Accademia Bizantina 40’ıncı yıldönümünde Ankara ve İstanbul’da sahnede

0

Barok müziğin öncüsü Accademia Bizantina, 40’ıncı yıldönümü kapsamında Türkiye’de sahne alacak. Grup 25 Mart’ta CSO Ada Ankara ve 26 Mart’ta ise İstanbul Atatürk Klüültür Merkezi ‘nde klasik müzik severlerle buluşacak, Özel konserlerin biletleri Türkiye’nin kapsayıcılığı en geniş ve lider etkinlik biletleme platformu Biletinial’da.

BASIN BÜLTENİ- 12.03.2024 Barok müziğin dünyaca ünlü orkestraları arasında yer alan Accademia Bizantina, 40’ıncı yıldönümünü için Ankara ve İstanbul’da konser verecek.  Dünyanın sayılı barok orkestraları arasında yer alan topluluk, her iki konserde Antonio Vivaldi’nin eserlerini yorumlayacak. Grammy adaylığı ve sayısız prestijli ödülle taçlanan orkestra, 25 Mart’ta Ankara CSO Ada, 26 Mart’ta İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak. Özel konserlerin biletleri Türkiye’nin kapsayıcılığı en geniş ve lider etkinlik biletleme şirketi Biletinial’da satışa çıktı.

Accademia Bizantina’ya İstanbul konserinde Barok müziğin yıldızlarından Alessandro Tampieri de eşlik edecek. Aralarında Il Giardino Armonico ve L’Arpeggiata gibi orkestraların da bulunduğu müzik topluluklarıyla ve Enrico Onofri, Philippe Jaroussky, Vittorio Ghielmi gibi sanatçılarla çalışan ve 2011’den beri birinci keman ve konzertmeister olarak Accademia Bizantina’da yer alan Tampieri, özel konser kapsamında İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

40 yıllık saygın bir yolculuk

Accademia Bizantina 1983 yılında Ravenna’da tıpkı büyük bir dörtlü gibi müzik yapma gayesiyle kuruldu. O dönemde olduğu gibi günümüzde de üyeleri tarafından bağımsız bir şekilde yönetilmeye devam ediyor ve topluluğu öne çıkaran özelliği olan oda müziği yapma anlayışına bağlı bir şekilde faaliyetlerini sürdürüyor. Derin ve kolektif bir araştırmayla birleştirdikleri bu felsefe, topluluğun 17, 18 ve 19. Yüzyıl müzik repertuvarlarını dönemin özgün enstrümanları ile yorumlama konusunda uzmanlaşmasını sağladı. Yıllar içerisinde klasik müzik dünyasında öne çıkmayı başaran Accademia Bizantina, dinleyici ve eleştirmenlerin gözünde önemli bir yer edindi; araştırmalar ve birlikte yapılan müzik okumalarının, partisyonları azami dikkatle inceleyerek döneme en uygun müzikal çizgiyi tıpkı en soylu İtalyan oda müziği geleneğinde olduğu gibi yakalama anlayışıyla birleşmesi sonucunda kendine özgü yorum stilini oluşturdu.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.