SERPİL GÖRAL İSMET KÜNTAY TİYATRO ÖDÜLLERİ EN İYİ KADIN OYUNCU ÖDÜLÜNÜ ALDI!

0

 

  1. İSMET KÜNTAY TİYATRO ÖDÜLLERI JÜRİSİ  TARAFINDAN ÖDENMEYECEK ÖDEMİYORUZ! OYUNUNDAKİ PERFORMANSIYLA SERPİL GÖRAL’A YILIN EN BAŞARILI KADIN OYUNCUSU ÖDÜLÜ VERİLDİ.

Türk oyun yazarı İsmet Küntay adına aralıksız olarak 46 yıldır sürdürülen “İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri” seçici kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda “2020-2021 Kültür ve Sanata Katkı Özel Ödülleri’, Türk Tiyatrosuna saygınlık kazandıran, tiyatronun gelişimine ve sürdürülebilirliğine önemli katkıları bulunan kişi ve topluluklara verildi.

BİZİ DİREN SANAT YOUTUBE KANALINDA DA TAKİP EDİP ABONE OLABİLİRSİNİZ. ÖZEL RÖPORTAJLARIMIZA BEKLERİZ

nbsp;

Cihangir Atölye Sahnesi’nin Arzu Gamze Kılınç yönetmenliğinde sahneye koyduğu Dari Fo’nun Ödenmeyecek Ödemiyoruz adlı oyunundaki Antonia rolüyle ödüle değer bulunan Serpil Göral,  25 Şubat 1981 yılında Antalya’da dünyaya geldi. 1996 senesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Atölyesinde tiyatroya başlayan oyuncu Ankara Üniversitesi D.T.C.F. Tiyatro Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalından mezun olmuş; Bahçeşehir Üniversitesi Oyunculuk Bölümünde Yüksek Lisansını yapmıştır.

 

Serpil Göral birçok tiyatroda oyuncu olarak çalışmış ve Tv projelerinde seslendirme ve oyunculuk yapmıştır. ​2005 yılından günümüze kadar farklı kurumlarda oyunculuk eğitmenliği ve yönetmenlik yapmış aynı zamanda birçok oyuncuya dizi ve sinema projeleri için oyuncu koçluğu yapmıştır.

 

​Oynadığı oyunlar;

Ödenmeyecek Ödemiyoruz,  Kel Şarkıcı, Temizlik İşleri, Rosencrantz” ve “Guildenstern, Öldüler, Düğün, Yanlış Anlama, Tartüf Bey, III. Riçırd Faciası, Asiye Nasıl Kurtulur?,

Bir Şehnaz Oyun, Karanlıkta İlk Işık: Kubilay

 

Serpil Göral ​Oynadığı sinema filmleri;

Rüzgarda Salınan Nilüfer (Seren Yüce), Küf (Ali Aydın),Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? (Ezel Akay)

 

​Yönettiği oyunlar ;

Üç Kuruşluk Opera, Kel Şarkıcı, Kadında Bırak, Rumuz Goncagül, Hamile Adam, Vişne Bahçesi, Kulaktan Kulağa, Azizname’95,Tersine Dünya, Kanlı Nigar, Ferhat ile Şirin,

Tartüf, İçinden Ferhan Geçen Oyun

 

ADRES: KULOĞLU MAHALLESİ, AĞA HAMAMI SOKAK NO: 18 CİHANGİR-BEYOĞLU İSTANBUL

Telefon: +90 532 234 27 81

www.cihangiratolyesahnesi.com

cihangiratolyesahnesi@gmail.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.