18 Mart Çanakkale Zaferi Konseri

0

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden

18 Mart Çanakkale Zaferi Konseri

       İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 18 Mart 2022’de Çanakkale Konseri ile Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde.

       107 sene önce 18 Mart 1915’te, Yarbay Mustafa Kemal (Atatürk) önderliğinde tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi, dünya tarihinin en önemli kahramanlık destanlarından biri olarak kabul edilirken, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının  dönüm noktası olmuştur. Bu özel gün için hazırlanan konserin programında;

       Bozkırın Sesi (Muammer Sun), Gurbet (Sabahattin Kalender) , Efem (Beste:Kaptanzade Ali Rıza Bey – Düzenleme Sayram Akdil), Bozlak( Ahmet Adnan Saygun), Ey Mavi Göklerin Beyaz ve Kızıl Süsü, Akşam Olur Hasret Büyür (Beste: Hasan Tura – Söz:Aytaç Yalman),  Divan (Ulvi Cemal Erkin), Köroğlu (İlhan Baran’ın düzenlemesi ile), Dadaloğlu, Selanik Türküsü ( Turgay Erdener düzenlemesi ile), Yemen Türksü (Serdar Yalçın düzenlemesi ile), Ağıt (Evrim Demirel), Türklük Marşı (Vedat Kosal), Denizciler Marşı (Cemal Reşit Rey) aldı parçalar seslendirilecek.

        Ayrıca Besteci Aydın Karlıbel’in, bu konsere özel olarak; ilk hemşiremiz ve Çanakkale Kahramanı Hüseyin Safiye Elbi Hanım’ın hatırasına ve sağlık çalışanlarımıza ithaf ettiği “Hastabakıcı Hanımlar İlahisi”nin (Şiir: Mehmet Emin Yurdakul) final bölümünün yanısıra “Rıfat Bey’in Alay Marşı Üzerine Parafraz” ve “Türkü” adlı besteleleri de seslendirilecek.

Konserde; Gökhan Akyüz, Ayşenur Ayyıldız, Serkan Bodur, Mithat Karakelle, Ufuk Karakoç, Yoel Keşap, Deniz Likos, Onur Turan; Piyanist Aydın Karlıbel eşliğinde sahnede olacaklar. 

18 Mart 2022 Cuma Saat 20:00

Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.