BAM’dan ‘Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin’

0

Yeni bir ekip yeni bir tiyatro

BAM’dan ‘Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin’

 

Daha önce Tiyatro  İkincikat’ta sahnelenen , ‘’ ve ‘Aynur Hanım’ın Bebeği’ Tiyatro Yanetki’de sahnelenen ‘Şekersiz’ oyunlarıyla tiyatro dünyasının ilgisini çeken Murat Mahmutyazıcıoğlu, bu mevsim yeni bir ekiple Kadıköy Theatronda yeni bir oyununu sahneliyor. Topluluğun adı oyuncuların isimlerinin ilk harflerinden oluşuyor: BAM. Oyun ise bir İstanbul hikâyesi: ‘Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin’.

Mahmutyazıcıoğlu, ilk tasarımını ikincikat ekibiyle yaptığı ‘yeni anlatım ve bedensel farkındalık çalışmaları’ sırasında yaptığı oyunu sırasında daha sonra geliştirerek 70 dakikalık bir oyun haline getirmiş. ‘Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin’ İstanbul’da yaşayan aynı aileden üç kuşak kadının öyküsü. Bir genç kız, anne ve anneannenin, kendilerine bir adım mesafeden anlattıkları elli senelik bir hikâye. Birbirlerine söyleyemedikleri ve iç seslerinden oluşan bir dertlenme, sürekli değişen bir hayat ve onları izleyen her geçen yıl daha da başkalaşan ve tanınamaz hale gelen bir şehir:  İstanbul…

Oyuncu, yönetmen ve çizer Murat Mahmutyazıcıoğlu, oyunu daha önceki oyunlarından farklı olarak sahnelediğini seyircinin konumunu farklılaştırıp oyuncularını da bir hikâye anlatıcısı gibi tasarladığını söylüyor. Oyunun doğrudan bir göndermesi olmasa da bitmeyen gündemimizi de sahneye taşıdığını belirtiyor.

Yazan/ Yöneten: Murat Mahmutyazıcıoğlu

Oyuncular: Ayfer Dönmez, Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Melis Öz

Yönetmen yardımcısı: Tuğba Sorgun

Kostüm: Meltem Tolan

Işık: Cansu Kahvecioğlu

Afiş, fotoğraflar, tanıtım filmi: Serkan Ertekin

‘Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin’ sezon boyunca cuma günleri saat 20:30’da Kadıköy Theatron’da sahnelenecek.

Adres: Söğütlüçeşme Caddesi no: 64, Bulvar Çarşısı – Zemin Kat

Rezervasyon:  0541 739 47 24

Online bilet için: Biletiva

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.