İBB ŞEHİR TİYATROLARI’NDA BU HAFTA (10-15 Kasım 2020)

0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 10-15 Kasım 2020 tarihleri arasında 16 oyunla seyirci karşısına çıkıyor. Bu hafta Cengiz Toraman’ın yazıp yönettiği Rüstemoğlu Cemal’in Tuhaf Hikâyesi, 10 Kasım 2020 Salı günü Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde ilk gösterimini yapacak.

nbsp;

                                                                                                                   

Bu hafta sahnelenecek Şehir Tiyatroları oyunları: Rüstemoğlu Cemal’in Tuhaf Hikâyesi, Zehir, Geçit, Matruşka, Ay Carmela!, Çın Sabahta, Kısraklı Kadın, Uzlaşma, Bir Gün Ayakkabımın Teki, Elma Kurdu Kırtık.

Destek verilen misafir oyunlar: Daha İyi Günlerimiz Olmuştu, Fanatik, Übü Hep Übü, Yalan Dolan, Bir Garip Orhan Veli, Tezgah.

 

Bu hafta sahnelenecek oyunlar:

 

Rüstemoğlu Cemal’in Tuhaf Hikâyesi(Yeni Oyun)

 

Demirci ustası Rüstem’in oğlu Cemal’in, Girit’te başlayıp İstanbul’da son bulan “tuhaf” hikâyesi, meddah üslubuyla modern tiyatronun teknik olanakları birleştirilerek anlatılıyor. Cengiz Toraman’ın yazıp yönettiği oyunda Esen Koçer, Levent Üzümcü rol alıyor. Oyun, 10, 12, 14 Kasım 2020 tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.

Zehir

Geçmişte yaşadıkları trajik kaybın ardından ayrılan çift, yıllar sonra bir araya gelmek zorunda kalır. Günlük sohbetle başlayan buluşma, acılı bir geçmiş hesaplaşmasına dönüşür.  Karşı tarafın da neler hissettiğine dair eksik bırakılan taşlar yerine oturur. Kadın ve erkek dünyasının bakış açısına odaklanan eser Hollanda’da oynanmasının ardından çeşitli dillere çevrilmiş; Amerika, İngiltere gibi ülkelerdeki tiyatrolarda sahnelenmiştir. Lot Vekemans’ın yazdığı oyunu Şaban Ol çevirdi. Oyunda Sevinç Erbulak ve Ahmet Saraçoğlu rol alıyor. Oyun, 10 Kasım 2020 tarihinde Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde.

 

Geçit

Çıktıkları yolculukta dağ başında mola veren bir ağa ve maraba, saklandıkları yerden kontrol noktasını izlerler. İki kişi arasındaki ilişki aslında insanlığın varlığından beri mücadele ettiği mülkiyetçilik ve ezen-ezilenlerin hikâyesinin özeti gibidir.

 

Cem Düzova’nın yazdığı Nihat Alpteki’nin yönettiği oyunda Emre Narcı ve Müslüm Tamer rol alıyor. Oyun, 10, 12, 14 Kasım 2020 tarihlerinde Ümraniye Sahnesi’nde.

 

Kısraklı Kadın

Londra’da bir hastanede bebek bekleyen bir kadının rüya ile gerçek, terkettigi Anadolu topraklarıyla Batı arasında bocalamalarını, büyülü bir ortamda sunan oyun, daha önce İngiltere, Almanya, İsveç ve Hollanda’da sahnelendi. Şimdi ilk kez Türkiye’de.

 

Leyla Nazlı’nın yazdığı Lerzan Pamir’in yönettiği oyunda Elçin Atamgüç, Pervin Bağdat, Gökçer Genç, Eylül Soğukçay rol alıyor. Oyun, 10 Kasım 2020 tarihinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde.

Matruşka

 

Bir kadın… bir erkek… bir ilişki… kavgalar, çatışmalar, ayrılıp barışmalar, kopamayışlar…  Varoluştan bugüne değişmeyen rutine, iki insanın birbirini tanıma, anlama, bir arada yaşama mücadelesine yeniden ve farklı bir yorumla yaklaşan Matruşka, ilişkilerde ideali arama uğraşını mercek altına alıyor. Tuncer Cücenoğlu’nun yazıp Bora Seçkin’in yönettiği oyunda Cem Karakaya, Derya Yıldırım rol alıyor. Oyun, 10, 12, 14 Kasım 2020 tarihlerinde Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde.

Ay, Carmela!

 

İspanya’da Milliyetçiler ve Cumhuriyetçiler arasında geçen iç savaş dönemini anlatan oyunda,  iki varyete oyuncusu  Carmela ve Paulino, Franco önderliğindeki Milliyetçiler tarafından rehin alınır.    Belçite şehrinin işgalini kutlayan Milliyetçiler tarafından istemedikleri bir gösteriye zorlanırlar. Bu zorlamanın sonucunda içinde bulundukları savaşı, “gösteri yapılmalı mı, yapılmamalı mı?“  sorusuyla sanatı ve sanatçıyı sorgulamaları, işleri gereği güldürmeyi, eğlendirmeyi hedefleyen bu iki oyuncunun isyanları, gelgitleri, kayıpları anlatılır. Jose Sanchis Sinisterra’nın yazdığı, Yalçın Baykul’un çevirdiği, Naşit Özcan’ın yönettiği oyunda, Ada Alize Ertem, Çağatay Palabıyık, Deran Özgen rol alıyor. Oyun, 10 Kasım 2020 tarihinde Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

