Türkiye’nin sevilen dijital platformu BluTV, ödüllü yerli filmleri sinemaseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Ömür Atay’ın son uzun metraj filmi ‘Kardeşler’ festival ve vizyon yolculuğunun ardından ilk kez dijital platformda izlenebilecek.

 

Sinemaseverlere seçkisiyle zengin bir içerik sunan BluTVÖmür Atay’ın ödüllü filmi ‘Kardeşler’i kullanıcılarıyla buluşturuyor. Prömiyerini dünyanın önemli film festivallerinden 53. Karlovy Vary Film Festivali’nin Ana Yarışma bölümünde gerçekleştiren, Türkiye’deki ilk gösterimini yaptığı 25. Uluslararası Adana Film Festivali’nden ise En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Yiğit Ege Yazar ve Caner Şahin) ve Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın Ödülü ile (Gözde Mutluer) dönen film bir namus cinayetinin gölgesinde birbirlerinin kaderini yaşamak zorunda kalan iki kardeşin hesaplaşması anlatıyor.

Senaristliğini ve yönetmenliğini Ömür Atay’ın, yapımcılığını Funda Ödemiş’in üstlendiği filmin başrollerini son dönemin dikkat çeken, genç oyuncuları Yiğit Ege Yazar, Caner Şahin ve Gözde Mutluer paylaşıyor. İzlanda’da düzenlenen Close Up Reykjavik Film Festivali’nde ve 24. Nürnberg Türk-Alman Film Festivali’nde En İyi Film Ödülleri’ni kazanan ‘Kardeşler’le Yiğit Ege Yazar 17. Dhaka Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne layık görüldü.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.