6. ANADOLU TİYATRO ÖDÜLLERİ SU GÖSTERİ SANATLARI SAHNESİ’NDE DÜZENLENEN TÖRENLE SAHİPLERİNİ BULDU

Tiyatro Gazetesi 6. Anadolu Tiyatro Ödülleri, Su Gösteri Sanatları Sahnesi’nde 3 Şubat Pazartesi gecesi düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Diren Sanat’a  Kültür ve Sanata katkılarından ötürü Yılın Medya Haber Portalı Ödülü verildi. Diren Sanat Editörü Sabit Doğan ödülü hakkında  ” 2013 yılında Diren Sanat’ kurduğumda bugünleri hayal etmemiştim. Bugün Diren Sanat milyonlarca sanatsevere ulaştı.  Geleceğe yönelik küçük de olsa bir adım atmalıydım. ardımda tek bir kişinin olmasını bile kar sayarak. Geleceğin ancak bilim ve sanatla aydınlanacağına inandım. ve Diren Sanat’ı kurdum. Birbirinden kıymetli yazarlar kültür sanat insanları bana inandılar. Benimle bu yolculuğa ortak oldular ve bugün  binlerce sanatsever’in desteğini kazandı.” dedi.

Tiyatro Gazetesi’nin merkezi olan ve geçtiğimiz Ağustos ayında talihsiz bir kaza sonucu yanan Su Gösteri Sanatları Sahnesi,  Anadolu Tiyatro Ödülleri Töreni’yle birlikte perdelerini yeniden açtı.  Ödül töreni kapsamında, Su Gösteri Sanatları Sahnesi’nin yeniden kurulmasına katkı sağlayan tüm kurum ve kişilerin isimlerinin yazıldığı büyük bir pano sergilendi. Birbirinden değerli sanatçılar ve akademisyenlerin bir araya geldiği ödül töreninde, sanatın, özelde tiyatro sanatının toplumda nasıl bir çimento görevi üstlendiğinin altı çizildi.

Ülke bazında ödül veren tek oluşum olan ve aynı zamanda uluslararası bir kimliğe sahip bulunan Anadolu Tiyatro Ödülleri Töreni’nde İBB Kültür Daire Başkanı Hülya Muratlı, CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Şişli Belediyesi İşletme Müdürü Hacı Kuru, tiyatro ve sinema sanatçısı Adnan Biricik, yönetmen, tiyatro ve sinema sanatçısı Tamer Levent, Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği Başkanı Nazif Uslu ve birçok değerli konuk, tiyatro emekçilerine ödüllerini takdim etti. Bununla birlikte, ödül töreni kapsamında Anadolu’nun farklı illerinde tiyatro yapan sanat emekçileri İstanbul’da ağırlandı.

“Ana’dolu Ödülü”

6.Anadolu Tiyatro Ödülleri “Ana’dolu Ödülü”nün sahibi bu yıl Türk tiyatrosunun usta isimlerinden Defne Yalnız oldu. Ödülünü, İBB Kültür Daire Başkanı Hülya Muratlı’nın elinden alan Defne Yalnız, böylesine anlamlı bir ödüle layık görülmekten dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi.

 

“Ana’dolu Ödülü”, İBB Kültür Daire Başkanı Hülya Muratlı tarafından Defne Yalnız’a takdim edildi.

Romanya, Almanya, Azerbaycan ve KKTC tiyatro sanatçıları da ödüllerini almak üzere törende hazır bulundu. Diğer kategorilerde ise, Kubilay Erdelikara’ya “Tiyatro Adamı Ödülü”; Derman Atik’e Uluslararası Tiyatro Adamı Ödülü, Hakkı Ergök’e  “Yılın Tiyatro Hareketi Ödülü”, Mustafa Kurt’a “Devlet Tiyatroları 70. Yıl Özel Ödülü”; Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay’a “Yılın “Sanat Dostu Belediye Başkanı Ödülü”; Nevra Serezli’ye “Onur Ödülü”,  Hülya Nutku’ya “Metin And Akademi Ödülü”, TiyatroKare, Nedim Saban ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ali Eyidoğan’a “Yılın En İyi Projesi Ödülü” verildi. Hakan Çimenser, Cengiz Toraman ve Ezgi Yentürk, Yılın Yönetmen Ödüllerinin sahibi oldu.  Yılın Kadın Ödülü Handan Ekici’ye verilirken, Yılın Kadın Oyuncu Ödülü Hülya Karakaş ve Nazlı Masatçı’ya verildi. Yılın Erkek Oyuncu Ödüllerini ise Levent Üzümcü ve Tolga Evren aldı. Oyçed Ödüllerinin sahibi ise Prof. Dr. Ünal Akpınar ve Dr. Öğretim Üyesi Birgül Yeşiloğlu Güler’in oldu. Yalçın Baykul ve Ufuk Güldü ise, uluslararası Tiyatro ödüllerini aldı. Dicle Üniversitesi’ne Sanata Evet Ödülü’ takdim edildi.

 

6.Anadolu Tiyatro Ödülleri kategorilerinde bu yıl uluslararası ödüller de yer aldı. “Sanata Evet” ödülü ise uluslararası bir kimliğe büründürüldü. “Uluslararası Sanata Evet Ödülü”nün sahibi bu yıl TÜRKSOY oldu. Ödülü Türksoy adına Genel Sekreter Prof. Dr. Düsen Kaseinov aldı. Bundan böyle AÇOK adına, Turgut-Ümit Denizer’in belirleyeceği çocuk tiyatrosu alanındaki ödüllerin ilki ise, Bülent Ecevit Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü Ana Sanat Dalı Başkanı Dr. Rasim Aşın ile İstanbul Şehir Tiyatroları’ndan Deniz Yeşil Mavi’ye verildi.

