İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden Atatürk Konseri

0

İstanbul Devlet Opera ve Balesi,

Sonsuzluğa Uğurlanışının 84.Yılında,

Mustafa Kemal Atatürk’ü Konserlerle Andı…

 İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, sonsuzluğa uğurlanışının 84. yılında, özel konserlerle andı. İstanbul’un iki yakasında, AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda ve Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Sahnesi’nde gerçekleşen  konserler, sanatseverlere duygusal anlar yaşattı.

AKM – Türk Telekom Opera Salonu’nda gerçekleşen konserde; Cumhuriyet dönemi ikinci kuşak bestecilerinden  Nevit Kodallı’nın müziği ve ünlü şair Cahit Külebi’nin metninden oluşan “Atatürk Oratoryosu” seslendirildi. Konserde; soprano Perihan N. Artan, mezzosoprano Jaklin Çarkçı, tenor Berk Özbek, bariton Alper Göçeri solist olarak yer aldı. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu ile gerçekleşen konserin orkestra şefliğini Murat Kodallı, koro şefliğini Paolo Villa üstlendi.

Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde gerçekleşen konserin programında  ise; Atatürk’ün çok sevdiği Puccini’nin Tosca Operası’ndan aryalar, Pergolesi’nin Stabat Mater eserinden, Ahmet Adnan Saygun’un Yunus Emre Orotoryosu’ndan parçalar seslendirildi. Muammer Sun’un “Bozkırın Sesi”, Zülfü Livaneli’nin “Yiğidim Aslanım”, Yalçın Tura’nın “Hasretim Sana”  adlı parçaları ve “Çanakkale Türküsü”, “Köroğlu”, “Yemen Türküsü” gibi sanatseverlerin sevdiği parçalar da konser programında yer aldı. Konserde solistler;  Esra Abacıoğlu Akcan, Göktuğ Alpaşar, Özlem Soydan, Gökhan Akyüz, Deniz Likos, Berk Dalkılıç ve Önay Günay; Aslıhan Korkmaz’ın piyanosu eşliğinde sahnedeydiler.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.