Nigel Kennedy o“Heart and Soul” performansıyla AKM’de

0

                                                                               

Klasik, caz, klezmer, rock ve çok daha fazlasını kapsayan geniş repertuarıyla sınırlar ötesi müzikal yolculuğun öncülerinden Nigel Kennedy, “Heart and Soul”  performansıyla 7 Nisan’da İstanbul Atatürk Kültür Merkezİ sahnesinde olacak. Son albümü “My World” ile Birleşik Krallık’ta klasik müzik listelerinin zirvesine çıkan besteci, keman virtüözü, orkestra şefi ve festival küratörü Nigel Kennedy konserinin biletleri Türkiye’nin lider etkinlik biletleme platformu Biletinial’da.

 Besteci, keman virtüözü orkestra şefi ve festival küratörü Nigel Kennedy, farklı stilleri birbirleri ile harmanlayan tarzıyla tüm dünyada ses getiren  konserlerine Türkiye ile devam ediyor. Vivaldi’nin” Dört Mevsim” eserini çaldığı albümü 2 milyon satışa ulaşan ve Guiness Rekorlar Kitabı’na dünyanın en çok satan klasik müzik albümü ile adını yazdıran Nigel Kennedy, 7 Nisan’da İstanbul Atatürk Kültür Merkezi sahnesinde sevenleriyle buluşacak. Klasik, caz, klezmer, rock ve çok daha fazlasını kapsayan geniş repertuarı ile sınırlar ötesi müzikal yolculuğun öncülerinden Kennedy, “Heart and Soul” performansıyla unutulmaz bir müzik ziyafetine imza atacak.

Nigel Kennedy, 7 Nisan’daki programında Bach’ın eserlerinin yanı sıra modern zamanların iki büyük klavye sanatçısı ve bestecisi Krzysztof Komeda ve yakın zamanda kaybettiğimiz Ryiuchi Sakamoto’nun keman ve çello için sevilen diğer parçalarının yanı sıra kendi bestelerine yer verecek. Keman, çello ve zaman zaman piyanonun eşlik ettiği, sadece iki müzisyenin performans sergileyeceği konser, zengin bir müzikal deneyim vaat ediyor. 

Sınırlar ötesi müzikal yolculuğun öncüleri arasında

Usta tekniği, eşsiz yeteneği ve dinleyicilerle sahnede kurduğu samimi ilişkisi ile hem klasik hem de çağdaş repertuvara yeni bakış açıları getiren Kennedy, sınırları zorlayarak yeni seslere ve yeni performans yöntemlerine öncülük yapan bir isim. Klasik, caz, klezmer, rock ve çok daha fazlasını kapsayan geniş repertuarı ile sınırlar ötesi müzikal yolculuğun öncüleriarasında yer alan Kennedy; Almanya’da BRIT Ödülleri, ECHO ve Bambi ödüllerinin yanı sıra çok sayıda Grammy adaylığı ve farklı ödüller kazanmış durumda. Albümlerinin çoğu Platin ve Altın Plak ödüllerine layık görüldü; en son albümü My World, Birleşik Krallık’ta klasik listelerin zirvesine çıktı.

Rock dünyasının önemli yıldızları Sir Paul McCartney, Kate Bush, The Who, Led Zeppelin şarkıcısı Robert Plant, Donovan, John Lord, Talk Talk, Jeff Beck, Ian Dury gibi pek çok müzisyenle ortak işler yaptı.

Nigel Kennedy’nin pek çok albüm kaydında da çellist olarak yer almıştır ve uzun süredir birlikte konserler veren Beata Urbanek Kalinowska Krakow Müzik Akademisi’den onur derecesi ile mezun. Kalinowska halen oda müziği konusunda dersler veren bir akademisyen olarak çalışmasının yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinde oda müziği ve çello ile ilgili masterclass’lar düzenliyor. Kalinowska, 2014’ten bu yana, kendi kuşağının en ilginç yaylı çalgılar dörtlülerinden biri olarak kabul edilen Mesajlar Dörtlüsü’nün çelistliğini yapıyor.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.