türel Sahnesi’nde sezonu açıyor. Mehmet Birkiye’nin yönettiği tek kişilik oyunda sahnede Hakan Gerçek olacak.
  • TİYATRO KARE: Grubun 22 yıl önceki, Neil Simon imzalı açılış oyunu Müziksiz Evin Konukları, Macide Tanır anısına sahnelenecek. (Tanır da bu oyunla sahneye çıkmıştı.) Nedim Saban’ın yöneteceği oyun parçalanmış bir ailenin sevgiyi keşfine dair… Ekip ayrıca İpek Çalışlar’ın sanat danışmanlığında Halide Edip Adıvar’ın anlatılacağı bir proje üzerine çalışıyor.
  • TİYATRO AVESTA: Kürtçe tiyatro yapan ekibin yeni oyunu ‘Actor’ü Aydın Orak yazdı, yönetiyor. Bir aktörün oyun sahnelerken yaşadığı absürd, trajikomik durumları anlatan bir karakomedi.
  • BULUT: Kasımda prömiyer yapacak ‘Bizim Sınıf’ Yahudi soykırımına dair… Ekip ayrıca dramaturg Aylin Alıveren’in başını çektiği; Merve Engin ile ‘kafası karışık kontrtenor’ Nuri Harun Ateş’in rol alacağı şarkılı-danslı, ilişkiler üzerine bir oyunun prodüksiyonunu da üstlenecek.
  • TİYATRO TEM: Kasımda başlayacak İçerde Ölüyor, İçimizden Konuşalım bir Ayşe Bayramoğlu metni. ‘Yok saymak’ ve ‘yok sayılmak’ temalı.
  • BİRİKEN: Disiplinlerarası topluluk, Beraberce Ölmek’e (Re: Fwd: die in good company) devam ediyor. Özen Yula imzalı ‘Yakındoğu’da İhanet’ de beş yıl sonra İkinci Kat Karaköy’e destek amacıyla kasımda yeniden sahnelenecek. Ekibin Emio Greco ve Pieter Scholten ile haziranda gerçekleştireceği ancak Gezi Direnişi sebebiyle erteledikleri ‘Sona Veda’ da bu sezon gerçekleştirilecek.
  • AK’LA KARA TİYATRO: Kadıköy’deki mekânlarında üçüncü sezona giren ekip vodvil ve polisiye hattında devam ediyor. Yazar Ahmet Ümit’in oyunlaştırdığı hikâyesi ‘Aşk Köpekliktir’ 5 Ekim’de, Kerem Kobanbay’ın yazdığı komedi ‘Arsız Davet’ 12 Ekim’de prömiyer yapacak. Edmond Rostand’ın klasik metni Cyrano de Bergerac da sezonun yenilerinden.
  • İSTANBULIMPRO&AZOT: İstanbulimpro ile AZOT Doğaçlama Tiyatro grupları Kadıköy Halitağa Caddesi’ndeki eski bir kıraathaneyi tiyatroya dönüştürdü. Geçen sezon açılan sahnede bu sene eylül itibariyle izlenebilecek yeni oyunlar şöyle: Sevgili Çehov –yeni format, Bir Zamanlar, Kayıp Oyun, Yönetmenin Seçimi, Ne Ala Temaşa (İstanbulimpro). Kısa Form oyunlar.

TİYATRO BOYALIKUŞ: Rüstem Ertuğ Altınay imzalı ‘Melek’ Jale Karabekir’in rejisiyle sahnelenecek. Yeşim Koçak’ın canlandıracağı ‘Melek’; Cumhuriyet döneminin ünlü operet, tiyatro, sinema ve dublaj sanatçısı. Boyalıkuş’tan 24 yaşında hayata veda eden Melek Kobra’ya saygı duruşu niteliğinde… Prömiyer 13 Eylül’de Sahne Cihangir’de.

Haber: BAHAR ÇUHADAR – bahar.cuhadar@radikal.com.tr / Arşivi

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.