Tam Faktoring, Sanata Destek Verdiği Tam Sanat markası ile, Yeni Bir Fotoğraf Sergisine Ev Sahipliği Yapıyor.

Tam Sanat markasıyla sanata destek vermeye devam eden Tam Faktoring, 17 Mart tarihinden itibaren Genel Müdürlük Binasında yeni bir fotoğraf sergisine daha ev sahipliği yapacak.

Faktoring sektörünün önde gelen şirketlerinden Tam Faktoring, Tam Sanat markası ile sanata destek vermeye devam ediyor. Tam Faktoring bu kapsamda, 17 Mart tarihinden itibaren“Tarihi Yarımada’dan Yansımalar” temalı fotoğraf sergisine ev sahipliği yapacak.

Bir çok medeniyetin, farklı kültürlerin ve inançların izlerini görebileceğimiz, dünya çapında önemli tarihsel mirasları içinde barındıran ve İstanbul’un binlerce yıllık tarihinin başladığı yer olan Tarihi Yarımada’nın günlük yaşamını, dokusunu ve dinamiğini doğru değerlendirmeye çalışarak Timurtaş Onan rehberliğinde yaklaşık bir yıl süren uzun soluklu projenin sonuçu Tarihi Yarımada’dan Yansımalar adlı sergi 17 Mart tarihinden itibaren Tam Faktoring Genel Müdürlük Binasında sanatseverlerle buluşacak.

Sergide yer alan fotoğrafçılar : Münevver Antczak, Reyhan Aygör İncekara, Nergis Bilgiç, Mehmet Bor, Tanar Çakmakcı, Mustafa Demirtaş, Hilal Duruk, Pelin Genç, Şafak Hacaloğlu, Tanin Helvacı, Serra Kemmer, Ceylan Koçak, Hilal Onaç, Zerrin Tuncer, Özlem Uçarkuş ve Semra Yazkan.

Süreci proje katılımcıları adına Münevver Antczak anlatıyor:

“Türkiye’nin, herşeye rağmen en güzel şehrinde, İstanbul’da yaşıyor olmamızın büyük bir şans olduğunu hepimiz biliyoruz; ancak, bu şansın en çok farkında olanlar, fotografçılar olsa gerek. Her ne kadar, kentsel dönüşüm uygulamaları baş döndürücü bir hızla sokak aralarında tekinsizce dolaşıyor olsa da; profesyonel ve amatör fotoğrafçıların hiç bıkmadan gittiği ve her zaman da gideceği bölge, bizim de atölye konumuz olan İstanbul’un Tarihi Yarımadası’dır.

Aslında hepimiz bu bölgede daha önce fotoğraf çekmiştik ve çevreyi az çok biliyorduk. Çekim günlerinde, sabahın erken saatlerinde bir kahvede toplandıktan sonra düştük yollara. İstanbul’da zamanın farklı aktığı mahalleri keşfettik, tanımadığımız insanlarla sohbet ettik, davet ettikleri evlerinde tanrı misafiri olduk. Sonra tek başımıza kendi fotoğrafımızın peşine düştük,bir daha kendimizin bile çekemeyeceği fotoğrafları çektik. “Sıradan, kurgusuz olarak çekilmiş bir fotoğraf yoktur. Çekim süreci sadece gördüklerini aktarmak değildir. Gerçeğin bir şekilde yorumlanmasıdır. Deklanşöre basma anında kameranın arkasındaki kişinin dünya görüşü ve birikimleri büyük rol oynar.” Hocamızın sözleri bu süreçte bize eşlik etti.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.