Afife Jale ödülleri Verildi

0

afife-jale13_640

17. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, sahiplerini buldu.

Güncelleme:30 Nisan 2013 10:20

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve sunuculuğunu Korhan Abay’ın yaptığı ödül töreninde konuşan Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Faik Açıkalın, kültür ve sanata olan ilgilerinin kurumsal bir sorumluluk duygusunun çok ötesinde olduğunu belirtti.

Açıkalın, kuruluşlarından bu yana tiyatronun yanı sıra, edebiyat, arkeoloji ve müzik dahil olmak üzere sanatın farklı disiplinlerine verdikleri desteğin, “Bir kültür sanat bankası olma” sıfatını uzun yıllar gururla taşımalarını sağladığını ifade etti.

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri İcra Kurulu Başkanı Salih Başağa da bu yıl kendileri açısından adeta bir temel atma yılı olduğunu dile getirerek, çok kapsamlı değişikliklerle kritik bir geçiş yaptıklarını anlattı.

Jüri ve değerlendirme sistemine ilişkin bilgi veren Başağa, şunları söyledi:

“Jürideki arkadaşlarım bu sezon İstanbul’un dört bir köşesinde, toplamda, 2 bin kez tiyatroya gittiler. 190 oyunu izlediler ve 15 ayrı kategoride, 2 bin 999 adayı tek tek değerlendirdiler. Adayları belirlemek için 12 bin 971 kez sisteme giriş yaptılar. Dün yaptıkları son kapalı oylamayı da eklersek, sezonu toplamda 13 bin 4 oylama yaparak kapatmış oldular.”

Konuşmaların ardından eğlenceli sahne şovlarının yapıldığı törende, Ennio Marchetto da gösteri yaptı.

ÖDÜLLER

Törende, “Yılın en başarılı kadın oyuncusu” ödülü “Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi” oyunuyla Sumru Yavrucuk’a, “Yılın en başarılı erkek oyuncusu” ödülü “Babamın Cesetleri” oyunuyla Öner Erkan’a verildi.

“Yılın en başarılı prodüksiyonu” ödülüne “Sessizlik” ile İstanbul Devlet Tiyatrosu, “Yılın en başarılı yönetmeni” ödülüne de aynı oyunla Mehmet Birkiye layık görüldü.

“Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü”nü Erol Keskin, “Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü”nü Yiğit Sertdemir, “Yapı Kredi Özel Ödülü”nü Adalet Ağaoğlu aldı.

“Yılın en başarılı yardımcı kadın oyuncusu” ödülü “Çehov Makinesi” ile Gözde Çetiner’e, “Yılın en başarılı yardımcı erkek oyuncusu” ödülü “Sessizlik” ile Süleyman Atanısev’e verildi.

“Yılın en başarılı komedi/müzikal kadın oyuncusu” ödülüne “Biz Küçükken Babamla Oyunlar Oynardık” oyunu ile Ayşe Selen, “Yılın en başarılı komedi/müzikal erkek oyuncusu” ödülüne “Zengin Mutfağı” ile Murat Garipağaoğlu layık görüldü.

Diğer kategoriler ve ödüle layık görülenler de şu şekilde:

“Yılın en başarılı genç kuşak sanatçısı” ödülü: Cem Uslu
“Yılın en başarılı sahne tasarımcısı” ödülü: Esat Tekand (Oyun)
“Yılın en başarılı sahne müziği” ödülü: Çiğdem Erken (Zengin Mutfağı)
“Yılın en başarılı ışık tasarımcısı” ödülü: Şahika Tekand (Oyun)
“Yardımcı rolde yılın en başarılı müzikal/komedi erkek oyuncusu” ödülü: Rüzgar Aksoy (Sanat)
“Yardımcı rolde yılın en başarılı müzikal/komedi kadın oyuncusu” ödülü: Pınar Çağlar Gençtürk (Yalnızlar Kulübü)

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.