Yapı Kredi bomontiada Performans Serisi’nde bu hafta: “Öyle Şeyler Yalnızca Filmlerde Olur” ve “Tekinsiz”

Yapı Kredi bomontiada, 26 Şubat Çarşamba günü Pınar Göktaş’ın yazıp oynadığı “Öyle Şeyler Yalnızca Filmlerde Olur” ve 27 Şubat Perşembe günü Ayşegül Cengiz Akman tarafından kurulan teatr.ist’in ilk projesi “Tekinsiz” oyunlarına ev sahipliği yapacak.

Öyle Şeyler Yalnızca Filmlerde Olur

Pınar Göktaş bu eğlenceli anlatıda aşk filmlerindeki mükemmel uyum fikriyle büyülenen bir kız çocuğunun aşkı arayışını ve cinselliği keşfedişini, kendi çocukluğu ve gençliği boyunca yaşadığı romantik ilişkiler üzerinden; kişisel hikâyesini zaman zaman kurmaca ile destekleyerek anlatıyor. Doksanlı yılların sonu ve iki binli yılların başına yayılan hikaye, seyirciyi dönemin romantik filmleri, hit şarkıları ve vintage objeleri arasında dolaştırıyor.

Yazan ve Oynayan: Pınar Göktaş

Dramaturji ve Reji: Şule Ateş

Tarih: 26.02.2020

Saat: 20:30

Süre: 60’

Biletler www.biletinial.com’dan temin edilebilir.

Tekinsiz

Oyun, akıl hastanesinden kaçan bir kadının saklanacak yer ararken kendini bir tiyatro sahnesinde bulmasıyla başlıyor. ‘Akıl hastası’ olan bir kadının, tiyatro sahnesindeki -sonsuz imkân veren- varoluş çabası, oyunda yaratıcılığın temel malzemesi olarak ele alınarak seyircisine ezber bozan, dinamik ve alışık olmadığı bir performans vaat ediyor.

Yazan-Yöneten ve Oynayan: Ayşegül Cengiz Akman

Dramaturg: Verda Habif

Maske ve Kukla: Asuman Sübay

Yönetmen Yardımcıları: Betül İngin – Damla Ahkemoğlu

Tarih: 27.02.2020

Saat: 20:30

Süre: 70’

Oyun 14 yaş üzeridir. Biletler www.biletinial.com’dan temin edilebilir.

Yapı Kredi bomontiada Adres: Merkez Mah, Silahşör Cad, Birahane Sok. Tarihi Bomonti Bira Fabrikası No:1, Şişli

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.