Şen Dul Opereti Şubat Ayında İzmir Prömiyerini Yapmaya Hazırlanıyor

0

Macar asıllı besteci Franz Lehar’ın operet türünde bestelediği ve Georges Bizet’nin Carmen operasının da libretisti olarak tanınan Fransız yazar Henri Meilhac’a ait 1861 tarihli tiyatro oyunundan hareketle, Leo Stein ve ViktorLeon tarafından librettosu yazılan Şen Dul (Die LustigeWitwe) opereti 24 Şubat 2024 Cumartesi günü İzmir Devlet Opera ve Balesi solistleri, korosu ve orkestrası tarafından Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Necdet Aydın Sahnesindeİzmir prömiyerini yapıyor.

1905 yılında Viyana’da yapılan prömiyerinden itibaren yarım asırlık süre boyunca dünya çapında 300 binden fazla sahnelenen Şen Dul opereti, zengin ve dul bir kadın olan Hanna Glavari’nin yeni bir koca bulma maceralarını eğlenceli bir anlatımla izleyicilere sunuyor.

Prag Konservatuarı’nda eğitimini tamamlayan Lehar, ünlü Çek besteci Antonin Dvorak tarafından da müzik alanında ilerlemesi üzerine desteklenmiş ve büyük başarı yakalayan Şen Dul operetindeki vals müziği melodileri, Parizyen kabare stilindeki can-can dansları ve satirik öğeleriyle Viyana sahnelerine yeni bir soluk getirmesiyle tanınmış ve övgü almıştır.

2015 yılında Antalya Devlet Opera ve Balesi, 2022 yılında Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından prömiyerlerisahnelenen eser, Haldun Özörten’in rejisörlüğünde Serhat Nüfusçu koreografisiyle 2 perdelik ve Türkçe olarak 24, 26, 28 Şubat ve 9, 12, 14, 16 Mart 2024 tarihlerinde İzmirli sanatseverlerle buluşuyor. 

Dekor tasarımının Adnan Öngün, kostüm tasarımının Gülay Korkut Dinç, ışık tasarımının Emre Yürekli tarafından üstlenildiği eserde Tulio Gagliardo ve Vladimir Lungu,başkemancı Tolga Kulak eşliğinde orkestrayı; Orhan Öner Özcan ise koroyu yönetiyor.

Eserin biletleri Bornova Kültür ve Sanat Merkezi gişesinden ve online olarak biletinial.com adresinden temin edilebilir. İzmir Devlet Opera ve Balesi sezon etkinlik programı ile ilgili detaylara kurumun sosyal medya hesaplarından ve operabale.gov.tr web sayfasından ulaşılabilir.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.