Saman Altında Su (Behind the Haystacks) filminin İstanbul Prömiyeri Suç ve Ceza’da Yapıldı

0

13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nde Asimina Proedrou’nun yönettiği ‘Saman Altında Su’ filminin İstanbul Prömiyeri Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleştirildi. 

19 Kasım 2023 Pazar günü saat 19.00’da Atlas 1948 Sineması’ndaki gösterimin ardından izleyicilerin soruları film ekibi katılımı ile cevaplandı.

‘Saman Altında Su’ filmi, 20 Kasım 2023 Pazartesi günü Kadıköy Sineması’nda, saat 16.30’da yine film ekibiyle birlikte izleyici ile buluşacak.  

Öğrenci bileti 20 TL

Festivalin filmleri; Kadıköy Sineması, İBB Beyoğlu Sineması ve Beyoğlu Atlas 1948 Sineması’nda izlenebiliyor. 13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali tam biletleri; gündüz (11.30 – 13.30) seanslarında 40 TL, akşam (16.30 – 19.00 – 21.30) seanslarında 60 TL olarak belirlendi. Festival boyunca öğrenciler tüm seanslar için sadece 20 TL’ye bilet alabilecek.  

Saman Altında Su

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΗΜΩΝΙΕΣ

Behind the Haystacks DCP / Renkli Color / 118’

Yunanca, İngilizce, Makedonca, Arapça; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

Yunanistan, Almanya, Kuzey Makedonya, 2022

Yönetmen Director

Asimina Proedrou 

Senaryo Screenplay

Asimina Proedrou 

Oyuncular Cast

Stathis Stamoulakatos, Lena Ouzounidou, Evgenia Lavda, Christos Kontogeorgis, Dina Michailidou, Paschalis Tsarouchas

Yunanistan’ın kuzey sınırında yaşayan borç içindeki orta yaşlı bir balıkçı, yüklü bir ücret karşılığında göçmenleri sınırdaki gölden geçirmeye başlar. Dindar bir kilise müdavimi olan  ev kadını eşi, Tanrı kelamındaki gerçeği ararken, kızları da baskıcı ev ortamında hayatını kurmaya çalışmaktadır. Ailenin başına gelen trajik olay, üç kahramanı kişisel açmazlarıyla ve zayıflıklarıyla yüzleşmeye zorlarken, hayatlarında ilk kez eylemlerinin bedelini ödemeyi düşünmek zorunda kalırlar.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.