“Sen Hamlet Değilsin” Tiyatro Oyununun Ekibi Nesrin Kazankaya, Şafak Eruyar, Rana Büyük Yılmaz, Barış Yalçınsoy, Lioann Süzme Röportajımız

0

27. İstanbul Tiyatro Festivalin önemli yapımlarından Tiyatro Pera’nın “ Sen Hamlet Değilsin” yazar yönetmen ve oyuncusu Nesrin Kazankaya ile birlikte dramaturk Şafak Eruyar, oyuncuları Rana Büyükyılmaz,Barış Yalçınsoy, Lionna Süzme ile buluştuk. Festivali ve oyunun detaylarını konuştuk. Hiç şüphesiz Tiyatro Pera 22 yıllık bir geçmişi ile ülkemizin Tiyatro Tarihinde önemli bir yere sahip. Bu 22 yıllık kültürel geçmişe ve birikime sahip bir tiyatronun bunca yıllık kostümlerinin ortadan kaybolması bizleri hem çok üzdü. Hem de şaşırdık kaldık. Tiyatro Pera’nın kurucusu ve ülkemizin çok değerli Tiyatro oyun yazarı yönetmeni Nesrin Kazankaya ile de bu süreci konuşmadan edemezdik. Bunca yıllık bu ülkenin kültürüne sanatına emek vermiş bir repertuar tiyatrosunun kostümlerini hiçbir şekilde haber vermeden ortadan kaybedilmesine bir anlam veremedik. Yaşanan olayları röportajımızı izlediğinizde daha iyi anlayacaksınız. Bu konu hakkında sizlerin de ne düşündüğünüzü merak ediyorum. Siz olsanız ne yaparsınız? Nasıl hareket edersiniz?

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.