Çın Sabahta

Zengin bir ailede yetişen Güneşi, ailesinin dayatmalarından kaçarak, kendi özgür yaşamını kurmak için mütevazı bir daireye taşınır. İdeolojilerine sıkı sıkıya bağlanmış olan Güneşi’nin boşlukta debelendiği yaşamına, hemen yan dairesine taşınan Feriha girer. Ömrü boyunca hayalini kurduğu ‘damı akmayan eve’ taşınmayı nihayet başaran Feriha’nın umudu ve mutluluğu, Güneşi’nin dünyasına pek çok yenilik getirecektir. Nezihe Meriç’in yazdığı Hülya Karakaş’ın yönettiği oyunda Ayşe Günyüz Demirci, Hülya Karakaş rol alıyor. Oyun, 10, 12, 14 Kasım 2020 tarihlerinde Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde.

Uzlaşma

Bir süre önce ayrılan Anna ve Pierre artık bir çift olmasalar bile hala ebeveyndir ve oğullarıyla iletişim konusunda sıkıntı çekmektedirler. Bu nedenle sürekli birbirlerini suçlayıp tartışarak hem kendilerinin hem de çocuklarının yaşamını cehenneme çevirirler. Sonunda sorunu çözmek için aile mahkemesinin atadığı arabulucular eşliğinde uzlaşma toplantılarına katılmaya ikna olurlar. Toplantılar boyunca sadece ayrılan çift değil, olaya profesyonel olarak dahil olsalar da özel yaşamlarında benzer sorunlar yaşayan arabulucular İsabelle ve Jeanne da sarsıcı iç hesaplaşmalarla karşı karşıya kalır… Chloe Lambert’in yazdığı Aslı İçözü’nün yönettiği oyunda Kırmızı Ekipte: Gökçer Genç, Işıl Zeynep, Yeliz Şatıroğlu, Zeliha Bahar Çebi, Mavi Ekipte: Elvan Boran, Ercan Demirhan, Dolunay Pircioğlu, Mana Alkoy rol alıyor. Oyun, 12, 14 Kasım 2020 tarihlerinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde.

Bir Gün Ayakkabımın Teki (3+ Yaş)

Rengarenk bir mutfak… Ama her yer çok dağınık… Oyuncu mutfağı toplamaktan sıkılıp gitmeye karar verir ama ayakkabısının tekini bir türlü bulamaz. O da ne, önce ayakkabısının diğer teki, sonra mutfaktaki her şey konuşmaya başlar. Kayıp ayakkabı, Kaptan Cook’u aramaya gitmiştir ve kim bilir başından ne maceralar geçmektedir… Derya Yıldırım’ın yazdığı, Özgür Kaymak’ın yönettiği oyunda Derya Yıldırım rol alıyor. Oyun, 15 Kasım 2020 tarihinde Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.

Elma Kurdu Kırtık (4-7 Yaş)

Elma Kurdu Kırtık 7 yaş altı çocuklara yönelik, kuklaların kullanıldığı, canlı müzik eşliğinde oynanan eğlenceli bir çocuk oyunudur. Haylaz bir elma kurdunun mükemmel elmayı bulmak için çıktığı yolculuğu anlatır. Sahip olduklarına değer vermeyen, çevresindekileri hor gören Kırtık bu yolculukta aradığı mükemmel elmaya ulaşmak yerine çok daha kıymetli bir şeyin farkına varır. Çocukların sosyal çevreleriyle olan ilişkilerine dikkat çeken oyun somut nesnelerle soyut kavramları ilişkilendirerek çocuğun algısını geliştirmeyi amaçlamaktadır. Çocuğun günlük yaşamında yaşadığı çelişkileri renkli bir hayal dünyasında yeniden yaratan oyun çocuğa kendi gerçekliğine dışarıdan bakabilme şansı verir. B. Çağatay Çakıroğlu ve Ö. Barış Bakova’nın yazıp B. Çağatay Çakıroğlu’nun yönettiği oyunda; Elyesa Çağlar Evkaya ve Seda Çavdar rol alıyor. Oyun, 15 Kasım 2020 tarihinde Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi’nde.

DESTEK VERİLEN MİSAFİR OYUNLAR

Fatih Reşat Nuri Sahnesi

Oyun Atölyesi’nin oyunu Daha İyi Günlerimiz Olmuştu, 12 Kasım 2020 tarihinde Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde.

 

SBR Prodüksiyon’un oyunu Fanatik, 14 Kasım 2020 tarihinde Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde.

 

Kağıthane Sadabad Sahnesi

Tiyatrops’un oyunu Übü Hep Übü, 14 Kasım 2020 tarihinde Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.

Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi

Tema Sanat’ın oyunu Yalan Dolan, 14 Kasım 2020 tarihinde Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi’nde.

Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi

 

Reha Özcan Kumpanyası’nın oyunu Bir Garip Orhan Veli, 12 Kasım 2020 tarihinde Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

 

İkinci Kat’ın oyunu Tezgah, 14 Kasım 2020 tarihinde Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.