PULİTZER ÖDÜLLÜ SAM SHEPARD’IN EN DİKKAT ÇEKİCİ OYUNU “VAHŞİ BATI” 

0

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın yeni oyunu Vahşi Batı’nın galası 17 Şubat 2020 Pazartesigünü Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Sam Shepard’ın yazdığı Ergun Üğlü’nün yönettiği oyun, seyircisinin büyük beğenisini kazandı.


Oyunun galasına İBB Kültür Daire Başkanı Hülya Muratlı, Şehir Tiyatroları Müdürü Ceyhun Ünlü, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen, Müdür Yardımcıları ve sanatçılar Engin Gürmen, Ayşe Kökçü, Gökhan Mete, Suna Keskin, Yalçın Özden, Rahmi Dilligil, Şebnem Dilligil, Anta Toros, Lale Belkıs’ın da aralarında bulunduğu birçok sanatçı, gazeteci ve eleştirmen katıldı.

 

Oyunun konusu: 

Amerikan toplumunun vitrininde sunulan “kutsal aile” kavramının irdelendiği bu çarpıcı öyküde, babaları çöle savrulmuş iki oğulun çatışmasının ardında yaşanan parçalanmışlık ve yozlaşma göz önüne seriliyor. Shepard’ınpenceresinden gerçek batıyla yüzleştiğimizde Amerikan rüyasının nasıl bir kâbusa dönüştüğünü görüyoruz. 

Git Los Angeles polisine bir sor bakalım, en çok kimler birbirini öldürüyor, diye. Ne derler biliyor musun? Aynı aileden insanlar… Kardeşler, kuzenler, kayınbiraderler, sıradan Amerikalılar… En çok da sıcaklar basınca… Güneşten çalıların tutuştuğu zamanlarda… Yani yılın tam bu günlerinde öldürüyorlar birbirlerini…”

 

2017 yılında yitirdiğimiz, çağdaş Amerikan tiyatrosu ve dünya edebiyatının cesur yazarlarından Sam Shepard, en meşhur oyunu “Vahşi Batı”da rekabete sürüklenen insanların kapitalizmin çarkları arasında nasıl öğütüldüğünü anlatıyor.

 

Oyunda Ahmet Saraçoğlu, Eraslan Sağlam, Rozet Hubeş, Serdar Orçin rol alıyor.

 

Oyun, 19-22 Şubat 2020 tarihleri arasında Ümraniye Sahne

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.