Kum Taneleri” Kumbaracı50 sahnesinde prömiyer yapıyor!

Ali Kemal Güven’in yazıp yönettiği “Kum Taneleri” oyununda tiyatronun iki usta ismi Aslı İçözü ve Ayşe Tunaboylu bir araya geldi.

 

Arkadaş olmanın ve kalmanın tüm karmaşasını, iniş çıkışlarını, kopmalarını ve birleşmelerini iki kadın üzerinden anlatan oyun, 10 Şubat Pazartesi akşamı saat 20:30’da Kumbaracı50 sahnesinde prömiyer yapacak. 

 

Kurulduğundan bu yana sahnede kadın hikayeleri anlatan ProjectAS Prodüksiyon Tiyatrosu’nun yeni oyunu “Kum Taneleri”nin yapımcısı ise Seda Özkaraca. 

Oyunun Konusu:

 

Oya ve Gülen, bir fotoğrafın içine hapsettikleri arkadaşlıklarının özlemiyle yıllar sonra birbirlerine doğru çekilirler. Ne uzun mesafeler, ne yıllar, ne de önce yaşanan dargınlıklar bu dostluğun içlerinde yarattığı çekim gücüne engel olamaz. Zaman geriye akar, zaman kırılır bükülür; acılar sevgiye karışır; kim bilir belki de zaman yok olur… İki eski dost yeniden bir araya gelir; geçmişe duydukları özlemle tanıştıkları sahile geri dönmek isterler… O kızgın ama pırıl pırıl kum tanelerinin arasına… Zamana ve belleklerine meydan okuyan iki çocuk ruhlu kadın: bir “prenses” ve bir “feminist,” fotoğrafta asılı kalmış gülücüklerinin geçmişteki izini sürerler. 

 

“Sahiden arkadaş mıyız? Sonsuza kadar mı?”

 

“Kum Taneleri,” çocukluktan genç kızlığa, evlilikten anneliğe, boşanmadan korkunç kayıplara kadar hayatın “sıradan” iki kadına sunduğu iyi ve kötü olaylara odaklanır. Oyun, yaşamın içindeki küçük anlarla doludur; çünkü en unutulmaz hatıralar o sessiz ve “sıradan” anların içinde gizlidir.

 

Oyunun Yaklaşan Tarihleri: 

10 Şubat 20:30 Kumbaracı50 (Prömiyer) 

13 Şubat 20:30 Asmalı Sahne 

16 Şubat 19:00 Kadıköy Emek Tiyatrosu

17 Şubat 20:30 Kumbaracı50

20 Şubat 20:30 Kadıköy Emek Tiyatrosu

21 Şubat 20:30 Tiyatro Pera (Blackout Şişli)

24 Şubat 20:30 Asmalı Sahne

7 Mart 19:00 Koma Sahnesi

ProjectAS:

projectas.com.tr

instagram.com/projectas_tiyatro

facebook.com/projectASTiyatro 

twitter.com/projectA_S

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.