2017/2018 Tiyatro sezonunun Nisan ayında Tatavla Sahne’de prömiyer yapan fiziksel tiyatro  oyunu “An” Ocak ayında da sahne alıyor. Metni olan olan sözün kullanılmadığı bir oyun. Hiç sözün adece hareket performansına dayalı oyun  seyircinin dikkatini çekti. 

AN oyunu aynı zamanda tiyatroda metnin yeri nedir? tartışmasına da bir açıklık getiriyor. Müzik, dans, bedensel performansla da bir konunun gayet güzel işlenebileceğini tiyatroseverlere ispatlıyor. Seyircilerin gösterdiği ilgi bunun en güzel kanıtı. Tiyatroya gelen seyirci de bir kendi düşüncesinde yeni yaratımlara girmek istiyor. Tıpkı kitap okumada yaşanan haz gibi…

 

Özge Midilli’nin tasarımını ve koreografisini yaptığı oyunda,  Semah Tuğsel, Tuğrul Arsever, Müge Çiçek, Ertan Kılıç ve Özge Midilli oynuyor. Oyunun müzik tasarımını Emrah Can Yaylı üstlenirken oyunda 6. Oyuncu gibi rol alan video görsellerinin görüntü yönetmeni ise Buğrahan Özbideciler.

Herkesin baştan sona soluk almadan izlediği oyunda, zamanın başlangıcından bugüne bireyi ve toplumları yozlaştıran, doğadan ve doğal olandan uzaklaştıran herşey bir film karesi gibi işleniyor. Oyunun tasarımcı Özge Midilli An’dan şöyle bahsediyor;

“Zaman çok hızlı ilerliyor, oğlum çarçabuk büyüme telaşında, içimde dışımda zihnimde tarifsiz bir hız…oysa ben hep anlarin tam ortasında duraliyorum, iyi geliyor sanki …derken büyükler gibi konuşmaya başlıyorum, “bizim zamanımızda ..”diye başlayan cümleler kuruyorum. Büyümüşüm demek ne kadar hızlı..oysa ben hala öğle güneşi çillerimi çıkarmasın diye evimizin  bahçesinde ki koca çınar ağacının gölgesine sığınmışım , karıncaları  besliyorum…ben hep ağaçlara sığınıyorum. Bu aralar az korku var içimde…aşka, inançlara ve insanların buz kesmiş hallerine korkum var ..Beşer olanın bu yasam yarışı ürkütüyor beni, kimsenin en’i , bir diğerinin ötekisi olmak istemiyorum…ben an’in içinde bir anı olarak kalmak istiyorum ve diyorum ki “müziğin sesini duyamayanlar, dans edenleri deli sanıyor “sevgimle…”

 

              Birçok  temsilini kapalı gişe oynayan oyunu yeni yılda 25 Ocak Cumartesi günü Saat: 18:00 da izleyebilirsiniz. Etkinlik biletlerini Tiyatro Gişesinden,

0 212 233 52 30 numaralı telefonu arayıp rezervasyon yaptırarak alabilirsiniz. Ayrıca elektronik bilet kanalı olan Biletix den de online olarak bilet temin edebilirsiniz. Biletler tükenmeden hemen yerinizi alın!!!

 

Oyun Fragmanı için;

//www.youtube.com/watch?v=HFo6mXsJQmo

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.