Erdem Tepegöz’ün ‘Gölgeler İçinde’ Filmi Vizyonda

0

Dünya prömiyerini 42. Moskova Uluslararası Film Festivali’de yapan ve festivalden Jüri Özel Ödülü – Gümüş George ile dönen Erdem Tepegöz’ün son filmi ‘Gölgeler İçinde’, 24 Eylül’de sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Katıldığı festivallerden ödülle dönen, Erdem Tepegöz’ün son uzun metrajlı filmi ‘Gölgeler İçinde’nin festival yolculuğu devam ederken film, 24 Eylül’de Türkiye’de vizyona girmek için gün sayıyor.

RDEM TEPEGÖZ’ÜN ÖDÜLLÜ FİLMİ ‘GÖLGELER İÇİNDE’

24 EYLÜL’DE VİZYONA GİRİYOR!

Türkiye prömiyerini 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gerçekleştiren film, festivalden Film-Yön En İyi Yönetmen ve SİYAD En İyi Film ödülleri başta olmak üzere toplam 5 ödülle dönmüştü. Antalya’dan hemen sonra Türkiye’deki festival yolculuğuna 8. Boğaziçi Film Festivali’nde devam eden ‘Gölgeler İçinde’, jüri tarafından En İyi Yönetmen ve En İyi Görüntü Yönetmeni (Hayk Kirakosyan) ödüllerine layık görülmüştü. Fantaspoa Uluslararası Fantastik Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu (Numan Acar), Los Angeles’ta düzenlenen Güney Doğu Avrupa Film Festivali’nde ise En İyi Sinematografi ödüllerini kazanan film, ulusal ve uluslararası arenadaki çeşitli festivallerde toplam 10 ödülün sahibi oldu.

Bilim kurgu ve fantastik film festivalleri ile beraber toplam 20 ülkede seyirciyle buluşma şansı yakalayan ‘Gölgeler İçinde’ aynı zamanda müzikleriyle de dikkat çekiyor. Greg Dombrowski’nin imzasını taşıyan film müziklerinin yer aldığı albüm geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

Erdem Tepegöz’ün yazıp yönettiği, yapımcılığını Contact Film Works’un, ortak yapımcılığını ise TRT’nin üstlendiği film ilkel teknolojiyle yönetilen bir fabrikada işçilerden birinin sistemi sorgulamasıyla değişmeye başlayan hayatlarına odaklanıyor.

Distopik bir dünyaya kuşkucu bir bakış̧ atan bilimkurgu türündeki filmin başrolünü ‘Homeland’, ‘Prison Break’, ‘Aladdin’ gibi uluslararası projelerde rol alan Numan Acar üstlenirken, ona filmde Vedat Erincin, Ahmet Melih Yılmaz, Emrullah Çakay, Muharrem Bayrak, Selin Kavak gibi deneyimli ve genç oyuncular eşlik ediyor.

‘Gölgeler İçinde’ Fragman: https://youtu.be/n_qU1R_aQqI

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.