Mart’ta Sahne Pulchérie’de!

0

 Beyoğlu’nda 2013 yılından beri çeşitli tiyatro, performans ve dans etkinliklerine ev sahipliği yapan Sahne Pulchérie, 2020’nin Mart ayında yine dopdolu.

Sahne Pulchérie’de bu ay yeniden seyirci karşısına çıkan tiyatro oyunları arasında Kapıların Dışında (Yolcu Tiyatro), KİM VAR ORADA? Muhsin Bey’in Son Hamlet’i (BGST Tiyatro) ve Zabel (BGST Tiyatro) yer alıyor. Ayrıca BGST Tiyatro’nun yeni oyunu Yeni Bir Hayat İçin SON ÇAĞRI da Sahne Pulchérie’de izleyici ile buluşacak. Institut français Türkiye işbirliğiyle gerçekleşen ücretsiz film gösterimleri kapsamında ise, 1973 yılında çıktığı yıl Cannes Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü alan René Laloux’nun yönettiği Vahşi Gezegen (La planète sauvage) animasyon filmi izlenebilecek. Ayrıca Mart ayında Beyaz Perdede Tiyatro etkinliği kapsamında, Comédie-Française’de Eric Ruf’un rejisiyle bu sezon sahnelenmeye devam eden Shakespeare’in unutulmaz eseri Romeo ve Juliet oyununun profesyonel kaydı, Kirpi Tiyatro, Pathé Live ve Institut français Türkiye işbirliğiyle Sahne Pulchérie’nin ekranında Türkçe üst yazılı olarak izlenebilecek. 

 

6 Mart Cuma (20.30): Vahşi Gezegen (La planète sauvage) – Film Gösterimi (ücretsiz etkinlik)

13 Mart Cuma (20.30): Romeo ve Juliet – La Comédie-Française – Beyaz Perdede Tiyatro

20 Mart Cuma (20.30): Yeni Bir Hayat İçin SON ÇAĞRI – BGST Tiyatro

21 Mart Cumartesi (20.30): Kapıların Dışında – Yolcu Tiyatro

27 Mart Cuma (20.30): KİM VAR ORADA? Muhsin Bey’in Son Hamlet’i – BGST Tiyatro

28 Mart Cumartesi (20.30): Zabel – BGST Tiyatro

 

Sahne Pulchérie Hakkında:

 

2013 yılında Arzu Bigat Baril’in sanat yönetmenliğinde açılan Sahne Pulchérie, Beyoğlu’nun keyifli bir sokağında, tiyatroyla beraber çağdaş dans, performans, kukla oyunu gibi farklı sahne sanatlarına yıllardır ev sahipliği yapıyor. Sezon gösterilerinden bir seçki sunma hedefiyle yola çıkan Sahne Pulchérie’nin bugüne dek ağırladığı topluluklar arasında, Semaver Kumpanya, Tiyatro Adam, Çıplak Ayaklar Kumpanyası, Hayal Perdesi, Ustaların Sahnesi, Tiyatro BeReZe, Sarı Sandalye, REST Tiyatro, Şermola Performans, Seyyar Sahne, Tiyatro Hemhâl, BGST Tiyatro, Fitiko Kumpanya, Kirpi Tiyatro ve Yolcu Tiyatro gibi birçok isim yer alıyor. Seyircilere cuma ve cumartesi akşamları kapılarını açan Sahne Pulchérie’deki tüm oyunlar Fransızca veya İngilizce üst yazıyla sahneleniyor.

 

Sahne Pulchérie

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.