 

“Uluslararası Sanata Evet Ödülü”, Tamer Levent tarafından Türksoy adına Genel Sekreter Prof. Dr. Düsen Kaseinov’a takdim edildi.

 

Nerede bir tiyatro varsa, Tiyatro Gazetesi oradadır!

Tiyatro Gazetesi, büyük bir ilgiyle takip edilen Anadolu Tiyatro Ödülleri’nde bu yıl Ankara, Antalya, Ayvalık, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır, Samsun, Ordu, Hatay, Trabzon, Giresun, Muğla, Manisa, Denizli, İzmir, İstanbul, Romanya, Almanya, KKTC ve Azerbaycan’dan gelen akademisyen ve tiyatro sanat emekçilerini ağırladı.

“Sanata Evet”

Anadolu’da tiyatro sanatının en güzel örneklerini sergileyen pek çok sanatçıyı Tiyatro Gazetesi çatısı altında buluşturan 6. Anadolu Tiyatro Ödülleri Töreni’nde, her türlü engel ve zorluğa karşın “Sanata Evet” sloganı ortak söylem olarak öne çıktı.

 

“Yılın Kadın Oyuncusu Ödülü”, CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç tarafından Hülya Karakaş’a takdim edildi.

 

“OYÇED Ödülleri – Yılın Komedi Oyun Yazarı Ödülü”, Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği Başkanı Nazif Uslu tarafından Dr. Öğretim Üyesi Birgül Yeşiloğlu Güler’e takdim edildi.

 

6. ANADOLU TİYATRO ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLEN SANATÇILARIN TAM LİSTESİ

Defne Yalnız  “Ana’dolu Ödülü”

Kubilay Erdelikara “ Tiyatro Adamı Ödülü”

Hakkı Ergök  –  Yılın Tiyatro Hareketi Ödülü: K. Çekmece Belediyesi

Mustafa Kurt – Devlet Tiyatroları 70. Yıl Özel Ödülü

Fatih Atay – Efeler Belediye Başkanı – Yılın “Sanat Dostu Belediye Başkanı Ödülü”

Nevra Serezli – Onur Ödülü

Hülya Nutku – Metin And Akademi Ödülü

Mehmet Nur Öncü – SANATA EVET ÖDÜLÜ

Diyarbakır Dicle Üniversitesi SKS Daire Başkanlığı

Handan Ekici – YILIN KADINI ÖDÜLÜ / Diyarbakır

Nedim Saban – En İyi Proje Ödülü  “Süper İyi Günler” Tiyatro Kare

Ali Eyidoğan –  Yılın En İyi Projesi  “Böyledir Bizim Sevdamız” Eskişehir Şehir Tiyatrosu

Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Yeryüzü Sahnesi  –  “Meslek Üstü Tiyatro Ödülü”

Hasan Çakmak – Uluslararası Yazar Ödülü

 

YILIN YÖNETMEN ÖDÜLLERİ

Hakan Çimenser – DT Başrejisörü

Ezgi Yentürk

Cengiz Toraman

 

OYÇED  ÖDÜLLERİ

Prof. Dr. Ünal Akpınar  –  Oyçed  Onur Ödülü

Dr. Öğretim Üyesi  Birgül Yeşiloğlu Güler – Yılın Komedi Oyun Yazarı Ödülü / Pembe Panduflu Aşk

 

Yılın Oyuncuları

Hülya Karakaş –  Yılın Kadın Oyuncusu

Nazlı Masatçı – Yılın Kadın Oyuncusu

Levent Üzümcü – Yılın Erkek Oyuncusu

Tolga Evren – Yılın Erkek Oyuncusu

 

Uluslararası Tiyatro Ödülleri

Derman Atik – Uluslararası Tiyatro Adamı Ödülü KKTC

Prof. Dr. DÜSEN KASEİNOV – TÜRKSOY – Sanata Evet Uluslararası Ödülü

Ufuk Güldü – Uluslararası Tiyatro Ödülü – Berlin / Almanya

Elvira Rimbu – TEATRUL REGİNA MARİA – Romanya: “Çığ” – Tuncer Cücenoğlu  Özel Ödülü

Yalçın Baykul – Uluslararası Tiyatro Ödülü / Berlin Almanya

 

AÇOK Ödülleri

Dr. Rasim Aşın – Bülent Ecevit Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümü Ana Sanat Dalı Başkanı

Deniz Mavi Yeşil – İstanbul Şehir Tiyatroları

 

 Ankara Tiyatro Platformu – A/Yazda Tiyatro Günleri

 “Alternatif Tiyatro Festivali Ödülü”

 

Basın Ödülleri

Birgün Gazetesi

İz Gazete

Sabit Doğan / Diren Sanat

Aslı Ulu Şahin –  Artı TV

Enver Aysever – Halk TV

 

Başarı Emek Ödülleri

Hilmi Zafer Şahin

Hakan Alkan – Ordu

Damla Özen – Toğay Kılıçoğlu / İstanbul

Ali Soner Gününç / İzmir

Hasan Sadi Mastar/ Ayvalık

Onur Ayan / Balıkesir

Abdullah Sürekli / Antalya

Vejdi Koçak / Hatay

Nurdan Özgür / Bursa

Eser Akal / Samsun

Yaşar Gündem / Samsun

Müfit Semih Baylan / Trabzon

Özgür Aydın / Giresun

Ahmet Nuri Aydın / Manisa

Ozan Özdemir / Denizli

Mustafa Yeşilyurt /  Polatlı / Ankara

Ömer Burak Ünal / Odun pazarı / Eskişehir

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.