Yapımını FFP Media adına Şenel İlhan’ın üstlendiği, aksiyon türündeki “Adanış Kutsal         Kavga”, Biletinal’ın gerçekleştirdiği özel gösterimin ardından vizyona girmeye hazırlanıyor.

Senaryosu Baki İlhan’ın imzasını taşıyan ve Hankando Akademi çıkışlı özel dövüş tekniklerinin kullanıldığı “Adanış Kutsal Kavga”, özelikle aksiyon sahneleriyle dikkat çekecek. Dövüş sahneleri ile seyirciyi hayli şaşırtacak olan filmin başrollerinde İsmail Filiz, Esra Bilgiç, Baki İlhan ve Serdar Deniz yer alıyor.

Biletinal tarafından 10 Mart Perşembe günü (dün)  Levent Özdilek Cinetime Sinemaları’nda gerçekleştirilen filmin özel gösterimi, İstanbul’u etkisi altına alan yoğun kar yağışına ragmen  büyük ilgi gördü. Ön gösterimde filmi seyredenlerin yaptıkları yorumlarının odağında ise, “Adanış Kutsal Kavga”nın aksiyon sinemasının son dönemdeki en popüler yapımı “John Wick”in tahtını sallamaya aday olabileceği vardı.

Filmin yönetmen koltuğunda ise, ”Two Fingers Honey’ ile Arnavutluk sinema tarihinin en çok izlenen filmine imza atmış olan Emir Khalilzadeh oturmuş. Adanmışlar ile karanlık Julius Ailesi arasındaki kutsal bir haritaya sahip olma mücadelesini konu alan filmin dövüş ve aksiyon sahnelerinde Kuzgun Akademi kurucusu, filmin aksiyon yönetmeni İlker Can Karagülle ve ekibi de görev aldı.

Henüz vizyona girmeden 5 ülkeye daha satışıyla dikkatlari üzerinde toplayan “Adanış Kutsal Kavga”,  dövüş sporları ve aksiyon sinemasının merkezi sayılan Tayvan, Güney Kore ve Japonya’da da büyük ilgi gördü. Bu ülkelerin yanı sıra, İtalya ve İspanya da filmin gösterim haklarını satın aldı.

Film hakkında

Fatih Sultan Mehmed Han, İstanbul’un fethi sırasında Tabut-u Sekine’nin yerini gösteren çok önemli ve gizli bir haritanın yarısını ele geçirir. Sultan Mehmed Han, ordusunun komutanlarından Seyyid Davud Paşa’ya bir ferman yazıp koruması ve saklaması için haritayı ona emanet eder. Seyyid Davut Paşa ve kendinden sonra haritayı koruyup saklama görevini devralan kişiye ADANMIŞ denmeye başlanır.

Adanmışlar, ilmi ve manevi eğitimleri önemseyen ve buna göre yetiştirilen kimselerden seçilir. Her Adanmış, hem iyi bir kul hem de muhteşem bir savaşçı olmak üzere yetiştirilir. Bu görev aileden kime verilirse, o kişi bütün hayatını bu göreve adar; yalnız ve münzevi bir yaşam sürer.

Ve günümüz…

Yıl 2005… Harita “Seyyid”lere emanet edileli 545 yıl olmuş ve haritayı ele geçirmek isteyen Julius Ailesi, emanetin çok iyi korunması sayesinde amacına ulaşamamıştır.  Son ADANMIŞ ise, İlhan’ın abisi Gölgesiz’dir. Emanetleri Julius Alesi’ne karşı koruma mücedelisi de İlhan ve Gölgesiz tarafından yürütülecektir.

İlhan, bir dönemin istihbaratçısı olarak yaptığı bir savunma sonrası hapse girmiş, hapisten çıktığında ise, hayatını ailesinin savaş sanatı HANKANDO’yu, açtığı dövüş salonunda öğreterek devam ettirmektedir.  Bu sırada uzun süredir kayıp bilinen ağabeyi, ADANMIŞ olan Hüseyin, yaralı halde gelmiş ve son anda Fatih’ten kalan emaneti İlhan’a vermiştir.

Artık İlhan da Adanmıştır ve o da hedefler arasına girmiştir. Julius Ailesi, İlhan’ın tüm sevdiklerini yok ederek haritayı ele geçirme planını başlatır. İlhan’ın pek fazla seçeneği yoktur. Ya haritayı alıp gidecek ve saklanacak; ya da bekleyip gelenlerle savaşacaktır. İlhan bunları kendine reva görmez ve tarihte hiçbir Adanmışın yapmadığı bir seçim yapar; SALDIRIR…

“Adanış Kutsal Kavga”nın bilet satışı, teknoloji platformu Biletinial tarafından gerçekleştiriliyor. Filmi izlemek isteyenlerin tek yapmaları gereken ise,  www.biletininial.com adresinden biletlerini satın almak.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.