Sarı Sandalye iki oyunuyla İkincikat’ta

0

Warning: Illegal string offset 'limit' in /home/admin/web/dirensanat.com/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/shortcodes/td_block_big_grid_6.php on line 20

Sarı Sandalye Topluluğu bu mevsim oyunlarını Karaköy’deki ikincikat’ta seyirci ile buluşturacak.

Sahnelediği edebiyat uyarlamalarıyla ilgi çeken ve geçen yıl Knut Hamsun’un ‘Açlık’ romanı uyarlamasıyla 21.Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, 4. Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri, 14. Direklerarası Seyirci Ödüllerinde ödüle değer bulunan Sarı Sandalye Topluluğu bu mevsim oyunlarını Karaköy’deki ikincikat’ta seyirci ile buluşturacak. Sarı Sandalye ‘Açlık’ın yanı sıra 20. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında ilk gösterimini yapan “O / Hakkâri’de Bir Mevsim’i sahneleyecek. Biri Türk edebiyatından, diğeri Avrupa edebiyatından olmak üzere iki önemli romanın sahne uyarlaması edebiyat dünyasının da ilgisini çekebilir.

O / Hakkâri’de Bir Mevsim

O, kendini bir gün ülkenin doğusunda, bir dağ başında, Hakkâri’nin Pirkanis köyünde bulur. Geçmişine dair hiçbir şey hatırlamaz. Düş ile gerçek arasında yol alırken bir yandan orayı ve oradakileri tanımakta bir yandan da kendini var etme çabasındadır. Döngüsel bir biçimde kurulup parçalanan yollarda, O ve Onlar yaşar, ölür ve anlaşırlar. Sarı Sandalye, sahnelemede oyuncuların beden ve ses sınırlarını sonuna kadar kullanırken, mekânı da olaylarla birlikte her defasında yeniden kurguluyor.

Yazan: Ferit Edgü

Uyarlayanlar: Erhan Çene, Çağdaş Ekin Şişman, Yiğit Tuna

Yönetenler: Yiğit Tuna, Çağdaş Ekin Şişman

Dramaturji: Erhan Çene

Oynayanlar: Kutay Sandıkçı, Gizem Ancı Aktepe, Gizem Taştan, Doğa Nalbantoğlu, İlyas Özçakır, Ozan Çelik, Yusuf Tan Demirel

Kasım ayı oyun programı

1 Kasım Salı

9 – 16- 23 – 30 Kasım Çarşamba

Saat:20:30

 

 

Açlık

İnsan ilişkilerinin karmaşıklığı, insan topluluklarında ortaya çıkan zalimlikleri, bir genç yazarın trajik hikâyesi üzerinden anlatılıyor. Kristiana sokaklarında her şey gayet iyidir, müthiş bir hava, ilham, güzel kadınlar, yardımsever insanlar… Kahramanımız umut dolu, doludizgin yazarlık kariyerinin basamaklarını tırmanır… Etraftaki herkes, her şey kahramanımızın macerasına biraz daha heyecan katar ve hayatı durdurulamaz bir akışa girer.

Yazar: Knut Hamsun

Çeviren: Behçet Necatigil

Yöneten: Doğa Nalbantoğlu

Oynayanlar: Şeyiba Ceren Ülgen, Nazlı Ceren Tekeli, Canan Günaştı, Emirhan Altunkaya, Berk Kalyoncu

Kasım ayı oyun programı

2 Kasım Çarşamba

15 – 29 Kasım Salı

Saat: 20:30

İkincikat adres:

Karaköy, Emekyemez Mh. Sarı Zeybek Sk. Demirci Fettah Çıkmazı No:2 Kat:2

(Hacıosman-Yenikapı Metro Hattı, Haliç İstasyonu)

Telefon: İkincikat: 0545 462 4528

Sarı Sandalye: 0544 537 3281

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.