‘BURASI Oyun Yeri İçindeki Çocuğu Keşfet

0

‘BURASI Oyun Yeri’
İle
İçindeki Çocuğu Keşfet

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın yeni yılın ilk haftasına özel hazırladığı etkinlik, “içimizdeki çocuk”u keşfetmek için bize harika bir fırsat veriyor.
İstanbul Planlama Ajansı koordinasyonu ile Oyun İstanbul’un tasarladığı bir oyun olan “BURASI Oyun Yeri”, 7 Ocak Cuma günü oynanacak.
İlhamını BURASI sergisinden alan ve iki bölümden oluşan oyun, saat 14:00’da Loca’da başlayacak ve dış mekana taşınacak.

                                                                                 

İstanbul’un yetişkin sakinleri için bir oyun…

 

Her gün belirli yönlerde hareket ettiğimiz, farklı katmanlarıyla buluşup ayrıldığımız kentte rutinin dışında mekânın ruhunu ortaya çıkarabilecek başka yönler, başka karşılaşmalar olabilir mi? Kentteki hareketlerimizi rastgele attığımız iki zar belirlese neler yapardık? “BURASI Oyun Yeri”  adını taşıyan etkinlik bize şu meşhur “içimizdeki çocuk”u keşfetmek için harika bir fırsat verirken, gündelik koşuşturmanın kentle aramızda koyduğu mesafeyi de ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

 

İlhamını, izleyiciyi İstanbul’u farklı boyutlarıyla düşünmeye davet eden BURASI sergisinden alan oyunu İstanbul Planlama Ajansı koordinasyonuyla, Oyun İstanbul tasarladı. 7 Ocak Cuma günü saat 14:00’da Loca’da başlayacak ve dış mekana taşınacak oyun iki bölümden oluşuyor:  Atılan zarların gösterdiği yönergeleri yerine getirme ve deneyimlerin çıktılarının paylaşımı.

 

Oyun İstanbul, İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı bünyesindeki bir vizyon projesidir. 7’den 70’e herkesin, oyun oynama hakkından tam olarak yararlanabileceği bir şehir olma yolunda araştırma, proje, üretim ve iş birlikleri gerçekleştirir.

 

İstanbul Planlama Ajansı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan bir ortak akıl mekanizmasıdır. Küresel sistem içerisinde İstanbul’un rolünü, vizyonunu, gideceği yönü belirlemeyi ve İstanbul’un gerçek sorunlarına bilimsel, akılcı ve kalıcı çözümler üretmeyi amaçlar.

 

Beyoğlu Senin, Beyoğlu kent gündemini yeniden tartışmaya açmak amacıyla Beyoğlu sakinleri, İstanbullular, sivil toplum kuruluşları, uzmanlar, bilim insanları ve ilgili kamu kurumlarını bir araya getiriyor ve birlikte çalışmanın yol haritasını oluşturuyor.

 

**Etkinlik süresi 1,5 saattir. 18 yaşından büyük herkes katılabilir. Etkinlik rezervasyonlu olup, kontenjan 20 kişiyle sınırlıdır. Etkinlik, Yapı Kredi Kültür Sanat’ın 4. katında bulunan Loca’da başlayacak, dış mekânda sürecek ve yine Loca’da sonlanacaktır.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.