Dünyayı etkisi altına alan Corona virüsünün  (covid-19) tüm kıtalara yayılmasının ardından . Dünya Sağlık Örgütü salgını pandemi olarak ilan etti.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 Nisan 2020’de yaptığı açıklamada Corona virüs vakalarının Türkiye’de de yayıldığını açıkladı. Ardından alınan önlemler çerçevesinde okulların tatil edilmesi ve sokağa çıkma kısıtlamaları da yer aldı. Çocuklar hiç olmadıkları kadar çok evde kaldı. Kimi ders çalıştı, kimi oyun oynadı, kimi sıkıntıdan patladı. Bu çocuklardan biri olan Nisan Uğur ise hayvanların gözünden bu süreci dünyaya anlatabilmek için kolları sıvadı. Evlerinin bir ferdi olarak onlarla birlikte yaşayan köpeği Alex’in gözünden bu süreci anlatan bir kısa film yazdı ve çekti. Bu film, pandemi sürecinde üretilen filmlerden farklı olmayı başardı ve tasmasını virüse kaptıran insanlara mesajını ulaştırdı. Şimdi bu farkındalığı anlatmak için festival başvuruları için yola çıkıyor. Hem de %100 ev yapımı ve organik bir film olarak…

FİLM HAKKINDA BİLGİLER:

Serpil Altın Film Sunar: “EVDE HAV TÜRKİYE”

Yazan & Yöneten : Nisan Uğur

Oyuncular: ALEX (köpek oyuncu), Barış Kıralioğlu (Seslendiren)

Yapımcı: Serpil Altın

Müzik: Gülten Taranç

Kamera: Korhan Uğur

Afiş Tasarım: Galip Aksular

Kurgu: Serpil Altın

Süre: 5 dakika

2020 / Corona Günleri

Türkçe Altyazılı Fragman: (Linkten fragmanı indirebilirsiniz.)

https://vimeo.com/426265634

https://www.youtube.com/watch?v=gz-GtU07KVE

Filmin Özeti:

Alex 3 yaşında pekinez cinsi bir köpektir. Ailesi, her gün işe gittikleri için onu evde yalnız bırakır. Fakat bir süre sonra durum değişir. Ortaya çıkan bir virüs sebebiyle sokağa çıkamayan ve evde sürekli kalan ailesiyle yeni bir hayata alışmaya çalışır.

YÖNETMEN NİSAN UĞUR BİYOGRAFİ:

Nisan Uğur 2004 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Şu anda Nezihe Hasan Kılıç Anadolu Lisesi 10. sınıfta öğrenimine devam ediyor. Ortaokul yıllarında sinemaya karşı merakı başladı. Salt bir izleyici olmanın ötesinde filmleri kendisi çekmek isteyen Uğur; ailesinin desteğiyle ilk kısa filmi “Zinko” yu 12 yaşında cep telefonu ile çekti. Çocukluğundan beri yanından ayırmadığı oyuncak köpeği Zinko’nun hikayesi ile 2016 Rotary Kısa Film yarışmasında en genç yönetmen ödülünü aldı. “Evde Hav Türkiye” filmi yönetmenin ikinci kısa filmidir.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.